Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

double quarter pounder'ın eti plastik mi ?


Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

serjuhan said:

Geçen denedik yüzde 60 antrikot kıyma, yüzde 40 dana döş'den, bir tek karabiber, tuz ile yoğurarak. Fena olmadı. Ama daha geliştirilebilir. Bir de oran sanki 70e 30 filan olmalı. Biraz yağlı et olmalı.

Bu arada pişirme olarak da 3'er dakika iki tarafı da mühürleyip 5 dakika fırına attık. Birisi suyunu kaybetmedi güzel mühürledik çok güzel oldu.

Esasında güzel ekmek de hamburger için çok önemli ya. Onu da yapabilsek süper olacak.


fırını kaç derece de ısıttınız?
bir de mühürledikten sonra fırına atmanın ne yararı oluyor? içi biraz daha mı pişiyor?

worchester sosu ile dene bir dahaki sefere o da çok güzel bir lezzet katıyor, ama bayağı güçlü bir sos az koymak lazım. 400gr ete kapağının 3/4ü kadar koyuyorum ben.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben sucuk köfte yapıyorum evde.

Acı antep salçası, kimyon, bol sarımsak (rende), yağlı kıyma, rende soğan, bir iki baharat daha ve iyice yoğuruyorum.SImsıkı oluyor böylece.

Döküm tencereye atıp kızartıyorum harika oluyor. Kıyma yağlı olacak yalnız. Yağsız kıymaya kuyruk yağı filan kıyıp koyarsanız daha güzel olur zannımca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Auril said:

kofte bu ya et degil
obur turlu ici pismez disi yanar


Abi et dediğin öyle testi, haşlama vs değilse ağır ağır pişmez. Bizim kültürümüz bu konuda baya kötü bence.


ya eti muhurlersin iste ok da koftenin nesini muhurliycen
yavas yavas pisir yagini salsin kendi yaginda pissin iste
kurutmadan da alican ayarliycan onu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Auril said:

serjuhan said:

Auril said:

kofte bu ya et degil
obur turlu ici pismez disi yanar


Abi et dediğin öyle testi, haşlama vs değilse ağır ağır pişmez. Bizim kültürümüz bu konuda baya kötü bence.


ya eti muhurlersin iste ok da koftenin nesini muhurliycen
yavas yavas pisir yagini salsin kendi yaginda pissin iste
kurutmadan da alican ayarliycan onu


kofteyi de orta yuksek ateste hizlica pisiriceksin ki ici kurumasin, yoksa tas gibi kupkuru olur, yagini falan salinca o kofte adam olmaz bir daha. ama tabi et yaparkenki gibi tavayi deli gibi isitmaya gerek yok. zaten cabuk oluyo. hizli hizli ceviriceksin boyuna.

ici az pismis olacak zaten. ici pissin diye beklersen tatsiz tuzsuz birsey yersin.

serjuhanin dedigi gibi, bizde boyle cok pisirme kulturu var. yahni falan yapsan ok de, yagini suyunu tavaya saldirip sonra ordan geriye kalani yiyor bizim millet. bi de butun tadi suyunda yaginda diyip ekmek banariz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...