Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

double quarter pounder'ın eti plastik mi ?


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
quixef said:

Veya hiç kasmayın gidin Virginia Angus a yiyin gelin. İstanbul da yaşayıp da evde yemek yapmayı anlamıyorum. Disdainforplebs.jpeg


herkes senin gibi ağa paşa değil demek
Mesaj tarihi:
serjuhan said:

Geçen denedik yüzde 60 antrikot kıyma, yüzde 40 dana döş'den, bir tek karabiber, tuz ile yoğurarak. Fena olmadı. Ama daha geliştirilebilir. Bir de oran sanki 70e 30 filan olmalı. Biraz yağlı et olmalı.

Bu arada pişirme olarak da 3'er dakika iki tarafı da mühürleyip 5 dakika fırına attık. Birisi suyunu kaybetmedi güzel mühürledik çok güzel oldu.

Esasında güzel ekmek de hamburger için çok önemli ya. Onu da yapabilsek süper olacak.


fırını kaç derece de ısıttınız?
bir de mühürledikten sonra fırına atmanın ne yararı oluyor? içi biraz daha mı pişiyor?

worchester sosu ile dene bir dahaki sefere o da çok güzel bir lezzet katıyor, ama bayağı güçlü bir sos az koymak lazım. 400gr ete kapağının 3/4ü kadar koyuyorum ben.
Mesaj tarihi:
@senko

150 derece civarındaydı.

Eti kalın yaptık baya. Orta pişmiş sevsek de 3er dakika içi için baya az. Bu sebepten fırına attık. Ama sanki az daha ince yapıp 4er dakika yapsak fırına gerek kalmaz ve daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
abi ben sucuk köfte yapıyorum evde.

Acı antep salçası, kimyon, bol sarımsak (rende), yağlı kıyma, rende soğan, bir iki baharat daha ve iyice yoğuruyorum.SImsıkı oluyor böylece.

Döküm tencereye atıp kızartıyorum harika oluyor. Kıyma yağlı olacak yalnız. Yağsız kıymaya kuyruk yağı filan kıyıp koyarsanız daha güzel olur zannımca
Mesaj tarihi:
Auril said:

kofte bu ya et degil
obur turlu ici pismez disi yanar


Abi et dediğin öyle testi, haşlama vs değilse ağır ağır pişmez. Bizim kültürümüz bu konuda baya kötü bence.
Mesaj tarihi:
serjuhan said:

Auril said:

kofte bu ya et degil
obur turlu ici pismez disi yanar


Abi et dediğin öyle testi, haşlama vs değilse ağır ağır pişmez. Bizim kültürümüz bu konuda baya kötü bence.


ya eti muhurlersin iste ok da koftenin nesini muhurliycen
yavas yavas pisir yagini salsin kendi yaginda pissin iste
kurutmadan da alican ayarliycan onu
Mesaj tarihi:
Auril said:

serjuhan said:

Auril said:

kofte bu ya et degil
obur turlu ici pismez disi yanar


Abi et dediğin öyle testi, haşlama vs değilse ağır ağır pişmez. Bizim kültürümüz bu konuda baya kötü bence.


ya eti muhurlersin iste ok da koftenin nesini muhurliycen
yavas yavas pisir yagini salsin kendi yaginda pissin iste
kurutmadan da alican ayarliycan onu


kofteyi de orta yuksek ateste hizlica pisiriceksin ki ici kurumasin, yoksa tas gibi kupkuru olur, yagini falan salinca o kofte adam olmaz bir daha. ama tabi et yaparkenki gibi tavayi deli gibi isitmaya gerek yok. zaten cabuk oluyo. hizli hizli ceviriceksin boyuna.

ici az pismis olacak zaten. ici pissin diye beklersen tatsiz tuzsuz birsey yersin.

serjuhanin dedigi gibi, bizde boyle cok pisirme kulturu var. yahni falan yapsan ok de, yagini suyunu tavaya saldirip sonra ordan geriye kalani yiyor bizim millet. bi de butun tadi suyunda yaginda diyip ekmek banariz.
Mesaj tarihi:
ayrıca kıyma gibi işlenmiş etlerin içi pişmemiş bırakılmaz. her türlü bakteriyi hüpletmiş olursunuz.

içi dışına girmiş cıkmış etin löp parca olmıyan etin adam gibi pişirilmesi gerekir sağlık için.
×
×
  • Yeni Oluştur...