Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Niçün okuduk lan biz ?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

diye sorarlar adama.

Dışlanmak, yeni mezunların ortak kaderi mi yoksa bu ülkeye özgü, daha az maaşa çalıştırmak için planlı uygulanan bir yıldırma politikası mı?

Hangi sektöre adım atmaya kalksak, üstümüzden dozerle geçiyorlar. Bir köşeyi kapan bencil ego wankerları, hemen o sektöre başkası girmesin diye karşı atağa geçiyorlar.

Network alanında çalışmak istesek, BM'ler YBS'cileri ezip uzaklaştırmaya çalışıyor, Şirket çalışanları da BM'leri.. Böyle sanki matruşka gibi herkesin birbiri gömmeye çalışma çabaları, mesleğe yeni başlayacak yeni mezunları bunaltıp lanet olsun dedirtiyor.

SAP'ci olmaya kalksak, olumlu yorumdan çok olumsuz yorum yapılıyor.

Ulan bu kadar eforu işinize sarfetseydiniz, sektör problemlerinizin çoğu çözüme kavuşmuştu.

Bende bıktım ya 4 sene bilişim okuduk, biz de biliyoruz bir halt olmayacağını kıytırık bir diplomayla ama bu kadar yıldırma çabaları da isyan ettiriyor insanları.

Edit:

Bir de pembe tablo çizenler var, biz yeni mezunları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Kendi potansiyellerini açığa çıkarmalarını, hatta kendi idealleri doğrultusunda gitmeleri için teşvik vs..

Yok girişimci gençler TR'nin geleceği felan..

Ne diyorsunuz lan siz?

Kime konuşuyorsunuz bütün bunları?
Sosyal ağlarda paylaş

ODTÜ'den veya Boğaziçi'nden mezun olmayan ve her yıl diğer 140 üniversiteden mezun olan 500 bin genç var bu ülkede.

İşlerin daha da kötüleşeceğini biliyorum. Bizimkisi bir dışavurum. İşleri daha iyiye götürmeyecek.

En azından farkındayım.

Tanışlar vasıtasıyla, sevmediğim bir işte, sevmediğim bir yerde çalışmaya zorlanıcam.

Ve çocuklarımı da mutsuzluklarımla yetiştiricem.

Sıradan bir insan böyle yapardı.

Daha akıllı olmaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim sen uzatmadın mı zaten okulu, hele bi mezun ol iş ara ondan sonra umutsuzluğa kapıl.

Onu geçtim SAPci olucam diyince ne cevap bekliyosun ki, millet istediği kadar SAP süper/boktan desin ya da sen milyon kere SAP uzmanı olucam diye konu aç hiç birinin anlamı yok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler ya, ne milletin oturduğu yerden salladıklarına kulak as ne de milletin senin laflarını ciddiye almasını bekle.

Ha bu arada SAPnin de... neyse banlanmıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Nosfe said:

Abicim sen uzatmadın mı zaten okulu, hele bi mezun ol iş ara ondan sonra umutsuzluğa kapıl.

Onu geçtim SAPci olucam diyince ne cevap bekliyosun ki, millet istediği kadar SAP süper/boktan desin ya da sen milyon kere SAP uzmanı olucam diye konu aç hiç birinin anlamı yok. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler ya, ne milletin oturduğu yerden salladıklarına kulak as ne de milletin senin laflarını ciddiye almasını bekle.

Ha bu arada SAPnin de... neyse banlanmıyım.

Temmuzda bir iş sahibi olmayı umut ediyordum. Okul uzadı da benim okulla bir bağlantım kalmadı. İşe girmeden ne kadar çalıştığımı ya da neler yapabileceğimi nereden anlasınlar. Staj için bile almıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak hala SAP diyosun, konu SAP değil. Adamın yazdıklarında haklı olduğu noktalar da var, zırvaladıkları da. Ama dediğim gibi konu o değil.

O adam isterse SAP'nin 50 tonu diye kitap yazsın, isterse bilgisayar mühendisleri şirket kapılarında anhora'yı istemezük diye nöbet tutsun farketmez. Diğer insanların yaptıkları, söyledikleri, yazdıkları seni ilgilendirmiyor. Seni ilgilendiren sadece şu andan itibaren senin yapacakların. Eski hatalarını da salla gitsin, olmuş bitmiş artık.

Bırak dünya şöyle, türkiye böyle. Bu dünyanın gerçeği bu, yarın kafana meteor da düşse tek suçlusu sensin. Başkalarını, hayatı, piyasayı vs. suçlamayı bırak, hayatında olanlardan sorumlu tek kişi sensin. Evet adil değil ama gerçek bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Nosfe said:

Bırak dünya şöyle, türkiye böyle. Bu dünyanın gerçeği bu, yarın kafana meteor da düşse tek suçlusu sensin. Başkalarını, hayatı, piyasayı vs. suçlamayı bırak, hayatında olanlardan sorumlu tek kişi sensin. Evet adil değil ama gerçek bu.

+1
ne yapıyosa insan kendine yapıyo abi

bi de çok boş gelicek de boş durmıcan abi, koşucan sürekli başka türlü olmuyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...