-Deno- Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 selamlar, önümüzdeki haftalarda yeni işime başlıyor olucam, ve hazır maaş/yan haklar falan iyice upgrade olmuşken yıllardır ertelediğim araç sahibi olma hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim. aile desteği, bir bölümü kredi, bir bölümü peşin şeklinde sahip olmayı planlıyorum. tahmini 10 - 15 bin gibi bir kısma destek olacak ailem. değişebilir bu tabi, ama minimum 10 diyelim. bütçe olarak 30 - 40 bin arası bir tutar ayırabiliyorum, değişebilir tabi bu biraz daha. sıfır almayı planlıyorum. zaten bu fiyat aralığında ancak en düşük donanımlılar oluyor, sıkıntı değil. işe araçla gidip gelmeyi pek planlamıyorum. daha çok elimin altında olsun, haftasonları, tatillerde falan kullanıcam genellikle. otomatik-manual'de tercihim bu trafikte otomatik tabi, ama yakıttan tasarruf etmek adına ve biraz daha araçtan keyif almak adına manual'de de ok'im. motor olarak 1.2 herhalde bu fiyat aralığında anca. aklımda renault clio ve hyundai i20 var. clio'nun yeni kasaları baya hoşuma gidiyor. satış tarafında çalışan bir yakınım da var renault'da. fakat hyundai i20'de epey aklımı çeliyor. opel, citroen, peugeot falan düşünmüyorum. eski araba ibiza'ydı bizim, memnunduk aslında ondan baya. ama biraz daha estetik ve heyecan veren bir araç olsun istiyorum. otomobil konusunda noob'um diyebilirim. genel tavsiyelerinizi verin işte. 2.el önerileri de yapabilirsiniz, ki muhtemelen genel kesim 2.el al o kadar bütçe ayırıyorsan diyecek. top sizde efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 ac kendin bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 40 a hepsi benzinli abi..belki 2. el tuplu bulursun ama sifir daha mantikli gibi.. ford fiesta hani kotu paket de degil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 skoda rapid de belki..istanbulda birden cok bayiye sorup fiyat alirsan belki 42 43 luk arabayi da 40 in altina alabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 41k tl'ye anneme fiesta aldık. Çok tatlı benim focustan sonra küçük geldi ama sevimli baya. Araba rahat beklentinde çok yüksek değilse iyi tercih. Bu alım sürecinde diğer markaları denedik/inceledik ama en çok fiestayı beğendik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Selam, Rapid 1.2TSI yeterli gelir sanki. Tabi rakama iyi bakmak lazım : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 O bütçeyle en güzeli 2. el vosvogen değil mi? Mesela şöyle bi polo http://dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=509785&v=ikinciel-VOLKSWAGEN-POLO-1.6-TDI-90-HP-COMFORTLINE-DSG-V Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 olabilir, siz yazdıkça değerlendiriyorum işte. golf imkansız mıdır 2. el ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 2 el cok saibeli abi..ole bir koyarlar ki cocugu ruhun duymaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 al mesela 2012 dizel golf..3 parca boya mevcuttur.41 750 75 000 de .. 2.5 3 senelik araba 75 000 km de..ki daha kurcalasan neler cikar onun dibinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 abi o araba hatay'da zaten. içinden keleş de çıkabilir sfdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 ya iste muhtemelen bagzi yerlerinde ek vardir bagaj hacmi maksimumdur onun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 sizce 0 almak mantıklı mı peki bu bütçeye ? ilk araba diye heves ettim, ama mantıksız bir hareket mi lan acaba diye de düşünüyorum. fiesta, clio, i20 falan alınabiliyor çünkü gördüğüm kadarı ile bu bütçeye. clio için mesela konuştum, metalik renk ve silecek/sis farı hedesiyle 40.000 dedi küçükyalı bayisi. üstüne bir de tanıdık indirimi olur az biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 abi istanbulda araba kullanmak diye birsey yok ..o konuda bir anlasalim.. 2 ..araba durdugu yerden masraftir.sifir araban garajda bile dursa sana senede 2 000 tl masrafi vardir. 3.o antin kuntin paketlerin cogu bir uzvum ifade etmiyor benim sahsi gorusum..para vereceksen saglamligina guvenceye ver bari..metalik renk tamamen gereksiz.abs esr sis fari standart gelmeyen arabaya para verme.. 4.ilk arabam ne olur vs diyorsan ufaktan basla.yada ikinci eli su anda olu fiyatina giden 1-2 sene kullanir sonra baska birsey bakarim arabalarina bak..mesela su anda chevrolet olu fiyatina gidiyor.1.2 kalos filan 13 16 arasi..en ucuzunu al gec git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 mantıksız bence. ikinci el i20 falan al öğren. sonra satana kadar devlet batmış olacağından zarar da etmezsin fazla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Selam, Haftasonu AVM ziyaretine giderim amaçlı parayı apartmanın arkasında otoparkta veya sokakta durur vaziyette bırakmak mantıksız. Kasko, MTV parasını falan da hesaba kat. Taksi falan kullan : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 DOD ikinci el almak için iyi bi tercih (ti ben aldığımda), kazasını vssini söylüyorlar direk. 4 yıllık bi polo almıştım 60k kmde hiç bi sıkıntısı çıkmadı. İlk aracım diyorsun İstanbul trafiğinde kullanmayı iyice öğrenene kadar ufak tefek park kazası vs. de yapabilirsin, 2. elde o kadar koymuyor onlar. O fiyata birinci el çok mantıklı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 abi ilk aracım dediysem araç kullanmıyorum demedim :) geçen yaza kadar babamın arabasını kullanıyordum hep, babam arabayı satınca ve yenisini de bu yaştan sonra napıcam moduna girince ben kendim için almaya karar verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 swoop satim sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 sole Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Yürüyen tabut pöjo, ilk kazada motor arka bagajdan çıkar sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 pojo olmayacaksa chevrolet o zaman..bana da bir oralet cocuga da sade gazoz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Ben 43k liraya polo 1.2TSI comfortline aldıydım ekimde, tüm güvenlik donanımları standart geliyor + yokuş kalkış desteği, start/stop etc. dolu dolu. Benim de ilk arabam, gayet memnunum. Her gün 30 km civarı yol yapıyorum en azından, 2 kere İstanbul'a gittim, arada Eskişehir git gel yapıyorum. Benzin tüketim ortalamam 5 lt/100km imiş totale bakınca. Bence ilk araban olacaksa ve aile arabası olarak kullanılmayacaksa en iyi 0 araç tercihi o rakamlarda. i20, rapid, pöjo vs. 2. eli polo kadar kuvvetli değil. Öyle aman aman acemi ya da GM beceriksiz değilsen de sağını solunu sürekli çizdirmezsin, arada olacak tabii ufak tefek. 2. el ben tam 1 sene baktım, ülkede şerefsiz, haysiyetsiz çok; sahibindendeki her ilanda yalan dolan var. DOD vs. de güvenilir ama piyasadan 2-3k pahalı kafadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 2. ele döndüm, cidden sıfır almanın şöyle bir vakitte anlamı yok. clio'larda 0.9 turbo motor opsiyonu varmış, görmemiştim bunu. ne diyorsunuz bu motor için performans ve yakıt tüketimi açısından ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 clio cemaatçi arabası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar