Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bas agrisi, aptal gibi hissetme, asiri unutkanlik vesaire

di

Öne çıkan mesajlar

di said:

Selam,

Simdi dert yanayim akil alayim degil de, benzer durum yasamis ve teshis konmus birisi varsa su olayin adini soyleyin diye sormak istiyorum.

Son 15-20 gundur asiri sekilde aptal gibi hissetmekten ve unutkanliktan sikayetciyim. Kafamda bi bulaniklik var ve asamiyorum. Unutkanlik dedigim de "ah ulan ekmek almayi unuttum" gibi degil de genelde yuzleri ya da objeyi hatirlayip adini hatirlayamamak seklinde. Gunun yarisinda Ingilizce yarisinda Turkce konusuyorum ama gozumde canlandirdigim objenin adi ne Turkce ne de Ingilizce gelmiyor aklima. Buna arada devamli ama hafif bir bas agrisi eslik ediyor.

Forumdan bi cocuk var mesela. Adam facebook'umda var, burda bi postunu gordum ama adamin adini hatirlayamadigimdan durtemiyorum 3 gundur. Inanilmaz sinir bozucu.

Once kullandigim ilactandir diye dusundum (glifor, b vitamini eksikligi yapiyor) ama b vitamini pek care olmadi. Psikolojiktir yorgunluktur deyip gecmek istiyorum ama korkutmaya basladi. Haliyle adi konmus biseyse gozunuzu seveyim soyleyin de arastirayim su zikkimi.

Direkt doktora git diye gelmeyin cunku saglik sistemi itibariyle sacma sapan seyler deneyeceklerinden ya da geri cevireceklerinden eminim.

brain fog mu bu?
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

di said:

Selam,

Simdi dert yanayim akil alayim degil de, benzer durum yasamis ve teshis konmus birisi varsa su olayin adini soyleyin diye sormak istiyorum.

Son 15-20 gundur asiri sekilde aptal gibi hissetmekten ve unutkanliktan sikayetciyim. Kafamda bi bulaniklik var ve asamiyorum. Unutkanlik dedigim de "ah ulan ekmek almayi unuttum" gibi degil de genelde yuzleri ya da objeyi hatirlayip adini hatirlayamamak seklinde. Gunun yarisinda Ingilizce yarisinda Turkce konusuyorum ama gozumde canlandirdigim objenin adi ne Turkce ne de Ingilizce gelmiyor aklima. Buna arada devamli ama hafif bir bas agrisi eslik ediyor.

Forumdan bi cocuk var mesela. Adam facebook'umda var, burda bi postunu gordum ama adamin adini hatirlayamadigimdan durtemiyorum 3 gundur. Inanilmaz sinir bozucu.

Once kullandigim ilactandir diye dusundum (glifor, b vitamini eksikligi yapiyor) ama b vitamini pek care olmadi. Psikolojiktir yorgunluktur deyip gecmek istiyorum ama korkutmaya basladi. Haliyle adi konmus biseyse gozunuzu seveyim soyleyin de arastirayim su zikkimi.

Direkt doktora git diye gelmeyin cunku saglik sistemi itibariyle sacma sapan seyler deneyeceklerinden ya da geri cevireceklerinden eminim.

brain fog mu bu?

Büyük ihtimalle evet.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

brain fog a çözüm ne şimdi?

Senin alintinin mesaji gelmemis ponti, simdi goruyorum.

Brain fog ile alakali baya sey okudum onceden. Brain fog'a girer mi bu yasadigim bilmiyorum ama hafifledi gibi.

Bu arada brain fog'un kapsami cok genis. Bu yuzden doktorlar tek basina bir hastalik olarak kabul etmiyorlar, literature gecirmiyorlar cunku bilinen bir cok farkli rahatsizlik bu belirtileri gosterebiliyor, brain fog sudur denemiyor. Hal boyle olunca bilindik tek bir tedavisi de mevcut olamiyor bildigim kadariyla.

Bu sekilde olmasinin yarattigi en buyuk sikinti da sen bu brain fog denen meretten sikayet ederek gittiginde hastanelerin ya da kliniklerin pek bisey yapamamasi. Cogu bilmiyor ya da umursamiyor, bilenin umursayanin da milyon tane test yapmasi gerekiyor ama devlete bagli hastane butcesi buna izin vermiyor, haliyle yat dinlen gecer deyip seni geri gonderiyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Brain fog ile ilgili Dr.Lawrence Wilson un makalesini di linklemişti sanırım zaten. Yaşam tarzını değiştirmek gerekiyor. O da zor ve uzun bir süreç. Al şu hapı at veya dur seni ameliyat edelim gibi bir şey olmadığı için tıp pek çözüm bulamıyor bu konulara. Dinlen, stresli ortamlardan uzak dur, temiz hava bol oksijen geyiği yapıp sallıyorlar insanları :)
Sosyal ağlarda paylaş

Doğal yollar ile hallet: bu işin ilacı Ginseng ;)

Botanik/cins adı Panax'dır: "her şey-iyileştirme" anlamında yunanca bir kelimedir kısaca "her şeyi iyileştiren" demektir.

Başlıca güçlü yanları:
Ginseng strese karşı faydalıdır, yani stres gidericidir. Ginseng in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür.Ayrıca Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artırır.

Özellikle sporcular için fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır, enerji düzeylerini yükseltir, atletik performansı arttırır.Ginseng antioksidan bir bitkidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazi bitkilerin iclerindeki uyarici maddelerin etki etmesi olasi lakin onlar da kafein misali giderek etkisini yitiriyor. Ayni sekilde bu bitkilerin hic biri mucizevi degil. Al bunu ic biseycigin kalmaz olayi yalan maalesef. Haliyle kendinizi kandirmayin hic.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o kadar kotu degil ama sikinti teshis koyamamalarinda basliyor. "Humm muhtemelen sundandir, al su ilaci bi 3 ay dene bakalim" diyerek en ucuz tedaviden basliyor ve yukari dogru gidiyor. Olay brain fog olunca da hic ugrasasim yok bunlarla ki en isabetli tahmin geldi zaten, insulin direnci.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...