imamizer Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Öncelikle bu bir mmo projesi. Benim projem. Bayadır mmo projeleri üzerinde uğraşıyordum kendimce. Daha doğrusu unity ile network uygulamaları yapıyordum. Bir projede artık üzerinde yürüyebileceğim dünyayı adam gibi tasarlamaya karar verdiğimde bunun uo haritası olması fikri gelidi aklıma. Daha önce yapılmış ciddi bir çalışma olamdığından ve elle tutulur bi fan made projeye denk gelemediğimden uo’nun 3d haritası yapmaya giriştim. 3d client yapılmış ancak benim istediğim o tarz değildi. Önce ultima online haritası üzerinde photoshopla yükselti haritası oluşturdum. Sonra ise bunu 10x10 şeklinde gridlere böldüm. Yani oyun haritası toplamda 100 parçaya ayrıldı. http://i.imgur.com/GpvLgCW.png İlk sorun ölçeklendirme sorunuydu. Çünkü uo nun harita boyutu gerçekte kaç metre olacak şekilde tasarlanmış bilinmiyor, bilemedim bulamadım. O yüzden ben de uo haritası üzerinde yaklaşık karaktere boyu 1.5 m(düz hesap) kabul edip o boyda bir objeyi referans alarak oranladım. Bu projede oyun haritası 5120 m x 5120 m olarak oluştu. Yine de bu konuda tam ölçülere sahip birisi varsa belirtsin tekrar hesaplamaları yapıp ayar çekeriz. Sonra ise uomap ve uofiddler ile ultima online client içinden map dosyalarını extract ettim ve bunları ps'de birleştirdim. Böylece internette bile bulamamadığım detayda haritayı oluşturabildim. Ve bunu da 100 parçaya bölerek texture olarak kullandım. Artık elimde uo’nun kaba coğrafyasını içeren ve kendi haritasıyla kaplanmış 3d arazisi ortaya çıktı. Tabi bunu elle düzeltmek gerekti biraz. http://i.imgur.com/QHdVcf6.png Ada oluşu ve üzerinde az yerleşim oluşu nedeniyle ilk olarak buccaneer's den’i plot bölge seçtim. 10x10 arazi parçalarından 2 si bucs’u oluşuruyordu onları yükledim harita ile kapladım. Sonra ise bu harita üzerinden terraini boyamaya başaldım. Bulduğum kaliteli yüksek çözünürlüklü texturelar ile kabaca patikaları ve yeşil yerleri boyadım. Binaları şekline uygun olarak duvarlarını vs. dizerek oluşturmaya başladım. Şu an için yaptığım çalışma henüz görsellik olarak çok detaylı bir çalışmanın ürünü değil. henüz hiç bir image effect yok ki görüntüyü çok değiştiren bir olay. Ayrıca henüz vegetation ile uğraşmadım. Arazinin de henüz boyaması bitmedi, detaylandırılmadı. O yüzden ss dekilerden çok daha güzel bir görünümü olacak ileride. http://i.imgur.com/xddMvPS.jpg http://i.imgur.com/fa8owTB.jpg http://i.imgur.com/T2y2YJq.jpg Sağda blacksmith :P http://i.imgur.com/FNe0mS4.jpg Arada çok iyi olmasam da uo ya ait silahları modelliyorum sonra zirhlara geçicem. double axe http://i.imgur.com/uN6tVv3.png axe http://i.imgur.com/1CLtadS.png Biraz serverdan bahsedeyim. Server unity raknet altyapısını kullanıyor. Bu yapı büyük ölçekte projeler ve mmolar için çok tavsiye edilmiyor ancak aynı anda 100-200 kişiyi çok rahat kaldırabiliyor. Tabi burada kodu ne kadar optimize edebildiğiniz eldekileri ne kadar verimli kullandığınız önemli. Yani birbiriyle hiç işi olmayan çok uzak noktalardaki 2 ayrı playerın bilgilerini birbirine stream etmemek lazım en basiti. O yüzden stabil çalışan bir server çok rahat 300 kişiyi kaldırır ki o rakamları bile hedeflemiyorum. Biz bize takılırız gibi geliyor asdfgh Server da veritabanı olarak sqlite kullanıyorum. O yüzden server çalıştırırken ayrıca bi middleware gerektirmiyor. Yani server.exe ye tıklayıp arayüzünden istediğin ayarı yapıyorsun ve server çalışıyor, veri tabanı exe içerisine gömülü bir dll. Avantajı çok daha kompakt bir server yazılımı olması oluyor. Ayrıca server yazılımını unity ile yazmanın diğer artısı ise server tarafından unitynin ingame fizik hesaplamalarını kullanabiliyoruz. Client’da ise benim bile her projemde rahatlıkla uyguladığım ama 2015 yılında hala bana instanced maple, loadinglerle gelen firmalara söve söve eklediğim seamless world var. Yani bildiğimiz loading ekranı girmeden oyunu oynuyoruz. Arayüz yine uo gibi full dragable ve sağ klik kapa şeklinde. Kontroller aynı, kamera izometrik açıda. Şimdi şu aşamada eldekiler şunlar. Server - Sorunsuz temel işlevini yerine getiren server yazılımı. - Login/authorization sistemi yapıldı. - Karakter yaratma, silme, seçme ekranı yapıldı. - Client arayüzünde animasyonlar eklendi. Kayan menuler fln. Client - Basic arayüz hazırlandı. Top menu ve klavye kısayollarıyla açılan inventory, ability, skills gibi pencereler yapıldı. - Bucs haritası yapım aşamasında. - Position serialization yapıldı. - Oyuncuyu takip eden kamera kodu yazıldı. - Mouse ile hareket etme kodu yazıldı. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Çok temel özellikleri oluşturuyorum. Hedefim oyuna login olup bucs içinde koşturup yazışabilmek ve saldırabilmek. Sorasında duruma ve isteğimize göre ilerleriz. Spell ekleriz, lootlama olayını önce koyarız, craft ekler ağaç keseriz vs. Konuyu açma nedenim hem fikir almak, hem yardım almak. Proje ne kadar sürer bilmiyorum. Muhtemelen arada sıkılır 1-2 el sürmem dönem dönem gaza gelir birşeyler yaparım. Ama şu yukarıdaki kadarki aşamayı yani oyuna girip dolanıp birbirimize vurma kısmı çok uzak değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Halihazırda üzerinde çalıştığım bi proje var. Eğer destek lazımsa el atarım ben de. cok guzel olmus bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 diyelim ki osman kılıcımı çaldı. sahibi olarak bu konudaki çizeceğin rota nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 ben sana sölim, kickstarter aç, bizim baklava paralarını da bu projeye yatır, olur bu iş. tabi baklava paralarını pledge'den sayacaksın, bize vereceksin ödülleri her neyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 lan çok tatlı olmuş, özellikle iskele ve blacksmith ss'leri çok iyi duruyor HYPE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 başarılı... ilk aşamada gezinip kafamızın üstünde mesajlar çıksa bile yeter bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Super imrendirici ugras. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 başarılar imam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 ac bi indiegogo hic yoktan para toplarsin. sahane ugras valla. ama sqlite cok canini sikar ileride, umarim patlamazsin oradan =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Cok guzel olmus bence de, cok basarili duruyo. Yardim edebilecegim biseyler olursa dahil et beni de, kickstarter fikri hic fena degil buarada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Abi sen müthişsin ya. Destekler sana feda olsun. Kickstarter aç 10 dolares çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 (tu) respect. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 *salute* elimden bişey gelse yardım ederim, herhangi bir element gelmiyor aklıma lakin :< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 najs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 bok gibi olmus, umarim EA donuna kadar alir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 asdfg eyv. teşekkür ederim. benim maddi bi beklentim yok. öyle güzel bi proje olsun, eğer çok ilgi görürse veririm dosyaları community ye isteyen sadece world dosyasını kullanır üstüne kendisi oyununu geliştirir. şimdi bu proje için müzisyen bir arkadaşım buc's ın orjinal müziğini tekrar kaydediyor, düzenliyor. Biraz modernize etmesini bire bir olmamasını istedim, kendinden de bi şeyler kat dedim. bitince paylaşırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 buc's den METAL REMIX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 bu aquila kimin arkadaşı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 benim arkadaşım... noldu dövcenmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 nice job Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 isim cisim değiştir textureları da bari oynayabilelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 takipteyiz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Sequo oyunu fundlasın, steam'de yeşil yaktır, communityden para gelince paraları kırışırsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 blacksmith olabilecez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Editor said: benim arkadaşım... noldu dövcenmi ? haha çok güldüm. Bu arada güzel olmuş eline, emeğine sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar