Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özel Yaşam Destek Merkezi lel

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Incoming WoT

Böyle şeyler için aranmam genelde de, artık nereden çaldılarsa bilgilerimi; sabah sabah iyi kafa açtılar.

0212 914... gibi bir numaradan sabah 10.00'da telefon geldi. Açtım, bir bayan:

A-XX beyle mi görüşüyorum?
B-Evet
A-Beyefendi, Özel Yaşam Destek Merkezinden arıyorum, üyeliğinizi bir yıl daha uzatmak isteyip istemediğinizi sormak istedim.
B- Hanımefendi benim böyle bir üyeliğim yok, yanlış aramışsınızdır.
A- YY şehrinde oturmuyor musunuz?
B- Evet
A- O zaman sizsiniz, geçen yıl abone olmuşsunuz.
B- Hayır olmadım.
A- Olmuşsunuz beyefendi, elimde dökümanlar var.
B- Hanımefendi, elinizde herhangi bir döküman yok, varsa da sahtedir. Ne sizin şirketinizle daha önce görüştüm ne de herhangi bir sözleşme/poliçe imzaladım.
A- Elimizde ses kayıtlarınız var, orada onayladığınızı söylemişsiniz. Zaten ilk yıl ücretsiz, isterseniz iptal edebilirsiniz.
B- İptal edeceğim herhangi bir hizmet almadım ki sizden? Eğer elinizde böyle bir ses kaydı ya da evrak varsa lütfen bana postalayın.
A- Onlar gizli, isteğiniz üzerine veremiyoruz. Dediğim gibi isterseniz iptal edebilirsiniz.
B- Peki iptal edelim madem...
A- Vereceğim hesaba 190 lira yatırmanız lazım, noter onaylı evrak hazırlıyoruz.

Bu noktada benim bütün kibarlığım, iyi niyetim vs. bitti.

B- Hanımefendi bana firmanızın tam adını ve açık adresini verebiliri misiniz?
A- Özel Yaşam Destek Merkezi, Maslak - İstanbul.
B- Açık adresiniz bu mu? Güldürmeyin. Zaten firmanızın ismi de o olamaz.
A- Öyle, internete yazınca çıkıyor zaten. Size niye yalan söyliyim.
B- Sabah sabah canımı sıkmayın, dolandırıcı olduğunuz her yönden belli. İyi günler.

Tam kapatırken

A- Herkes hakaret ediyor, ben sizin iyiliğiniz için haber veriyorum, eğer iptal ettirmezseniz icraya veririz, 1500 lira masrafı var.
B- Hakareti ve daha fazlasını hakediyorsunuz çünkü.
A- Ben yeni başladım burada, bu ne biçim iş üüüüü. Konuştuklarınız kaydediliyor dava açabiliriz üüüü.
B- Konuştuklarımızın kaydedildiğini telefonu ilk açtığınızda söylemediniz, bu yasal yükümlülüğünüz; bir izinsiz kaydediyorsunuz konuştuklarımızı demek ki.
A- Ben yeni başladım ama unutmuş olamam mı üüü.
B- Beni ilgilendirmez yeni başlaman, hadi kardeşim.

Uzun oldu gerçi de, tam böyle işe yoğunlaşmışken aradı şerefiz karı, tepem attı. Normalde call center çalışanlarına kibar davranmaya çalışıyorum ama bunlar call center falan değil, resmen dolandırıcı. Kaza bela herhangi bir bilgilerini alabilseydim dava açacaktım. İnternette hiç bir bilgileri yok, telefon numarasını yazınca başkalarının da şikayetleri çıkıyor.

İcraya vereceğiz diyip, kredi kartı bilgilerini çalıyorlar resmen. Hatta kredi kartım yok diyenlere PTT'den para gönderebilirsiniz diyip parayı yatırmaları için hesap falan vermişler.

İşin ilginç yanı; adım soyadım, yaşadığım yerin bilgisi vs. ellerinde vardı hep. Bazı insanlar kredi veya banka kartlarının son 4 hanesini de bildiklerini söylemişler. Bu kişisel bilgi ticaretinin cidden boku çıktı artık. Ve bu tarz dolandırıcıları yakalamak mümkün değil; tek bir şebekenin 100'lerce land line'ı var; sürekli farklı numaralardan hayali bilgilerle arıyorlar.

Paticikten kimsenin böyle bir oltaya düşeceğini sanmıyorum gerçi de, yarın öbür gün arayıp kafa ütülerlerse kapatın direk. Yeni trend bu olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

e abi deli para kazandi bir suru kisi..baktilar birsey yaptiklari yok ..eskiden onlarin call centerlerinde calisanlar da kendi islerini kurdu iste..

adam oldurenleri bile birakiyorlar ki bunlari tutuklamiyorlar bile..o yuzden yardir gitsin modundalar..

dusunsene butun gun 200 kisiyi arasan 2 tanesi yese ayda 12 000 2 si masraflara gitse 10 temiz para.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle okuyunca çok enteresan geliyor ya bana

benimle deneyimleri hep şöyle oluyor

-merhaba, bilmemne ile mi görüşüyor?
-evet buyrun
-biz bilmemneden arıyoruz
-ilgilenmiyorum

asdasdasd

bizim editoru arıyorlar böyle aynı odadayız. digiturk nasıl örseliyor belli değil, kadın 10 dk laf anlatıyor yok işte istemiyorum, öyle değil, gerek yok, yapmayın falan diye

beni arıyorlar, ilgilenmiyor deyip suratına kapatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...