Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

klima

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

klima patlayışı sonrası

15m2 mekan için
aşağı yukarı mayıs-ekim arası izmirde kullanılacak (ısıtma için kullanılmayacak yani)
güneşin doğuşundan öğlen 2-3'e kadar sağlam güneş alan içinde bir de cayır cayır çalışan pc olan bir yerde
ortalama günde 20 saat falan açık kalacak
elektrik faturasının göreceli olarak ırzına geçmeyecek

uygun fiyatlı bir klima arıyorum. kaç btu lazım nedir ne değildir hiçbi fikrim yok diyebiliriz. tiplerinden falan da anlamıyorum. öyle inanılmaz sessiz çalışsın gibi dertlerimiz yok. bakıp da aralarından seçmek imkansız geldi anlayan ya da yakın zamanda alan varsa versin birkaç tavsiye işte :(
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi bendekiler şunlar:[list]
[*]1 adet MSZ-FH35 3.5kW (25m² mutfakta, güneye bakıyor, sabah 10:00 ile 15:00 arası güneş görüyor)
[*]1 adet MSZ-FH35 3.5kW (30m² salonda, 5.5m² fransız balkon şeysi güneye bakıyor, 5.5kW fransız şeysi batıya bakıyor, sabah 10:00 ile güneş batana kadar güneş görüyor)
[*]Multi kurulum yüzünden tek dış ünitem var MXZ-3D68VA (salonun güneye bakan fransız balkonunda güneşin altında)[/list]
Salondaki peteklerim kapalı, Salondaki pencereler 16mm boşluklu Isıcam Konfor camlar.

Evim en üst kat, binada adam gibi bir mantolama mevcut.

Ödediğim fatura tutarlarım:[list]
[*]Mart 2015 dönemi 46,55TL
[*]Şubat 2015 dönemi 60,73TL
[*]Ocak 2015 ve Aralık 2014 dönemi 105,46TL
[*]Kasım 2014 dönemi 40,14TL
[*]Ekim 2014 dönemi 47,87TL
[*]Eylül 2014 dönemi 38,29TL
[*]Ağustos 2014 dönemi 49,64TL
[*]Temmuz 2014 dönemi 45,50TL
[*]Haziran 2014 dönemi 44,05TL
[*]Mayıs 2014 dönemi 48,37TL[/list]
Elektrik saatim elektronik olduğu için tarifeli faturaya uygun ölçüm yapıyor ama ben tek tarifeli kullanıyorum. kW bazında tarifeli sisteme uygun tüketimim:
http://i.hizliresim.com/gkELzO.jpg

Nisan ayı ile birlikte klimaları kapattım. Çünkü evin sıcaklığı dengede. Onun haricvinde ısıtma ve soğutma için 7/24 tüm bu aylar boyunca çalıştılar. Salonda ve mutfakta kalörifer petekleri kapalı durumda. Mutfak için hedef sıcaklık kışın 21°C ve yazın ise 22°C; salon için kışın 23°C ve yazın ise 22°C. Fan hızı her iki ünite için de otomatikte. Sensör aktif. Oda kapıları kesinlikle kapanmıyor.

Kışın elektrik tüketimim biraz arttı; ama 10-20TL'lik elektik artışına rağmen doğalgaz tüketimim oldukça düştü. 2014 Ocak ayında 229m³ harcarken, 2015 Ocak ayında 134m³; 2014 Şubat ayında 136m³ harcarken, 2015 Şubat ayında 101m³ tüketmişim. Totalde gayet güzel kâr ettirmiş durumda.

Kesinlikle farklı bir model almam, memnuniyetim inanılmaz iyi. Alerjik bir yapım var, evde 2 küçük çocuk var; klima çarpması olan veya hasta olan yok. Zaten meretin sesi çıkmıyor.

Eğer bütçeni aşıyorsa da abi para biriktirip bu modeli al. Sezonsal verimliliği diğerlerine fark atıyor. Kapasite regülasyon özelliği iyi.

Yatak odaları kuzeye bakıyor ve zerre güneş görmüyor. Ama ona rağmen yazın boğucu oluyor(ben tüm Ramazan ayında salonda yatıp Lego yaptım klima karşısında). Fırsat bulursam o odalara da klima takıp kombiyi resmen sadece sıcak su kullanımı amacıyla kullanacağım. Klimanın verimliliği deli gibi iyi.

Kumandanın haftalık programlama yapma özelliği var ama gerek bile yok; 7/24 çalışması regülasyonu daha sağlıklı yapmasını sağlıyor.

Bu arada Mitsubishi Electric'in kendisi TR'e geldi; artık distribütör falan yok(satın aldılar). Daiken de iyi ama bu modele rakip olabilecek bir ürünü yok, Airfel bayi ve servis altyapısını kullanması da beni uzaklaştırdı kendilerinden. KHaRoN fitili yaktı, gerisi geldi :)

Sorusu olan?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Mitsubishi Electric, Aralık ayı içinde hep yapıyor kampanyalarını ve genelde KDV indirimi falan oluyor. Alacaksan şimdi al, umut et ki liste yenilenerek kur farkı yansıtılmamış olsun. Eğer sıcaklara bırakırsan montaj için uzun süre beklemen gerekir :)

Mitsubishi Electric'in bakır boruları kendinden izolasyonlu oldukça kaliteli(kaliteli izolasyon ve esnek) ürünler, yanılmıyorsam İtalya üretimiydi.

Hangi firmadan alırsan al, dış ünite için kullanılacak olan elektrik kablosunu silikonlu iste(aslında senin elektriği hazırlaman gerekiyor, klimacılar o sorumluluğa girmek istemiyor). Isı dayanımları daha yüksek oluyor ve normal kablolar gibi bayatlayıp sertleşmiyor. Ben 3x2.5mm² silikonlu kablo alıp vermiştim adamlara.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...