Llama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 siz forza okuyor musunuz.. clup yenilgisi sonrası herkes gönderdi adamı sopayla taşla. ulan bu adama yeni stadda şans tanımadan gönderirsek beşiştaş bir 10 yıl daha şampiyonluk göremez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 bu kulüp ne çekiyorsa vizyonsuzlardan çekiyor ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 adamın kafaya taktığı ve artık işlemeyen sistemi eleştirilmesine yol açıyor. Twitterda sağda solda ölümüne nefret edenler ayrı konu. Onlar Ba'ya da 2 hafta gol atamadı diye sövüyorlardı. Ben daha öncede demiştim Bilic'in kalması veya gitmesi benim için çok şey fark ettirmez. Sevdiğim bir adam ama saygı duymuyorum artık diye. İnat ve at gözlülüğü şuan her kulvarda çok rahat ilerleyebileceğimiz bir süreci bayağı zorlaştırıyor. Çözülen ve artık hiçbir işe yaramayan kendi taktiğinden vazgeçemeyişi de bize zarar vermeye başladı. Hani TD değiliz haşa ama Brugge maçında yaptıklarını FM'de bile çoğu insan yapmaz. Loadcılar bile yapmaz. Ha keza Balıkesir gibi puan almayanın ligden ihraç edilmesi gereken bir takıma puan kaybetmeyi bırak 2 gol yemişsin ve zar zor 2 tane tıkabilirsin vs... Neden çünkü Kemal Özdeş bile sınırlı kadrosuyla seni çözmüş ve ona göre oynatarak seni yıpratıyor. Yıpratma zaten asıl olay, Bilic'in anlayışı da takımı yıpratıyor. Takım rotasyonsuz veya aşırı kötü rotasyonla fizik kondisyon gereksinimi çok yüksek bir düzende o kadar çok oynuyor ki Balıkesir de bile nefes bırakıyorsun. Böyle böyle işte birikerek bir yerde patlıyorsun. Mesela kendi açıma en büyük hatasını örnek vermem gerekirse; Ba'nın kariyerini ben Hoffenheim'den beri takip ediyorum. Efsane sezonlarında da full maçlarını izlerdim. İlk yarıyı Bayern'in önünde lider bitirdikleri sonra devre arası Hannover hazırlık maçında Ibısevic'in sezonu kapatmasıyla birlikte düşüşe geçmelerinden sonra dağılan takım vs... Adam hiçbir zaman mesela böyle tuttuğunu koparan, çabalayan işte yoktan var ederek gol atan bir GOLCÜ olmadı. Biz Ba'ya işte Benzema, Suarez vs. olarak bakıyoruz çok gol atıyor diye ama Ba'nin çok gol atmasının tek sebebi Gökhan Töre'dir. Başkaları da değil bakın :D Ba'nın asistle gelen gollerinin 2/3'ü Gökhan'dan gelmeydi sanırım. Yani destekleyiciden gelen topla, ona taşınan topla iş yapabilen ve çevresindekilere de yaptırabilen bir adam. Bu adamı en ileride sırtı dönük top tutsun diye son adam koyarsan gol aramayacaksın. O zaman golü kim atacak. Abartısız 10 maç Ba hep ileride son adam olarak tek başına bekledi. Verimi azaldı, penaltı dışı gol atamaz hale geldi. Üstü üste maçlar vs. derken patladı gitti. Balıkesir maçında mesela 5'li savunma çıktı Bilic, eğer bu kadar kapalı oynamayı düşünüyorsan Ba'yı dinlendir Kerim'i falan al hızlı kovala ya da işte yarmayı dene. 5'li savunma ile çıkacaksan da takımı ileri taşı, Balıkesir'e karşı bile kapanma... Adamın oyun anlayışı çok iyi işlemesine rağmen şampiyon takım oyun anlayışı değil. Yırtıp, puanı almaya yönelik değil. 2-3 hafta önce örnek vermiştim. FB ve bu haftaki maçı saymazsak Erciyes maçıydı sanırım, o maç hariç her maçta GS ilk 20 dakika da gol bulmuş ve hep golü ilk atan takım olmuştu sanırım. Maçlara deli gibi önde presle başlayıp, ceza alanında adam çoğaltıp golü buluyorlar ve gerekirse o zaman kapanıyorlar. Rakip takım 1-0 mağlubiyete yatmayacağına göre elbet açık veriyor ve gerisi geliyor. Zaten TR takımları öyle ahım şahım takımlar değiller, her şekilde senin hızlı hücumlarında bir yerde patlıyorlar. Bu aşırı derecede basit bir şey ama yapmıyor, yapamıyor, yaptırmıyor. Eleştiri bu zaten. Bilic şampiyon takım hocası gibi değilde baş altı takım hocası gibi yönetiyor. Geçen senede böyleydi ama daha tecrübesiz, milli takım hocalığı dışında pro kariyeri yok denecek kadar az vs. diyip kendini geliştirir diyorduk. 1.5 sene geçti takımın başında, zerre gelişme yok. Bazen bu hafta olduğu gibi tepkiden vs. sistem değişikliği yapıyor ve aşırı başarılı oluyor da tutuyor vs. harika oynuyoruz. Brugge'e karşı mesela yine aşırı kapanan, ileride yalnız başına Demba falan görürsek ben hiç şaşırmayacağım. Kapasite meselesi. Bilic'in adamlığına, karakterine, oyuncu gelişimine, takımdaki uyumu yakalamasına vs. laf zaten yok. Taktiksel olarak direkt vasat bir hoca benim şahsi eleştirim o yönde. Arada çıldırıp bok gibi hoca vs. demişimdir abartı onlar asdfasd Vasat sadece, beresi var ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 işte bu çok uzun bunu ben de okumam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Yine çok yazmışım a.q, başlayınca durduramıyorum. Ayrıca Liverpool kafasında çıkarsa bu maça da Preud'homme silkeler bizi, Erciyes kafasında çıkmak gerek. İki pivot santrafor ile merkez karıştırıp gol bulan takım olayı bi biz de bir de Romanya da falan kalmıştır. İşe yaraması bizim mallığımızdı ilk maçta asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 bence erciyes gibi çıkıcaz hatta bilic o maçta denedi sistemi bakayım dedi nasıl oldu diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 ben okudum asdasfa abi biliç taktik geliştirme açısından iyi bir hoca, rakip analizi ona göre sistem hazırlama falan bence 10 numara. Ama bu sistem tutmazsa B planı üretme,oyunu çözme konusunda sıkıntıları olan bir hoca, ki daha hocalık kariyerinin başında sayılır bunu geliştirebilir. Oyuna daha iyi müdahale etmeyi öğrendiği zaman büyük hoca olacaktır bence. Ayrıca kariyerinde tabela yapmamış Töre'nin şu hali, başlı başına bir Biliç başarısıdır. Necip-Serdar'daki gelişme hep Biliç eseri, hani yerli olarak Şenol Güneş'in yaptığının aynısını Biliç yapıyor suan yabancı bir TD olarak türk topculara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Abi Erciyes maçında iki temel faktör vardı. Takım olarak çok ilerideydik. Rakip hücum alanına çok yakın oynadık ve çoğaldık. bkz. Necip'in ortası, Ba'nın kontrolü ve Olcay'ın koşuşu gol. Bunu 2 hafta önce yapmamız imkansızdı. Çünkü neden, takım çok geride yerleştiğinden herhangi bir kişinin uzun topunda kreatif olunacak kadar adam hızlıca yetişemiyordu. Ba yakalarsa tutuyordu, yakalayamazsa da geriye sektirip defansın geri dönmesi için zaman kazanıyordu. Ayrıca Olcay ve Gökhan sürekli geriye yakın oynatıldığı için hücum yaratıcılıkları azalıyordu. Hadi Gökhan yine götüne motor takılmış gibi koşuyor, hep onla oynandığından pek işlemiyordu ama Olcay da çok fark ediyordu. Olcay'ın en verimli olduğu sezonda üçgeninde yer alan isimler Fernandes - Oğuzhan'dı. Onun dışı ikinci kısımda Almeida'yı da görebiliyorduk. Almeida tam bir öküzdü ama ikili oyunlarda bayağı iyiydi. Olcay al ver yapa yapa can katıyordu sol kanada. Geriye hapsedersen işte o olmuyor. İkincisi de formasyon değişikliğiydi. İkinci forvet ya da 10 numaranın oyuna katılması çok şey kazandırıyor. Ba'ya mesela alan açan Pektemek, bir tane düzgün pas veremeseydi bile sorun olmazdı çünkü daha fazlası için alan açıp, rakip defansı yoruyordu. Rakip orta sahanın açılmasını bile engelliyordu. Bu mantıklı Brugge'e de çok rahat koyarsın ama işte adamlar yine çift pivota dönerse Atınç'ın bu sefer alınması şart. Geçen maç Atınç alınsaydı Necip'in yerine sonradan yine biz galibiyet, en kötü beraberlik alırdık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 applev0dka said: ben okudum asdasfa abi biliç taktik geliştirme açısından iyi bir hoca, rakip analizi ona göre sistem hazırlama falan bence 10 numara. Ama bu sistem tutmazsa B planı üretme,oyunu çözme konusunda sıkıntıları olan bir hoca, ki daha hocalık kariyerinin başında sayılır bunu geliştirebilir. Oyuna daha iyi müdahale etmeyi öğrendiği zaman büyük hoca olacaktır bence. Ayrıca kariyerinde tabela yapmamış Töre'nin şu hali, başlı başına bir Biliç başarısıdır. Necip-Serdar'daki gelişme hep Biliç eseri, hani yerli olarak Şenol Güneş'in yaptığının aynısını Biliç yapıyor suan yabancı bir TD olarak türk topculara şu plan olmaması futbolcu olmamasından olabilir mi ciddi anlamda ben artık 5 adam daha alınmalı diyorum bu takıma kadro derinliği açısından değiştirecek adam yok resmen giren çıkan aynı tip oyuncu bu değişikliklerde fayda etmiyor çünkü olcayı durduran kerimi durduruyor sosayı durduran oğuzhanı çok rahat durduruyor.. kilidi açıcak çilingirci hala yok misal takımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 applevodka çok mehmet demirkol izleme :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Llama said: applev0dka said: ben okudum asdasfa abi biliç taktik geliştirme açısından iyi bir hoca, rakip analizi ona göre sistem hazırlama falan bence 10 numara. Ama bu sistem tutmazsa B planı üretme,oyunu çözme konusunda sıkıntıları olan bir hoca, ki daha hocalık kariyerinin başında sayılır bunu geliştirebilir. Oyuna daha iyi müdahale etmeyi öğrendiği zaman büyük hoca olacaktır bence. Ayrıca kariyerinde tabela yapmamış Töre'nin şu hali, başlı başına bir Biliç başarısıdır. Necip-Serdar'daki gelişme hep Biliç eseri, hani yerli olarak Şenol Güneş'in yaptığının aynısını Biliç yapıyor suan yabancı bir TD olarak türk topculara şu plan olmaması futbolcu olmamasından olabilir mi ciddi anlamda ben artık 5 adam daha alınmalı diyorum bu takıma kadro derinliği açısından değiştirecek adam yok resmen giren çıkan aynı tip oyuncu bu değişikliklerde fayda etmiyor çünkü olcayı durduran kerimi durduruyor sosayı durduran oğuzhanı çok rahat durduruyor.. kilidi açıcak çilingirci hala yok misal takımda orası öyle zaten. rize maçında yerden yere vurdular adamı atiba girdi diye. yedeklerdeki en hucumcu adam atibaydı adam napsın yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 dmc alıp dmc sokmak hücumu güçlendirmez ki ama, alan güvenliği yaparken hızlı hücumlarına +1 opsiyon koyar. orada senin hücum yapıp gol bulman gerekiyordu, şarttı. Skor korumuyordun. Skor koruyup, gol arayacak olsan mantıklı hamleydi eyvallah. Gol ararken Atiba hamlesi de saçma oldu. Orada eleştirilmesi çok normal, maçın şansa kazanılması sadece oradan çok fazla vurulmasına sebep oldu. Hani ben Bilic'in sadece çok önemli maçlara özel olarak hazırlanıp çıktığını düşünüyorum. Avrupa maçları, FB-GS vs. bunların yarısında da taktiği tutmuyor ama mücadele ile bir yere kadar gidiyorsun. Geri kalanlarda direkt sistemim var o yürütür nasılsa diyor. Rakibe göre maç okuyan adam Balıkesir'e beşli savunma ile çıkmaz. Beşli savunma TR liginde zaten rezil bir kafa, hiç anlamıyorum elinde totalde 3 iyi savunmacısı olan takımlar başka yerlerden adam devşirip beşli savunma yapıyor merkezi kalabalık tutmak için. Adam sayısının yokluğu tabii büyük etken ama işte Balıkesir maçında Ba'ya ihtiyaç yoktu. Onun yerine başka adamları oynatıp farklı bir şey deneyebilirdin. Hani orada Sercan Yıldırım tehdidi vardı hızlı ataklar vs. biraz daha geride kalmanı anlarım da Gökhan'ı stoper, Necip'i forvet vs. oynatsan bile yenmen gereken bir rakipti. Yine uzatıyorum, son örnek. Bursa şampiyon olurken Ertuğrul'un elinde de çok hamle şansı yoktu. Şuan ki BJK'den daha dar olabilirdi hatta, o ne yapıyordu? Maçın son 10, duruma göre 15 dakikasında stoper Ömer Erdoğan'ı ileri koyup top şişiriyordu, havadan oynuyordu oraları karıştırıp gol buluyordu. Ömer'in attıkları da vardı kaç defa. Hocanın müdahale konusundaki pozitif yanı budur. Müdahale budur zaten. Eskişehir maçında 5 kişi arasında kaybolan Mustafa Pektemek yerine ya da yanına mesela Bilic, görüp Atınç'ı alsaydı biz net o top hakimiyetiyle o maçtan da üç puan alırdık. Tabii net konuşmamak gerek, bir Balıkesir değil Eskişehir ama olsun asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 atiba hamlesi saçma değildi. mustafa yok cenk tosun yok kerim oyunda veli olcay töre ba oyunda kimi alcak oyuna ? alacak tek adam atibaydı onu aldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 almasaydı o zaman asdfds takıma bir katkısı olmadı ki alındıktan sonra, ileri mi taşıdı ya da pas kanallarını mı açtı. Var olandan bir şey değiştirmedi. Rize kapalıydı yine kapandı. Değişiklik zamanı geldi diye değişiklik yapmakta saçma, onu çok yapıyor Bilic. Liverpool maçında mesela şaşırdım ben Olcay'ı nasıl almadı diye. Gerçi gayet iyiydi savunma katkısı alması saçmalık olurdu da o maçı mesela 2 değişiklikle bitirdi. Gereksiz adam almadı. İşleyen takımı bozmadı. Zaten Bilic'in iyi yaptığı şeylerden biri fizik yüklemesi, takım fizik olarak gayet iyi ve üst düzey. Mental olarak maç yorgunluğunu kaldıramıyorlar olabilirler ama fizikte sıkıntı yok. Rize maçında Atiba gelmeseydi de bir şey değişmeyecekti. Değişmedi. Şansa penaltı buldukta 3 puan aldık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 taze kan iyidir diye düşündü, sonucta aynı bölgeye dinlenik adam soktu, bence kötü bir hamle değil ben taraftarı biliyorum, almasa da, maç bitti adam almadı diyeceklerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Atiba Veli'den 10 kat daha iyi pas yapıyo, Veli'nin tek olayı ikili mücadele. Elde