Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablosuz Görüntü Aktarımı

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Yukarıda satmaya çalıştığım ürün 1080p oynatabilen bir üründü. Böyle bir şey düşünüyorsanız ya Asus'unkine bakın ya da buna.
Yalnız Asus'un her cihazı desteklemediğine dair şeyler kulağıma çalınmıştı siz yine de bir araştırın. Bu tip ürünlerde olmazsa olmaz şey bana göre screenmirror özelliği chromecast o nedenle işe yaramaz benim nazarımda.
Not:Ürün satıldıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Goering said:

1080p YIFY oynatırsın ama 1080p DTS'li (+min 6gb uzun metraj film) video oynatamazsın.

10/100mbit - fast ethernet limit'i var apple tv'lerin...

100 mbit dediğin 12.5 mb/s, full bluray oynatıyorum ben 50gb'lık.

ya konu hakkında hiç bir bilgin yok ya da bir yerinden sallıyorsun:
full bluray dediğin 1:1 // native formatı BD.m2ts olur.

minimum 40 mb/s ister.

kablosuz stream etmen çok zor.

10/100mbit switch ile stream ettiğini söylüyorsan cevap yazmıyorum zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

Ben 400mbit diyorum sen hala 40 ister diyorsun kaldıki yaptığım şeye yapamazsın diyorsun neyin kafası anlamadım

okuduğunu anlama konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını görüyorum.

40 mb/s ~ 300mbit

50 mb/s ~ 400mbit

hala anlamadıysan elimden bir şey gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Senin matematiğine göre 2 saatlik film 288 GB yapıyor, ama ne yazık ki en büyük bluray disc 128 GB.
Bal gibi streamyorum 50-100 GB'lık full ripleri 10/100'le.

nasıl bir matematiğin var abi?

ayrıca fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olunmaz:

en ufak bir fikrin olduğunu düşünmüyorum, şunları oku bir ondan sonra hesaplama kısmına geçersin.

-direct stream
-direct play
-transcode

*stutter
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

xlaidehlevar said:

Ben 400mbit diyorum sen hala 40 ister diyorsun kaldıki yaptığım şeye yapamazsın diyorsun neyin kafası anlamadım

40 mb/s ~ 300mbit

50 mb/s ~ 400mbit

Söyleyecek birşey yok ne diyim 1gbit diyorum her türlü HD stream takılma yavaşlama gecikme yada senkron sorunu olmadan aktarıyor diyorum hala 40-50 diyorsunuz. Bu filmler iTunes Store Türkiye'ye gelmeden önce macbook tan direk Apple TV ye stream yapıyordum 60 gb olan filmler dr denk geliyordu ama dediğim gibi kesinlikle hiç bir sorun olmadı. Ayrıca söyle birşey de var ne kadar ilgili yada benzer bilmiyorum ama time capsule 60 küsür gb lık back up ı (ilk back up hariç) 15 dk gibi bir sürede alıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

xlaidehlevar said:

40 mb/s ~ 300mbit

50 mb/s ~ 400mbit

Şu hesap direk yanlış mesela.

1 byte = 8 bit
1 kilobyte = 8000 bit = 8 kilobit
1 kilobyte/s = 8000 kbps
1 megabyte/s = 10^3 kilobyte/s = 8 mbps
=> 100mbit dediğin 100 mbps = 12.5 MB/s
300 mbps = 37.5 MB/s
400 mbps = 50 MB/s
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

al bu da ss time capsule'in hemen dibinde ki apple tv ve macbook un aktarım hızı wifi 5ghz

WiFi'da data aktarim miktarin cihazin destekleginin 3'te 1'i kadardir zira CRC check su bu derken mevcut bandwidth'in 3'te 2'sini kaybedersin.

Haliyle 400/3/8 = ~16 mbyte/sec. Alip alabilecegin maksimum hiz budur o elindeki cihazla. Onu da 2.4 ghz ustunden alacagindan supheliyim, anca 5ghz ile iste.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Konu ile pek alakalı değil ama, şimdi salonda bir smart tv'miz olsun.

Eve gelenler internet girsin, chrome'da gezsin, youtube'dan video açsın, popcorn time'dan film izlensin diye bu tv'yi kullanalım. Wireless keyboard olsun koltuk kenarında.

Yalnız desktop ya da laptop bağlamak istemeyelim. Gereksiz yere bilgisayar açık kalmasın, elektrik gitmesin.

En mantıklı ve uygun fiyatlı yolumuz raspberry pi mi?

Danke.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

Konu ile pek alakalı değil ama, şimdi salonda bir smart tv'miz olsun.

Eve gelenler internet girsin, chrome'da gezsin, youtube'dan video açsın, popcorn time'dan film izlensin diye bu tv'yi kullanalım. Wireless keyboard olsun koltuk kenarında.

Yalnız desktop ya da laptop bağlamak istemeyelim. Gereksiz yere bilgisayar açık kalmasın, elektrik gitmesin.

En mantıklı ve uygun fiyatlı yolumuz raspberry pi mi?

Danke.

Akıllı tv'nin kendi içindeki smart özelliğini hiçe sayıyorsun sanırım ki haklısın. Aşırı hantallar ve insanı deli ediyorlar. Eğer illaki ayrı bir cihaz alacağım diyorsan. pipo x7 türü cihazları öneririm. İçinde win8.1 ile geliyorlar ve birçok işi çok rahat yapabilmeni sağlıyorlar. Zaten win platformundaki esneklik sayesinde istersen NES kurup "Kadillak Dinazorlar" bile atabilirsin evinin salonunda.

Bunlarda güç tüketimi çok çok az bir de ssd olduğundan içinde açılıp kapanması da adamı üzmüyor. Al bir de video sana:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...