Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pati troll gücü göster kendini

Joker

Öne çıkan mesajlar

Joker said:

sequo sen neden araba kullanıyorsun o zmn? sende sat arabaları otobüsle git heryere.

Hacı ben otopark kullanırım hatta vale kullanırım o parkeder otoparka çift tarife falan öderim. Bahşişimide eksik etmem.

Senin gibi arabanın masraflarını karşılayamayacak nitelikte birisi olsaydım emin ol çoktan hepsini satıp kuyumcudan altın alıp yastık altı yapmıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

@imamizer

benim mesleğim değil siz daha hakimsinizdir konuya ama ekşi sözlükteki 10 entry'de ki adamda kendi işi olduğunu söylüyor ve iddaalı bir şekilde (kan alırlar) yapılamayacağını vurgulamış. yorumu siz uzmanlara bırakıyorum.

tam olarak neyden dolayı kan alınıp alınamayacağı anlaşılmıyor. otopark yönetmeliği ortada ona uymak zorundasın, uyacaksın. bu noktada tabiki o yönetmeliğe aykırı hareket edersen suç işlersin.

dediği olay yapı denetim firmalarını ilgilendiren husus. yapa denetim firmasında çalışan yeni mezun arkadaşın entry si diye tahmin ediyorum.

ayrıca entry sinde adam diyorki otopark yapman lazım ama altında yapmak zorundasın diye bir şey yok, istersen açık yaparsın diyor ama bu her zaman doğru değil. çünküüüüüü ne diyor otopark yönetmeliği bakıyoruz;

said:
b) Binaların, imar planı ve mevzuat hükümlerine göre belirlenen ön ve yan bahçe mesafeleri, otopark olarak kullanılamaz.

ada bazındaki yapılarda (sitelerde vs.) bunu kullanabilirsin, parsel bazındaki yapılarda yapamazsın açık otopark.

konuya döelim;
şimdi olay şu yapı denetim şirketi denetlemekle sorumlu olduğu yapının projesine uygun yapılmısını sağlar ve sorumluluğu alır.

ancaaaaakkk

bu yapının belediye tarafından ruhsat eki projelerinden mimari projesinde otopark görünmüyorsa ve belediye bu projeyi onaylamışsa yapı denetimin burada yapabileceği bir iş yok.

çünkü yapılan iş kanuna aykırı değil, belediyenin onayladığı proje neyse onun arazide uygulanmasını kontrol edecek firma.

peki yapılan iş neden kanuna aykırı değil? şu nedenle değil;

otopark yönetmeliği yapıların kullanım türlerine göre standart otopark ihtiyacını belirtiyor ve asgari miktarda ayrılması gereken otopark miktarını söylüyor. yukarıda bahsettiğim gibi otopark yapma zorunluluğu ise şu madde ile deliniyor;

said:
(Değişik:RG-14/06/2005-25845) Münferit talepler bu ilkelere göre değerlendirilir. Üzerinde tescilli 1, 2 ve 3 üncü grup yapı bulunan kentsel sit alanı içinde veya dışındaki parseller hariç, parselinde otopark ihtiyacı karşılanamayan durumlarda belediyesince veya valilikçe bu Yönetmelik hükümlerine göre belirlenecek otopark bedeli alınır.

bitti gitti yani geçmiş olsun. burada belediyeye harç ödüyorsun o da sana bölge otoparkı yapıyor ve bunu kullanacaksın diyor güya. adam şu harcı ödediği vakit otoparksız binası tamamen kanuna uygun oluyor. çoğu belediye ise tabiki o bölge otoparkını yapmıyor veya yapılanlar yetersiz kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sequo said:

Hacı ben otopark kullanırım hatta vale kullanırım o parkeder otoparka çift tarife falan öderim. Bahşişimide eksik etmem.

Senin gibi arabanın masraflarını karşılayamayacak nitelikte birisi olsaydım emin ol çoktan hepsini satıp kuyumcudan altın alıp yastık altı yapmıştım.

bahşiş anlarım da, çift tarife ödeme salaklığı niye?
Sosyal ağlarda paylaş

abi tamam yok da, semtinde sebil su olmasa sebil su olan semtten sebil su mu çalacaksın nedir yani :/

ayrıca motor bilmeyene tehlikeli lan. geçen kuryenin biri kamyonun sağına girmiş köprüde kamyon görmemiş ezmiş bunu. lan pezevenk girme işte o sağa.

kamyon sağlarım minibüs sağlarım diyorsan sakat mesela. ama al eğitimini güzel güzel gidersin.

di mi lan motoru olan böyle diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Laorx said:

Sequo said:

bahşiş anlarım da, çift tarife ödeme salaklığı niye?

Valeye verince çift tarife oluyo zaten AVM lerin çoğunda.
Sosyal ağlarda paylaş

bence joker'e park yeri olmamasi cok normal. 2008 yilinda soyle dusunen bir insan sonucta.

Joker said:

inş. bi dönem daha durabilir akp. en azından belimizi biraz doğrultmuş oluruz...

beli yeterince dogrulmus, araba almis bunun sonucunda.

2009'da da soyle demis bir insan:

Joker said:

abi benzine zam kesinlikle doğru bi politika, hiç ağlamayın. ayranınız yok içmeye, arabayla gidiosunuz sıçmaya.

e arabayla sicmaya gidiyorsan, 250 tl'yi vereceksin. ya da sicma arkadasim, ice dogru sic...
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

bence joker'e park yeri olmamasi cok normal. 2008 yilinda soyle dusunen bir insan sonucta.

Joker said:

inş. bi dönem daha durabilir akp. en azından belimizi biraz doğrultmuş oluruz...

beli yeterince dogrulmus, araba almis bunun sonucunda.

2009'da da soyle demis bir insan:

Joker said:

abi benzine zam kesinlikle doğru bi politika, hiç ağlamayın. ayranınız yok içmeye, arabayla gidiosunuz sıçmaya.

e arabayla sicmaya gidiyorsan, 250 tl'yi vereceksin. ya da sicma arkadasim, ice dogru sic...

fatality gelmiş
http://media.eventhubs.com/images/2014/07/22_mkx05.gif
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

Xaenin said:

Joker said:

Xaenin said:

Biri senin saçma sorununa çözüm üretmiyor diye hiç bir soruna çözüm üretmeye çalışmıyor mu sanıyorsun?

evet istanbulda park yeri sorunu. dünyanın en saçma sorunu.

Benim sorunum değil, senin sorunun. Benim başka sorunlarım var ve çözmek için başkalarının hayatını sikip atmayı düşünmüyorum, aramızdaki fark bu.

işte benim sorunum değil senin sorunun diye düşünürsen bu mantalite doğar. benim sorunum değil eşcinsellerin sorunu, benim sorunum değil fakirlerin sorunu, benim sorunum değil gayri müslümlerin sorunu.

hep bana dokunmayan yılan mantalitesi, sonuç geldiğimiz nokta.

Eşcinsellere belli hakları vermeyerek onların özgürlüklerini kısıtlıyorsun sen eşcinsel olmadığın için.

Gelir dağılımının anasına atlayarak belirli bir kısmın yaşama hakkını neredeyse elinden alıyorsun sen fakir olmadığın için.

Gayri müslimleri sırf müslüman olmadıkları için belli özgürlüklerinden mahrum ediyorsun sen gayri müslim olmadığın için.

Sabah 6 da gelip park edenleri park edenlerin park yerlerini elinden almaya çalışıyorsun, sen sabah 6 da gelmediğin için.

Bahsettiğin hiç bir problemin çözümü başkalarının haklarını kısıtlamak üzerinden üretilmiyor. Tam tersi, zaten problemin var olma sebebi bahsettiğin insanların haklarının kısıtlanması, senin yapmayı düşündüğün şey gibi aynen.

Bilmiyorum problemi görebiliyo musun artık. Bana söylemeye çalıştığın şeyi kendin yapıyorsun ve farkında değilsin kendi çıkarın için başkalarının özgürlüklerini kısıtlamaya çalıştığının. Park yeri problemini gelip de eşcinsel haklarıyla, gelir dağılımıyla, gayri müslimlerin problemleriyle bir tutman zaten kendinden başka kimseyi çok da iplemediğinin en büyük göstergesi. Park edecek yeri yok diye kimse kimseyi öldürmüyor memlekette zira.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...