başka bişey yoksa Atiba-Veli değişikliğ itakımı daha ofansif yapar. Tartışılacak bişey yok bunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Tamam da ofansın şeklide önemli işte, üstte bahsettim. Atiba hamlesi +1 getiriyorsa sana daha değişik bir hamle ile atıyorum +2 +3 kazandırma şansı vardı. Ki o maçta Veli - Atiba olmadı. Oğuzhan - Veli'ydi, Oğuzhan - Atiba yaptı. O maçta mesela sinirlendiğim şey benim Tolgay'ı almamasıydı. Yani aldı da 80 de almıştı. Oğuzhan maç boyu çok kötüydü ama gidip iyi olan Veli'yi çıkarıp Oğuzhan - Atiba yapmıştı. Baktı olmuyor, Tolgay - Atiba'ya döndü. Burada Oğuzhan ısrarı yüzünden müdahale haklarından birini çöpe attı. Yaptığı değişiklik kağıt üstünde mantıklı gibi görünse de hiçbir şey yerinden oynamadı. Oğuzhan çıkıp Tolgay girince ki Tolgay takıma daha adapte olamamıştı bile ama daha ileri çıkmaya başlamıştık. Penaltı pozisyonunu başlatan atağı da Tolgay başlatmıştı yanılmıyorsam, hatta burada gaza gelmiştim ben de oynatmadığı adam vs. diye. Veli'nin kartı da yoktu, kart sınırında da değildi. Atiba hamlesi bahsettiğim gibi hiçbir şey değiştirmeyen bir şeydi. Sorun bu zaten, ezbere değişiklik yapıyor. Bilinçli yaptığı ya da şansa doğru hamle yaptığı zamanlarda takım zaten uçuyor. Domine ediyoruz, birden fazla gol atıyoruz falan asdfsd applev0dka said: ben taraftarı biliyorum, almasa da, maç bitti adam almadı diyeceklerdi barzosu der. ba gol atamayınca şerefsiz, atınca etrafı abi/abla toplantısına çeviren tipler o eleştiriyi yapar. Takım iyiyse işte kart sorunu yoksa, oyundan düşen ve yorulduğu yüzünden okunan adam vs. yoksa oyunda değişiklik yapma zorunluluğu yok ki. Hele biz de çok az gerek oluyor. Formda olduğu zamanlarda Kerim'in son 20 dakikadaki dikine koşuları, top tutuşu vs. olmasa hatta ona gerek bile duymayız. Olcay falan kondisyon olarak cidden üst üste sorunsuzca maç götürecek adamlar, ona göre de antreman yaptırıyor Bilic allah var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Brüj gelmiş 2 gün evvelden. 2 gece uyutmamak lazım bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Niye insan gibi agirlamiyoruz? Hayir yani uyutmayip kazaninca hakkiyla mi kazanmis oluyor takim? Sonra ne kadar dalyarak bi toplum oldugumuzu soyleyince ouwww. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 forumun tinercileri iş başında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Esh said: Niye insan gibi agirlamiyoruz? Hayir yani uyutmayip kazaninca hakkiyla mi kazanmis oluyor takim? Sonra ne kadar dalyarak bi toplum oldugumuzu soyleyince ouwww. toplumla ne alakası var bunun belçikada polis taraftara saldırınca havalimanında bir çok saat bekletince birşey yok burda yapınca rrererörörörö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 toplumla şu alakası var. belçika'da öküzlük yapılınca burada da yapılmasını makul gören tinercilersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 he arcane he Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Şunu en son Sivas yapmıştı Galatasaray'a 2008 yılında. 5 atmıştık sonuç olarak asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 tabi canım en son 2008 yılında yapıldı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar