Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Almanca için sağlam kaynak


pontipati

Öne çıkan mesajlar

selam, 0'dan başlayıp ileri seviye almanca öğrenebileceğim anlaşılır almanca kaynak tavsiyesi istiyorum. A2 almıştım birkaç sene önce ama mesela bestimmter unbestimmter artikel konusunu her sene unutup yeniden çalışıyorum diyeyim yani çok eksiğim var. ingilizce kaynak falan olabilir, tşkler şimdiden (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben lisede 4 yıl gördüm, yüksek lisanstayken de Almanya'da 1 sene gördüm; B1'i falan bitirdim işte. Oradayken tam böyle Acun ingilizcesi gibi akıcı Almanca konuşmaya başlamıştım sonra geri dönünce tekrar unuttum sdfkj

Böyle olmasının nedeni Türkiye'de almancaya maruz kalamıyor olmamız. İngilizceyle sürekli içli dışlıyız, o yüzden sürekli gelişiyor arka planda ama almanca için böyle bir durum yok eğer almanca yoğun bir sektörde çalışmıyorsanız ya da çok özel bir ilginiz yoksa.

Kitap olarak Moment Mal, Blink vs. vardı ben lisedeyken ama bu saatten sonra dil öğrenmek için kitap kullanmak saçma bence. İnternette milyon tane kaynak var. Oralardan yardırın gitsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Almanca zor dil bu arada, ama her şeyi inanılmaz düzenli ve kurallı. Ha bir de almanca, ingilizce ve random bir iskandinav dilini (giriş seviyesinde) biliyorsanız tüm iskandinav dillerini anlayabiliyorsunuz sdflkdn.


kuralli?
milyon tane kural var ok
ama hicbisi kurala uymuyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...