Alcest Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Askerliği 2 sene için tecil ettirmiştim.Mart ayında bitiyomuş tecil süresi bu hafta göz için sevk alıcam. İnternetde ufak bir araştırma yaptım 2 gözün derecesi toplamı 14+ ise muafsın gibilerden şeyler okudum.Benim 16 civarıydı en son ölçümde.Var mı kesin bilgisi olan 14 üstü ise direk muafsın deyip yolluyolar mu kıllık çıkarma ihtimalleri var mı yoksa ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcest Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Baktım yine kimi yazmış 14 derece direk muaf aldım kimi demiş uğraştırdılar anlamadığım adamına göre mi muamele yapıyolar yasaya göre muafsan muafsındır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 askere gitmek için başvurursun, göz muayenesinde göz doktoru senin sağlık kuruluna sevk eder onlar da muafiyet verir 500 sayfalık sağlık koşullarında yazıyor kaç derece gerektiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 bi alıyolar bir almıyorlar yok ya, yazıyorsa 14 üstü alınmaz diye almıyorlar. Uğraştırırlar demek ne demek bilmiyorum ama GATA'da iş halletmek zaten başlı başına uğraş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2015 Toplam astiğmat miyop 17.50 falandı benim... Muaf dediler yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Muafiyet için tek göz 11 veya çift göz toplamı 14, astimat 2 ile çarpılıyor (5 miyop veya hipermetrop üzerine 1.5 astimatsa 5+(1.5x2)=8 olarak hesaplanıyor) diye aklımda kalmış. Bi tekrar kontrol et. Uğraştırma olayı şöyle: Hastanedeki genel yoğunluk, bugün git yarın gelcilik, sallamama, bürokrasi şu bu durumları yanısıra gittiğinde 1 dereceye kadar eksik ölçebiliyorlar muafiyet vermemek için, birkaç kişinin başına geldiğini gördüm. Doğru ölçtürmek için kasmak gerekiyor. O yüzden denk geldiğin doktora bakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 tek goz 11 ne demek yaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 adam askerlikten o kadar uzak ki yasa masa falan demiş. gel hele sen gel gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 dana22 said: tek goz 11 ne demek yaa.. Var böyle bir arkadaşım. İlk kez lenssiz gördüğümde şok olmuştum. Gözlüğün camı o kadar büyütmüş ki gözünü, anime karakteri gibi bakıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Benim de öyle 2-3 tane tanıdığım var. Bir tanesi gözlük ve lens bir arada kullanıyor. Gözlük camı bildiğin 250 ml kola şişesinin dibi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 muhtemel adamin gozluklerini durbun niyetine kullanabilirsiniz cok zorlanmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lierozip Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 askere gittikten sonra böyle rapor aldım. gitmeden önce böyle muaf olunduğunu bilmiyordum, bilsem o zaman almaya çalışırdım. ilk önce acemilikte ölçtüler, sınırın altındasın dediler rapor vermediler. iki gözün toplamı 15'i geçiyor benim heralde yanlış ölçtüler diye düşündüm ama ölçen adam binbaşı olunca gıkım çıkmadı doğal olarak. usta birliğine gidince bir daha hastaneye gidip ölçtürdüm bu sefer doğru ölçtüler raporu aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Oha acemiliği çektin yani :< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 tanıdık toktora gideceedin yegen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 yok bir ara kibarca rica etmislerdi toplanma boluklerinde ve acemi birliklerinde kimseyi curuk icin sevketmeyin ..usta birliklerinde yapsinlar ne yapacaklarsa diye..ben ole hatirliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Evet, celp dönemine göre yapıyorlar öyle şeyler. Eğer dönem tenhaysa özellikle böyle denmese bile adam vakit geçirmek için uğraşıp vermiyor, ama yığılma varsa verip yolluyorlar direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 O değil de zamanında gitme gitmeme durumu için ıncığını cıncığını nasıl incelediysem Genel Kurmay Başkanı benim kadar bilmiyordur heralde askere alma olaylarını :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 adrenalin iste neler yaptiriyor insana..ben de cok gordum acemilik nereye cikar neresi olur hesabina goggle maps den kisla gezen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 benim gozler de 14+ ama yaptim. bedelli yaptim huehuehueheuehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Boşa minimum 18k para mı verdin bedava yapmamak varken? Bana vereydin fazla geldiyse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 riski niye aliyim belki acemlikten sonra verceklerdi curugu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 senko said: benim gozler de 14+ ama yaptim. ha gayret 18 + a az kalmis gozlerin bayram edecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Ulan şansımı seviim 12.5 benim gözler. Gitsek o harfleri okuyabilirken bile okuyamıyoruz desek olmuyo mu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2015 Mithat said: Ulan şansımı seviim 12.5 benim gözler. Gitsek o harfleri okuyabilirken bile okuyamıyoruz desek olmuyo mu :D kasma direkt bununla bakiyorlar..bosuna guldurme dr u kendine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar