vaperon Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Dün öğleden sonra ağır eklem ağrıları ve soğukalgınlığı sebebiyle işyerinden erkenden çıkıp evime de yakın olması sebebiyle aile hekimime gittim. Basit bir muayeneden sonra bir antibiyotik, bir ağrı kesici ateş düşürücü bir de soğukalgınlığı ilacı yazdı. İlaçlarımı aldım. Keşke almasaymışım dedim sonra. Gece büyük bir karın ağrısıyla uyandım. Tuvalete zor attım kendimi. Ben hayatım boyunca bu kadar kötü ishal olduğumu hatırlamıyorum. Neyse geceyi ara ara tuvalete giderek atlattım. Sabah göztepe eğitim ve araştırma hastanesi aciline zor attım kendimi. Bir serum bağladılar ve başka bir antibiyotik, barsak düzenleyicisi verdi ve gönderdi. Şu anda mayalı olan bir gıda tüketemiyorum. Muz ve kola ile geçiyor öğünlerim. ABV antibiyotik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Avrupa birincisiyiz, Almanya'dan 25 kat falan fazla kullanma oranımız. Ota boka yazsınlar antibiyotik, 1-2 nesil sonra millet ufacık bir hastalıkta komaya girecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 feci uyku yapıyo bence çok zararlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 eklem ağrısı ve soğuk algınlığına antibiyotik yazılmasındaki mantık ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 bu arada geçen sene aynı şikayetten 4 gün alaman hastanelerinde yattım. yediğim birşeyden ötürü zehirlenmişim ve başkasına bulaştırmiyim diye uzun tutmuşlar. kolumu kırdım deriyi yırtıp çıkan kemiği gördüm ancak böyle bi karın ağrısı ve ishal görmedim hayatımda. ağlıyodum en son yeter diye. hastanede uyguladıkları tek method serum + ilaç (antibiyotik değil ve sadece sabah 1 adet akşam 1 adet) onun dışında sadece düzenli beslenme. 4 gün sonunda sağlam ayrıldım hastaneden. tr'de olsa antibiyotikten yamulturlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 antibiotikten mi ? emin misin ? siddetli bulanti kusma ishal ile seyreden bilmem kac tur usye enf u da yapabilen virus var.. arti yagmur kar ,olmayan altyapi ,icme su havzalariniza kanalizasyonlarini akitan binlerce rezidins var.. ha antibiotigin de olabilitesi var ama ilk supheli o degil..bolbol yogurt ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 KidLazer said: . tr'de olsa antibiyotikten yamulturlardı. abi antibiotikleri ne zannediyorsunuz ki..ole bir anlatmissin ki antineoplastik ajan neredeyse.. hicbir antibiotik seni beni yamultmaz yok ole birsey en fazla alirsin ishal yapar 1-2 gun sonra sen sag ben selamet..ha 125 kutuyu icmeye kalkarsan o zaman beraber dusunuruz ne yapacagiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 k1nJo said: eklem ağrısı ve soğuk algınlığına antibiyotik yazılmasındaki mantık ne? olasi segonder enfeksiyon..bir de dun ilac yazdiramayan hastanin usenmeden bir daha muayeneye gelip de diktir bey ben geldiydim di ilac yazmadiydiniz bakin ben iyilesmedim nasil doktorsun sen bir antibiotik yazmadin 1 gramlik diye cemkirmesinin onune gecmek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 ahahahahaha iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 samaella said: Ota boka yazsınlar antibiyotik, 1-2 nesil sonra millet ufacık bir hastalıkta komaya girecek. onu ayse teyzeye soyleyeceksin..kirmizi haplardan yazilmayinca kusen ucuna ip gecirebilse yesil tabletlerden bilezik orecek olan..omru hayati boyunca tek hobisi ilac kullanmak olan mahalle efradina..bu arada ota boka yazilan 3. 4. nesilsiniz..antibiotikten zehirlerenek olen insandan cok trafik kazasinda yada dugunde sevinc kursunu ile kayatinin son anlarini halay seyrederek tuketen bir neslin ferdleriyiz..sadece neden yan baktin cinayetleri bile daha fazla cana mal olmakta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 iyi de abi resmi olarak kanıtlandı türkiyedeki antibiyotik yazımının ab'den bilmemkat kaç fazla olduğu. bu herifler hıyarmı da direkt antibiyotik çakıp göndermiyor? ayrıca örnek vereyim iki sistem arasındaki farka. kbb'ye gittim sürekli burun akıntısından ötürü. aletle burnumun içine baktı 2 soru sordu sende toz alerjisi var 5 dakkada ilacı verip gönderdi. ilacı kullanmıyorum çünkü 12de yatmadan alınca ertesi gün 11de gözümü dahi zor açıyodum. burda bahsettiğim olaydan ötürü hastaneye yattım. her türlü tetkiki yaptılar. sırf şikayetimle ilgili değil. mesela ultrasonla incelediler taş var ama önemli boyutta değil sıkıntı yaratmaz dediler. bunun gibi pek çok sonuca vardılar. anlatabiliyomuyum aradaki farkı? beni türk hekimlerine emanet edin devri biraz eskide kaldı sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 herbokologlar dizilmiş yine en ufak tıp eğitimi olmayan adamlar antibiyotik yarar ve zararlarını konuşuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 cok yararli az zararli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 o dediklerinin hepsini tabi ki biliyoruz ..bize de mumkunse alman hasta gonderin.alman saglik sistemini getirin ..alman saglik bakani bakanimiz olsun .seve seve ayni seyleri yapariz.. hukumet oy alacagim diye bakin evinize doktor getirdik bak su bu diye gereksiz uber populizm yapti..yaklasik 10 senedir. su anda ufak bir ornek bir anadolu ilcesi nufus 60 000 bir sene icerisinde 14 15 000 civari operasyon yapiliyor..yani 4 senede ilcede ameliat olmamis adam kalmayacak..il merkezine yarim saat mesafede bu ilce yilda o ilcede poliklinik sayisi 50 000 ustunde yani senede herkes 1 kere muayene olmus peh peh..peki nasil olacak halkin beklentisi antibiotik yazilmasi..1 gr lik atb i gorene kadar senden cikiyor ona gidiyor ondan cikiyor otekine gidiyor dur diyen yok ..hasa ne haddine..tatmin olana kadar 5 6 dr gezdikten sonra evine gidiyor rengini begendiklerini aliyor almiyor. adamin cebinde parasi yok..bole kendince icinde bulundugu olumsuz durumu ya yansitiyor yada intikam aliyor..bir nevi ben bole para harcattiririm iste bana para vermeyen devlete misali.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 antibiyotik dünyanın en güzel şeyi be. diş yüzünden suratım şişmişti. teşekkürler kurtarıcım antibiyotik sdfsd. hunharca kullanmayın ama. torunlarınızı da düşünün sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 benim ilk sorum "antibiyotiksiz olur mu?" yani biraz daha uzun sürsün antibiyortik almayayım diyrum ama kaçışı yoksa o 500 lük yutulacak arkadaş ha iş arkadaşım var bildiğin herif şeker yer gibi antibiyotik alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 çekilmez diş yüzünden ben de 1 hafta iğne olmuştum sabah akşam dağılıyosun resmen 10 gün, ama başka türlü geçmiyor kronik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karatan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 7-8 yıldır kullanmıyorum eksikliğini görmedim 172/63 kilo çalışan biriyim. Boğazım sinüslerim dolar ateşim çıkar sesim kısılır sadece hanıma ballı bir süt yap ya da ıhlamur derim. Bir de adam akıllı yatakta dinlenirim geçer gider... Bir de kış mevsiminde havuç turp kırmızı pancar mı ne o salatadan tüketirim her yemeğin yanına kolay kolay bir şeyim olmuyor bu nedenle. 2 günde bir paket de sigara içen biriyim. Bence kullanmayın arkadaşlar vücut dengesini allak bullak eden bir şey. En son ben de bir kere dişim için içmiştim kanal tedavisi öncesi iltihabı kurutmak için yani hayatımda hiç yaşamadığım bağırsak sorunları yaşadım ki allah düşmanıma vermesin o sıkıntıyı derim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 bi de bileğimde enfeksiyon olmuştu bi şey ısırmış, ıhlamurla mı tedavi edicez sffd kullanmayın ballı süt için biraz şey oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 BabacumMostors said: benim ilk sorum "antibiyotiksiz olur mu?" yani biraz daha uzun sürsün antibiyortik almayayım diyrum genelde bu soru usye -ust solunum yollari enfeksiyonlari - icin sorulur..evet % 70 i antibiotiksiz olur.genelde viraldir 1 haftada iyilesir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Doktor varsa bademciği olmayan gripli bi hastaya niye antibiyotik itelediklerini açıklayabilir mi. Baya merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 anlasiyorlardir ilac sirketleri ile sen recetelerine xx kadar bizim markanin antibiyotiginden yaz, yazin miami'deki konferansa seni gotureilm diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 KidLazer said: iyi de abi resmi olarak kanıtlandı türkiyedeki antibiyotik yazımının ab'den bilmemkat kaç fazla olduğu. bu herifler hıyarmı da direkt antibiyotik çakıp göndermiyor? ayrıca örnek vereyim iki sistem arasındaki farka. kbb'ye gittim sürekli burun akıntısından ötürü. aletle burnumun içine baktı 2 soru sordu sende toz alerjisi var 5 dakkada ilacı verip gönderdi. ilacı kullanmıyorum çünkü 12de yatmadan alınca ertesi gün 11de gözümü dahi zor açıyodum. burda bahsettiğim olaydan ötürü hastaneye yattım. her türlü tetkiki yaptılar. sırf şikayetimle ilgili değil. mesela ultrasonla incelediler taş var ama önemli boyutta değil sıkıntı yaratmaz dediler. bunun gibi pek çok sonuca vardılar. anlatabiliyomuyum aradaki farkı? beni türk hekimlerine emanet edin devri biraz eskide kaldı sanki. Bende de geniz akıntısı var sürekli. Çaresini bulursan yaz bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Araştırma hastanesindeki doktor hanımın yazdığı ilaçlar etkisini baya iyi göstermeye başladı. Deli gibi terlemeye başladım ilacı aldıktan 1 saat sonra. Aklıma takılan tek şey aile hekimimin bu antibiyotik yerine diğerini neden yazdığı. İşin içine senko'nun dediğinden başka birşey gelmiyor hani. Bir de aile hekiminin yazdığı reçeteyi alırken eczaneden millet 3-5 lira ile ilaçlarını alırken benim 15 lira vermem oldu. Parası olana ayrı reçete yazıyorlarsa günahları boynuna... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 belki o antibiyotiğe alerjin filan vardı, doktor bilemeyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar