Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Voltaji farkli ac adapter kullanmak

DoruK

Öne çıkan mesajlar

elektrik konusunda bilgili olan varsa evi yakip yakmayacagimi soyleyebilirse yeterli olur

durum su ki bi tane netgear cg3000d wireless cable modem/router var. dunden beri salak salak resetlemeye basladi kendini, ama tam sinyali alacak reset atiyor falan. binbir turlu reset denedim parcalari buzluga koydum cikardim vs fayda etmedi. sonra baktim alet calisirken adaptor ates gibi oluyor.

dandik bi logitech stereo hoparlor var 10 dolarlik. baktim adaptor ucu uyuyor, modeme taktim fistik gibi calismaya basladi. sonra da modemin adaptorunu hoparlore taktim o da gayet guzel calisiyor su an.

olay su ki modemin ustunde input 12V 1.5A yaziyor, modem adaptorunun uzerinde ise output 12V 1A yaziyor

hoparlorun ve adaptorununkiler birebir uyusuyor 10V 0.7A

yani routera az power verip hoparlore fazla veriyorum su an. ancak ikisi de calisiyor.

acikcasi hoparlore veya routera zarar gelmesi cok umrumda degil. ama ikisi de 7/24 acik duruyor, durup dururken yanip evi atese falan verir mi diye korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

O 1.5 ya da 0.7 amper veriyor anlaminda degil, anca o kadar verir anlaminda. Modemin 0.7 amper'den fazlasini talep ederse alamicak yani.

Volt kismi ise tam olarak ne sagladigini yaziyo ama. 12 diyosa 12 olmasi lazim onun. Dusuk olursa aleti bozarsin, fazla olursa yine biseyleri bozarsin, ek olarak patlama yanma ihtimali olur.
Sosyal ağlarda paylaş

bende ipad2 vardi adaptorunde 12V 12mA yazıyordu satıp ipad4 aldim onun adaptorde ise 12V 15mA yazıyor elektronikcilere dedim eski adaptorle sarj etsem sorun cikar mi dediler yok bisi olmaz meger amper miktarı maksimum cekebilecegi akim miktarı iken voltaj miktarı duzgun calismasi icin almasi gereken miktarmis
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Genelde bu tarz cihazlar senden 12V ister ama entegreleri falan 5V ile çalıştırırlar. Zaten eski tip trafolu bir adaptör kullanıyorsa, içeride voltaj dalgalanmalarına göre stabil 5V falan üreten bir besleme devresi illa ki vardır. O sebeple senin 10V vermen pek sorun olmaz. Fakat; 12Vx1A=12W gücü sağlayacak şekilde beslemen gerekebilir. 10Vx0.7A=7W güç veriyorsun şu anda. Sistemin ne kadar akım çektiğini bilmek şu an için mümkün değil. En kötü senaryo ile 10V 0.7A olan adaptörü yakarsın falan.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

para tesekkurler teknik aciklama icin

yeni adaptor siparis ettim bakalim modemin ustunde yazanla ayni degerde. gelene kadar idare etsin bu sekilde artik.

eski adaptor hoparloru calistiriyor ama modeme takinca tumden sapitmaya basladi modem. hoparlorun adaptoru sorunsuz calisiyor ama ayni sekilde isiniyor baya, modemin kendi adaptoru de boyle isiniyordu. hoparlore takinca isinma sifir yalniz.

zannedersem modemin guc devreleri kotu kaliteye sahip, adaptorun isinmasina sonra da bozulmasina yol aciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Adaptörün gücü(Watt) yüksek olursa eğer normal ısınmanın haricinde bir ısınma olmaz. Kablo kesiti ve sargı yüksek ampere göre olacağı için düşük yük durumunda sıkıntı yaşatmayacaktır. Zaten belirtilen akım sınırı, sargılarda tehlikeli ısı oluşturup emaye kaplamayı yakarak kısa devre oluşmayacak güvenli sınırdır.

12V 2A veya 3A bir adaptör seçmesi asla ısı sorunu yaratmayacak. Ben pano yaparken 380V 32A trafo kullanıyorum. Testlerde yük bağlamadığımda asla anormal bir ısınma olmuyor. Kabaca vücut sıcaklığına çıkıyor diyebiliriz.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...