bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ağustos'ta yeni eve geçtim ama adres kaydımı tembellikten taşımadım. şimdi nüfus müdürlüğü ile görüştüm, 1 aydan fazla olduysa 500 tl para cezası var diyor. ben devlete 500 tl vermeyi düşünmüyor şahsen. şöyle bir olay varmış, ev kira kontratı yapıldıktan sonra 30 gün cezası yok. şimdi ev sahibi normal bir adam olsa, kontratı yeni adresle tekrar imzalayıp işini görebiliyorsun ama adam sorunlu olduğu için hiç uğraşmak istemiyorum. adres kaydı için kira kontratının noter tasdikli olmasına gerek var mı? önceden işlem yaptıran var mı? normalde sadece fatura ile de işlem yapıyorlar fakat fatura ile yaparsan abone alınma tarihini baz alıyorlarmış, yani işimi görmüyor. eğer kontratta noter tasdik istemiyorlarsa bizim kira sözleşmesinden bir tane yeni adres basıp, imzaları falan kopyalayıp o şekilde başvurucam. sizce patlar mı? gecikme cezasıyla ilgili: 8-Adres Beyanında bulunmama cezası ne kadardır? 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2015 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 480,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 963,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 İlla belgeyle mi olması lazım? Ben belgesiz yapmıştım. Gerçi mersinde oluyor bu olay ahah. Ama rica minnet yapabilirler belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 belgesiz nasıl oluyor lan, o adreste yaşadığını nasıl beyan ediyorsun asdasd ABİ BURDA YAŞIYOM BEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 faturayı al git yeni taşındım de, ben 4 sene sonra ikametgahı taşıdım np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 öyle olmadığını yazdım işte yukarıda bu arada kira sözleşmesinin noter tasdikli olması gerekiyormuş pfff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Nasıl ya ben 6 ay önce yaptım kontratı hala anamın evinde ikametgahım, şimdi gitsem ceza mı kesecekler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 yis 500 tele en mantıklı yöntem ev sahibiyle yeni tarihli bir kira sözleşmesi yapıp 50 tl noter domalıp sonra yeni tarihli sözleşmeyle gitmek 500 tl vermek yerine ama uğraşmak istemedim işte. 500 tl i devlete vereceğime uğraşırım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Sözle beyan ediyorsun işte, küçük yerde memurlar kabul ediyor. İstanbulda da sallamayabilirler. Diğer taraftan memur mu seni uyardı sen mi sordun? Belki de fatura tarihine bakmayacaklardı bile ama senin pimpirikliğin tuttu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 nüfus müdürlüğündeki adamla konuştum. noter tasdikli kira sözleşmesi veya fatura diyor. fatura getirirsen (doğal gaz mesela) abone olma tarihi var üzerinden ona göre cezaya tabi oluyor dedi. eğer 30 günden fazla olduysa ev sahibiyle anlaş yeni sözleşme yap gel ceza yeme diye uyardı adam. herhalde böyle bir uygulama olmasa adam uyarma gereği duymazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ben de salak gibi odedim onu sonradan ogrendim ki odemezsen 2-3 yilda bir periodik af geliyor ..odemeyen bir suru arkadasim tinlamadi bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ben 1 yıl sonra gitmiştim adres degişikliği için hatta arkadaşım 3 yıl sonra gitti sorun çıkarmadılar.. nerenin nufüs müdürlüğü o ? resmen gibmeye kasmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ya sen kendi adına yeni evdeki faturayla git hele Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 adamlar uygulamaya başlamış arkadaşlar, neresi orasından çıkmış olay. bugün gidersen dediğim şartlarda eş dost tanıdık yoksa adamlar ceza keserek işlem yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 yarın deneyeceğim bakalım faturayla gitmeyi ceza var derlerse mağdura yatarım param yok diye yanıt ne olacak baya merak içindeyim. yani 500 tl cezayı yedin, 500 tl ceza ödeyemiyorsun bu durumda adres değiştiremezsin? bu nasıl sistem abi asdsad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ertesi gun bir daha dene ve sakin cezayi odeme..hayatimda odedigim en salak ceza buydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ödemeyeceğim abi zaten, ona karar kıldım yani 2 tane kafamı karıştıran şey var: 1) antalyada kayıtlı olduğum hane kentsel dönüşüm için yıkılıyor, haliyle rogue olmuş durumdayım, adres kaydım yok - boka sarabilir 2) yurt dışına çıkıcam vize başvurusunda adres verdim herhangi bir x check yaparlar mı seçim falan baya umurumda değil eğer söz konusu 500 tl ceza ödemekse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 AKP nin yeni seçim oyunu adres değişikliği cezası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 aboneligi iptal ettir tekrar abone ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 tekrar aradım konuştum görevli direkt şöyle diyor : telefonda bir şey söyleyemem, maliye bunun kontrolünü yapıyor ve elektronik sistem olduğu için inisiyatif kullanabildiğimiz bir durum yok AMA SİZ BURAYA GELİN BİZ DE ALMAKTAN YANA DEĞİLİZ, BURADA KONUŞALIM. herhalde bir şekilde sisteme yansıtmadan cezasız işlem yapıyorlar diye anladım ben, yarın gideyim sabahtan yazarım akşamına. eğer ceza var derlerse işlem yaptırmayacağım zaten. en kötü dediğin gibi abonelik iptal ettirip, tekrar açtıracağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 evde telefon hattı al, ikametgah işlemini yap sonra telefon hattını kapat ben böyle yapacam hoş kayıtlı olduğum adres şimdiki evime 200 metre falan olduğu için şimdilik sallamıyorum ama illa gerekli olursa türktelekomdan hat açıp hat kapatacam her türlü daha ucuza gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 doğalgaz aboneliği var benim şimdiki evde onu götüreyim bari de yapsınlar ikamet işlerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 bu cezaları verip verip affediyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Adam işlemini 500 TL'ye yapmıyor, işlemini yapıp 500 TL de idari para cezası kesiyor, o yüzden "param yoksa adres taşıyamayacak mıyım" olayı doğru değil. İstersen onu alır cebine koyar gider yıllarca ödemezsin, senin bileceğin iş. Devletin kimsede parası kalmaz ama, keserler bir yerlerde bir şeyinden, ya da "borcun varmış" diyip elzem bir işlemini yapmazlar seve seve ödersin :) Görev ihmal edip "devlet bizi mikmeye uğraşıyor ben ödemem kardeşim bunu" demek de marifet ve moda oldu. İnsan gibi taşıyın adresinizi, çok mu zor? Biri dava açsa celbi size ulaşmayacak, kaçak durumuna düşeceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Baggio said: İnsan gibi taşıyın adresinizi, çok mu zor? Biri dava açsa celbi size ulaşmayacak, kaçak durumuna düşeceksiniz. hayir bu dedigi esas kotu kacar..simdi moda dolandiricilik o ..harcini yatirdigin zaman icra bilmemnesi baslatabiliyorsun ilamsiz. haberin olmadan mahkemede karara baglanir bir gun bir yerde sıkıstırır haczederler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 e-dövletten yapmıştım ben , burada oturuyorum diyorsun bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar