Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

*SPOILER* Matrix:Reloaded *SPOILER* Sadece filme gidenler tartismak icin girsinler

FiXxXeR

Öne çıkan mesajlar

said:
Sam, 20 May 2003 11:10 tarihinde demiş ki:
alakası yok, 4 yıl sürmesinin nedeni çekimler esnasında birkaç özel efekt firmasının iflas etmesi..[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.

e tabi kimin kesesi dayanır :)
Sosyal ağlarda paylaş

bu sabah bi sey duydum cuneyt arkin warya malkocoglu fln iste filmi hic begenmemis adam dioki bu film dio cok para harcanmis ama dio bende ole yaparm dio eger para imkani sunsalar ayrica o kara murat fln damdan dama kamera ters cevrilerek atliomus cok sasirdim ben olurmu acaba oyle bisi[hline]

haksizliga fuck you
sssTT ses cikarma anla dogruyu
Sosyal ağlarda paylaş

kale duvarına atlama sahnelerini öyle yapıyolarmış (kamera ters çevrilerek derken film tersten oynatılarak demeye çalıştığını varsayıyorum...) zaten okadar zıplatcak tramplen olmaz heralde. ama dövüşlerde çekirge gibi zıplaması olayı bildiğimiz tramplenle yapılıyo işte...[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Smith zaten bütün hepsinin babası. Matrix ve real dünya hakkında şu an Neodan sonra en bilgi sahibi kişi. Ve bence her yani zion kurulumda temelleri atan kişi Smith, amacı ise matrixi ele geçirmek ama bir şekilde her seferinde başarısız oluyordu. Fakar bu sefer hayatta kalarak genlerini insanlara! geçirme ve ırkını yaratma (hem de realde) fırsatı bulucak. Agent Smiith soyunun birde matrixe girdiğinde yapabileceklerini düşünürsek şu an Smith THE ONE.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

Sosyal ağlarda paylaş

absolut benim düşüncem gollum benzeri bir rol edineceği smith'in, o kadar önemli bir role büründüreceklerini sanmıyorum. fakat revolutions'da bir final kavgası yapıyorlar neo'yla, ciddi bir yeri olacağı kesin..

ilk filmden sonra oynamayacağını düşünürken adam matrix'e bile kafa tutar oldu.. :)[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 20 May 2003 14:16 tarihinde demiş ki:
Bence Smith zaten bütün hepsinin babası. Matrix ve real dünya hakkında şu an Neodan sonra en bilgi sahibi kişi. Ve bence her yani zion kurulumda temelleri atan kişi Smith, amacı ise matrixi ele geçirmek ama bir şekilde her seferinde başarısız oluyordu. Fakar bu sefer hayatta kalarak genlerini insanlara! geçirme ve ırkını yaratma (hem de realde) fırsatı bulucak. Agent Smiith soyunun birde matrixe girdiğinde yapabileceklerini düşünürsek şu an Smith THE ONE.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli

böle düşünürsek the one diye bişi yok :)
chosens var artık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 20 May 2003 11:10 tarihinde demiş ki:
Thompson: You!
Agent Smith Clone: Me too.[/b]

Sam, Smith artık agent değilki :)[hline]Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design
Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

halen agent ama matrix'in agent'ı değil. tam olarak agent smith 2.0 olarak geçiyor benim bildiğim. zaten o diyalogu da olduğu gibi imdb'den aldım, benim yorumum değil yani.. :)[hline]Agent Thompson: You!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norak, 21 May 2003 18:53 tarihinde demiş ki:
katılıyorum, özelikle 3. filmin trailerında Nihohahah!! şeklinde bi gülüşü var arkadaşın, cuk bu terime oturuyo :)[hline]WoW - Swg - Do I really exist? - Begin[/b][/b]

ERuahha ona bende kopuyorum... :D[hline]Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Sphere Scripter,Web Design
[i]Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

yav 1.filmin başını birdaha izleyip yorum yapiim diyordum ama neyse daha beklemiyeyim eheh

şimdi benim fikrim şudur

matrixi yaratıyorlar insanlar kafalarını çalıştırıyorlar pil olarak kullanıyorlar ancak doğal olarak matrixte de olsa bu insanlar ölüyorlar. bu yüzden bu ölümlerden çok pil kaybetmemek için bir şekilde matrixi restartlanacak.

bunun içinde bir sistem geliştirmişler bir chosen one çıkıyor insanlar umutlanıyor kahine inanarak kurtulacaklarına inanıyorlar fakat sonunda herşeye baştan başlamaları gerekiyor. yani bu olay bir nevi makineler insanlarla dalga geçiyor daha önce onlara yaptıklarının öcünü alıyorlar. önce umutlandırıyorlar sonra patlatıyorlar.

döngü 5 kere devam ediyor fakat 6.da makinelerin beklemediği birşey oluyor. gerçek bir chosen one ortaya çıkıyor. yani bu chosen one sadece matrix içi değil genel anlamda dünyada chosen one. bu yüzden dünyada da hissediyor ama olay biraz kendine inanamakta nasıl ilk filmde inanmadan şamar oğlanıydı bunda da gerçek dünyada inanmaya başladı kendine.

bir de neo'yu farklı kılanaın aşk olmadığını düşünüyorum dediğim gibi bence o gerçek chosen one. yani şöle şeyler konuşulmuş diğerlerinin aksine neonun aşk seçeneği vardı bu yüzden soldaki kapıyı seçince işler değişti. bence öyle değil çünkü mimar bütün seçilmişlere 2 kapı öneriyor soldaki kapı aşk değilse başka önemli birşeydi sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bu kasış boşuna.Bütün olay enerji sağlamak di mi..Makinaysan ve güneş enerjisi lazımsa git kardeşim başka gezegene makinasın hava falan da lazım deil git marsa,aya.Hadi diyelim marsın hede hödösü makinaların yaşamasına uygun deil (ki elemanlar binlerce güneşe eşdeğer nükleer bombalardan etkilenmiyorlar bkz.animatrix the second renaissance).O zaman dağıt şu tepedeki kara bulutları açılsın güneş o kadar mı zor..Gene de hadi zor diyelim (ki o bulutların nasıl yapıldığı açıklanmıyor,animatrixte uçaktan sisbombası gibi bişiler atıyolar sadece) onu da yapamadın çık bulutların üstüne orda medeniyet kur öküz gibi teknolojin var hatta kendin teknolojisin.Elalem 4 km aşşa inmiş sen de 1-2km yukarı çık işte.Olmadı nükleer santral yap,nükleer bomba yapılabildiğine göre yakıt konusunda sıkıntı çekmeyecen demektir.Yap işte bunlardan birini sonra hala rakip olarak görüyosan yoket insanları sen de kurtul onlar da kurtulsun.
Boşu boşuna sırf şu film olsun diye %1 buglı(bence çok yüksek bir oran) programa bağlı insancıklardan pil niyetine medet umuyosun ya oh olsun kardeşim.İyi bile yırtmışınız 5 seferdir ama şimdi sıçtınız.
Ha dersen ki "napalım hoca,tanrı geldi,insanların tarafını tutuyomuş, bize ısınamamış bi türlü,böle yap dedi yaptık" o zaman boynumuz kıldan ince. :)

Not:Bu mesaj büyük ihtimalle kendini 6 ay sonra (renaissance) yok edecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kafamda bin tane celişki var bilmiyorum anlatabilcek miyim ama deniycem.
6 kere aynı sey gerceklesmis ve 6 kere de anı kişi ortaya cıkıp dunyayı kurtarmayı denemiş. Bu da yedinci. Bu kişinin çıkma nedeni yuzde 1 lik hata oranı. Bu hata oranını yoketmek için bir şeyler yapılıyor. Buraya kadar problem yok. Peki Neo' yu yoketmek ana amacsa ve her seferinde aynı seyler gerceklesiyor ise neden kahin Trinity' ye ipucu veriyor? Trinity' ye verdiği ipucu nedir hiç bahsedilmiyor ama o ipucu ile onun dirilmesini sağlıyor. Kahin gelecegi veya olacak olanı soylemiyor sadece kapıyı gösteriyor. Trinity' ye de kapıyı gösteriyor. Bu gosterilen kapı ile trinity Neoyu opuyor ve onu uyandırıyor. Matrix' te insan oldugu zaman insan beyni de oluyor. Ama insan beyni oldukten sonra matrixte bir daha canlanması mumkun degil o zman eger neo olumu dısarda da yenebilmis oluyor ki bu da didsarda da bir tur gucu oldugunu gosteriyor. Trinity' yide diriltirken aslında dısarıda bir guc gostermek olayıdır. Dısarısı da bir tur matrix midir bilmiyorum ama orada da extra bir gucu oldugu kesin. Su an 7. kez yasanıyor ve bir sapma soz konusu. Peki bu sapma nerden baslıyor? Daha oncekilerde bir virusun olustugunu sanmıyorum. Sonucta ajan Smith artık bir virus ve sistemi ele gecirmeye calısıyor. O zman Neo' yu Ajan daha once hic oldurmuyor muydu? Yada oldurse bile tekrar canlandıgında (canlandıgı kesin cunku kapıya kadar gidiyor) ajandan kacıyor muydu? Ajandan kacmıyorsa onu farklı bir sekilde mi olduruyordu? Cunku bir sekilde ajan ilşk defa virus olmalı. Eger kahin ilk 6 kere yol gosterdiyse ve hep aynı yolları takip ediyorsa neden Triniy' nin onu canlandırmasını istiyor yada bu yolda ipucları veriyor? Neo' nun canlanmaması Matrix' in devam etmesi demektir. Tekrardan kurulumunu engellemektir. Neo kurgusal hayat konusuna takmış ve bunu reddeden ve bunu reddedebilmek için inat ile ters hareket yapabilecek karakterde bir kişi. Bunu Kahin zaten analayabilir. Bunu bile bile neden Trinity' nin olumunu sececegini soyleyerek bir inatlasmaya giriyor. Eger gercekten Trinity' nin olecegi kapıyı secmesini istiyorsa onunla inatlasmasının Neo' ya ters hareket yaptıracagını bildigi halde hala bu tutumu sergilemesi nasıl bir yol gostermek oluyor? Diğer chosen one' lerden tek farkı aşk mı yoksa ozgurluge baglılık mı? BU arada ilk filmden bir soz var ki kafamı daha cok kurcalamama neden oluyor: Ben soylemesem yine de o vazoyu kırar mıydın?
Tam olarak anlatacagımı analatamasam da ana sorularım bu ve bu soruları her ne yonde cevaplarsanız cevaplayın bir karışıklık ortaya cıkıyor. Acıkcası bir boşluk var. Bence ilk filmde daha fazla ipucu var ve biz bir kac tanesini sanırım kacırdık.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır orda kahin source a yönlendirmeye calısıyor Neoyu. Sen zaten secimini yaptın, nedenini ögrenmeye geldin buraya diyor.
Neo da ya yapamazsam falan diyince " because you're the one" falan diyor. Yapman gerekeni yapacaksın manasında.

Bu arada Animatrixte Matriculatedda adamın biri ya bizde bir tür simalationın icindeysek, bizim dünyanın gercek oldugu ne malum falan diyor..Sanırım matrix icinde matrix kesin bişi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanskritce' de Matris kelimesi, Bilgisayar terimlerindeki Matrix kelimesi ile matematikdeki Matris yapısının birinin yada bir kacının Matrix isminde temel yaratmış olması da muhtemel geliyor. Altta babylondan aldığım tanımlar var. Ozellikle snskrikce temelli Matris kelimesinin anlamından bir sey anlamadım. Birleri de Matematikteki matris yapının ana mantıgını acıklarsa cok sevinirim. (Benim soylediklerim sadece bir tahmin ve ipucu yakalama cabası. Bir sey varmış gibi saldırmayın hemen)
[hline]
Matris :(Sanskrit) The divine mothers or personified spiritual energies of the principle gods of the Hindu pantheon. Their number is reckoned as seven, ten, or twelve, and they bear the same relation, each one to her respective consort or god, as prakrits does to Brahma, pradhana to Brahman, and on a still vaster scale as mulaprakriti does to parabrahman. They are the respective wombs of beings bringing to birth or pouring forth the cosmogonical hierarchies. When these matris are by analogy mentioned in minor cases, their functions and attributes correspond with the cosmic sense. The sakti are the personifications or analogical reproductions of the matris on lower planes of being.
Matrix :(Internet) supersystem that includes all the networks and computers that transfer electron

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 23 May 2003 04:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle neodan önce 5 kere daha olmuş bu olaylar. neo 6. imiş onu düzeltme gereği duydum her nekadar fazla önemi yoksa da...

bence neo ortaya çıktıktan sonra sistem başka anomaliler de göstermeye başlıyo. smith bunun örneği. ayrıca neonun yaptıklarına matrixin içinde sahibolan bisürü insan var. onlar da durup bi düşünürler oha bu ne diye. ayrıca son filmin trailerına dikkat ederseniz bisürü yağmur neyin yağıyo saçma sapan. hatta neredeyse eminim ki animatrixde beyondun gösterilme nedeni, daha sonra revolutionsda heryer öyle olacak, bize önceden ipucu gösteriyolar demek.

neo anomalileri tetikliyo bi şekilde. o yüzden sistemin yeniden başlatılması gerekiyo...

bu arada sistem yeniden başlatılmıyo diyenler var. da bundan önce 5 chosen varsa ve birbirlerinden 100 sene arayla periyodik olarak geliyolarsa, ilk chosen in matrixin içinde 1500 lü yıllarda yaşıyor olmuş olması gerekmez mi? bu adamlar kurtulduktan sonra karşılaşacakları makineleri kullanmayı bırakın zion gibi bi şehri nası kuracaklar? bence tarih 1900 senesinden 2000 senesine kadar tekerrür edip duruyo matrixin içinde. son olarak zaten filmin adı reloaded...[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...