Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

apple store, iPhone 6, paypal, taksit sorunsalı

AthleT

Öne çıkan mesajlar

selam ahali,

öncelikle internet bölümüne mi açsam bilemedim, buranın müdavimleri daha çabuk müdahale eder diye buraya açıyorum konuyu.

iş arkadaşlarım bir kongre için amerika'ya gidecekler, yaklaşık 10 gün orada olacaklar.
iPhone 6 aldırmak istiyorum birkaç sorum olacaktı.

1-) giden kafileye kredi kartımı mı vereyim? amerika'da benim kredi kartım ile telefon alabilirler mi?
2-) apple store'dan satın alsam, alıcı olarak arkadaşımın adını yazdırsam problem yaşar mıyım? bunu daha önce deneyen var mı?
3-) üstteki iki durum için de kartıma taksit yaptırabilir miyim? -banka vesilesi ile-
4-) sanırım apple store'da paypal ile ödeme seçeneği var, kredi kartımdan paypal'a ödeme yapsam, bankadan o ödemeyi taksitlendirebilir miyim?

bilgisi olan arkadaşlarım yanıtlarsa çok sevinirim a dostlar.

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kredi kartini arkadasina verirsen o senin icin alabilir. cogu yerde kredi karti icin kimlik sorulmuyor, apple storeda da soruldugunu zannetmiyorum. hatta bana sormamislardi gecen sene alisveris yaptigimda.

ote yandan paypala taksit oluyor mu bankana sorman lazim. soyle basit bi cozum olabilir, kredi kartini paypala eklersin, arkadasin kendi telefonundan paypal app'te login olur senin hesabina, direk oder o sekilde, problemsiz. para aktarma muhabbetine falan girmene gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

AthleT said:

1-) giden kafileye kredi kartımı mı vereyim? amerika'da benim kredi kartım ile telefon alabilirler mi?
2-) apple store'dan satın alsam, alıcı olarak arkadaşımın adını yazdırsam problem yaşar mıyım? bunu daha önce deneyen var mı?
3-) üstteki iki durum için de kartıma taksit yaptırabilir miyim? -banka vesilesi ile-
4-) sanırım apple store'da paypal ile ödeme seçeneği var, kredi kartımdan paypal'a ödeme yapsam, bankadan o ödemeyi taksitlendirebilir miyim?

1- neden kk veriyorsun, dolar al dolar ver? kk'da usd hesabın var mı ki? TL kartına mı usd çektireceksin?
2- ne gibi bir problem mesela? alıcının adının önemi yok, sen register ediyorsun. zaten US'den alınmış iphone'a TR'de garanti hizmeti vermiyorlar diye biliyorum. hatalı olabilirim.
3- çekime sonradan taksit uygulatmak çok pahalı, zararlı çıkarsın.
4- bankaya sorman en sağlıklısı. yapılmaması için ben neden görmüyorum. sonuçta banka nereden ne şekilde harcama olduğuna bakmıyor. TL kk ile USD çekimi nasıl yapıyor ona bakman gerek asıl. aktif kurdan TL'e çevirip öyle charge ediyorsa neden olmasın. bankanın zaten can attığı bir olay.

ps. bu kadar uğraşana kadar apple store'dan kk ile alıp arkadaşının kaldığı adrese neden göndertmiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

en mantiklisi netten siparis edip store pickup secenegini secmek simdi aklima geldi.

arkadasin gitsin oraya, ne zaman vakti olacaksa 1 gun onceden sitesinden kartinla satin al, store pick-up sec. arkadasinin ismini girebiliyorsun su ekranda

o da e-mailine gelen receipti gosterip teslim aliyor. cogu store ayni gun teslim secenegi de veriyor zaten stoklarinda varsa istedigin model.

en guzeli boyle olur

ben yazana kadar fizban yazmis zaten

Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Tek telefon ile usd hesabi actirabiliyorsun kredi kartina. Usd islemleri oraya dusuyor. Usd oduyorsun, usd borclaniyorsun. Yurtdisinda ve web kullanımı icin baya iyi.

borçlandığım doları tl olarak ödeyebilir miyim?

bilal'e anlatır gibi anlattığınız için çok minnettarım dostlar.
Sosyal ağlarda paylaş

kredi kartında hesapların oluyor ya, default TR hesabın vardır. onun yanına usd hesabı açıyorlar. iki adet hesap alıyor kredi kartının altında, biri usd biri tr. dolar harcamaların normalde olduğu gibi anlık kurdan tr'e çevirip sana charge edilmiyor, onun yerine usd olarak çekiliyor

yani 20 usd'lik ödeme yaparken 60 TL borçlanmak yerine, 20 usd ödeme yapıp 20 usd borçlanıyorsun. usd borcunu ister usd olarak yatırırsın istersen kura göre tl alarak kapatırsın. bankacılık arayüzünde veya telefon app'sinde borç öde dediğin 20 dolar borcun var 70 TL olarak ödeyim mi diyor, evet diyorsun ödüyor gibi. veya işte dolar yatırırsın onunla kapatırsın kafana göre.

kuru kendi belirlemiyor avantajın bu.
Sosyal ağlarda paylaş

banka vesilesi ile tl işlemlerde ister paypal ile ister karttan direkt çekim ile taksit yaptırabiliyorsun. ödemeyi yaptıktan sonraki 24 saat içinde bu seçeneğin aktif. arayıp son yaptığım işlemi taksitlendirmek istiyorum demen yeterli. dolar hesabında durum nedir bilemiyorum. arayıp sormanda fayda var fakat tl işlemde vade farkları biraz yüksek, onu da öğren mutlaka öyle yaptır yaptırırsan.
Sosyal ağlarda paylaş

HaciYatmaz said:

banka vesilesi ile tl işlemlerde ister paypal ile ister karttan direkt çekim ile taksit yaptırabiliyorsun. ödemeyi yaptıktan sonraki 24 saat içinde bu seçeneğin aktif. arayıp son yaptığım işlemi taksitlendirmek istiyorum demen yeterli. dolar hesabında durum nedir bilemiyorum. arayıp sormanda fayda var fakat tl işlemde vade farkları biraz yüksek, onu da öğren mutlaka öyle yaptır yaptırırsan.

aslında bu konuyu ben banka ile görüştüm. telekomünikasyon işlemlerini taksitlendiremediklerini söylediler.
Sosyal ağlarda paylaş

AthleT said:

HaciYatmaz said:

aslında bu konuyu ben banka ile görüştüm. telekomünikasyon işlemlerini taksitlendiremediklerini söylediler.
telekom degil ipad alicam / macbook alicam de. nasil olsa ekstrede gozukmuyor apple olarak gosteriyor sadece anlayamazlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hazır konusu açılmışken ben de sorayım, artık yasak masak ama kredi kartına taksit yapan ve güvenilir yani türkiye faturalı telefon (misal iphone 6) satan yerler var mıdır, özellikle istanbul'da. şimdi bir anda çat diye 2800 tl veremez herkes malum, gidip bankadan kredi falan çekmek de çok saçma geliyor bana telefon almak için. var mıdır böyle bir yer?
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

hazır konusu açılmışken ben de sorayım, artık yasak masak ama kredi kartına taksit yapan ve güvenilir yani türkiye faturalı telefon (misal iphone 6) satan yerler var mıdır, özellikle istanbul'da. şimdi bir anda çat diye 2800 tl veremez herkes malum, gidip bankadan kredi falan çekmek de çok saçma geliyor bana telefon almak için. var mıdır böyle bir yer?

bazı telefoncular veriyor telefonu, kırtasiyeci arkadaşından çektiriyor kartı, sen de taksit yaptırıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

Yukarıda Athlet yazmış. Bende ekleme yapayım. Telefoncu sana telefonu satacaksa, 2 nci el sitesinin birinden açıyorlar bir ilan GPS bölümü altında. Özel satış GPS filan diye. Veya başka bir bölüm altında.
Sen giriyon ordan alıyon ne açtı ise taksitle.Onaylaşıyorsunuz.O sana teslim ediyor telefonu, Herkes mutlu mesut ayrılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...