deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Catnip'e benimki de tepki vermiyor. Zaten biraz araştırdım yavru ve yaşalı kediler pek iplemiyormuş. Totalde de kedilerin %70'i mi ne tepki veriyormuş zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 elesso said: ayrıca kısırlaştırmaya karşı olduğum için kısırlaştırmadım. bu da çok enerjik olmasını sağladı. gerçi şimdi gene olsa gene kısırlaştırmam... empati yapıyorum ben hayvana asdfg. sen bir-üç arası çocuk yapıyorsun, 23 sene adam olana kadar bakıyorsun. bu arkadas 3 ayda bir kızısıyor, 6 ayda bir doguruyor, bir dogurdu mu 2-6 arası yavru çıkarıyor. 8 hafta sonra suratlarına bile bakmıyor. bosuna empati falan yapmayın. empati yapıp hayvana cok acıyorsunuz cunku primat olarak sizin bu konuda gudulenmeniz farklı. kedi dedigin hormonlarının esiri. hormon yoksa aklı avlanmaktan başka bir şey gormuyor. kısırlaştırın, yoksa size evi cehenneme çevirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2015 elesso said: ben 7-8 ay civarı besledim, bizim kedi biraz piskopat çıktı hayatımın en zor dönemleriydi. yaşam kalitemi baya düşürdü... evin içerisine asılan çamaşırları indiriyordu koltukları hasarlıyordu o dönemki bütün koltukları çöpe attım ucuzdular neyseki evde yokken çok üzülüyordu çok gürültü yapıyordu, komşular polis çağırmış bi keresinde hayvanın başına bir iş mi geldi diye gece 3-4 kere uyandırıyordu. üstüme çıkıp nefesini burnuma üflüyordu deli, ananıskim noluyo diye uyanıyodum odadan dışarı attığımda kapıda istisnasız sabaha kadar miyavlıyordu raflarda ne kadar eşya varsa deviriyordu kurup döküyordu klozöt kapağını açık buldu mu affetmiyordu. kabına kendi içtiğim sudan günlük koyduğum halde klözet suyunu çok çekici buluyordu yemek yerken mama kabı full doldu olsada illa benim yediğim yemeğe musallat oluyordu. sofrayı gecikmeli topladık mı boku yedik. evin içerisinde tavuk kemikleriyle çılgın gibi koşturmaya başlaması 3-4 sn. sürüyordu. eve gelen misafirlere rahatsızlık veriyodu ne kadar titiz olursan ol hayvan olan evde bir koku oluyor minikken ufak tefek ısırmalarına tırmalamalarına ses eetmiyoduk şirin geliyodu. 3-4 ay sonra o minicik kedi dana gibi oldu. oyun için ısırmaları tırmalamaları baya bi hasar bırakmaya başladı ama eğitemedik bi daha. hayvan hiç bişeyden korkmuyor tam kaplan mubarek. gazeteyle korkutun vurun diye birşey okudum bi yerden, yapayım dedim oyun sandı hoşuna gitti güreştik birlikte. su tabancası aldım yaramazlık yaptığında cezalandırayım durulsun diye ilk 2-3 gün işe yaradı ondan sonra onuda oyuna çevirdi. suyu sıkıyorum kaçıyo sonra yere düşen damlalara hızlıca koşup yalayıp geri kaçıyo falan. susadığında yaramazlık yapmaya başladı bu sefer mal. bi ara kaçtı 1-2 gün sonra buldum geldi evi pire bastırdı. sokakta geçirdiği 1-2 günden sonar daha ağırbaşlı takılmaya başlamıştıki gene eski halinedöndü daha korkusuz bir şekilde yaramazlık yapmaya başladı. benim ilk tecrübemdi pek iyi eğitemedim payım büyük piskopat olmasında. minikken yaptığı herşeyi ehe ehe diyip şimarttım uyarılara rağmen. ev arkadaşlarımın da etkisi oldu tabi onlarda biraz şimarttılar. ayrıca kısırlaştırmaya karşı olduğum için kısırlaştırmadım. bu da çok enerjik olmasını sağladı. gerçi şimdi gene olsa gene kısırlaştırmam... empati yapıyorum ben hayvana asdfg. benim son baktığım kedi aynı böyleydi, 7 ay boyunca bakabildim ben de. bütün kıyafetlerim yırtık pırtık geziyordum, wow oynarken gelip ekranı tırmıklıyordu, hala çizikler duruyor o eski laptopımda. gelip ekranın önüne geçiyordu klavyeye yatıyodu falan. kalan zamanlarda da oyun için çıldırıyordu 2 saniye yerinde durmuyordu arkası sıra ulan yine napıcak acaba diye koşturmaktan helak oluyordum evde. bizim evde de kırılıp dökülecek milyon tane şey olduğu için diken üstündeydim hep. bütün koltukları mobilyaları çizdi perdeler yırtıldı o kadar tırnaklarını da kesiyordum da büyüdükten sonrak kesememeye başladım, bildiğin izin vermiyordu paşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Van kedisi suyu en çok seven kedi. Yıkanmayı kendisi bile isteyebiliyor bazen. Su dolu kova küvet varsa girebilir. Ne yaparsan yap kilo almaz. Hep zayıf gözükür. Çok hareketli ve oyuncudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 panpalar sokak kedisi alıyorum bi tane. şimdi kedi 3 aylık falan ve aşı vs yapılmamış. 2 ay annesinin yanında durmuş. pet shoptan alet edavat alırken "abi veterinerden önce getir biz de bi bakalım ona göre sana yardımcı oluruz, veterinerler aşıyla vs kediyi kendine alıştırıyor" dediler. önce bi iç dış parazit bakımı varmış. sonra eğer anne sütü yeterince almadıysa süt tozu varmış ondan vermek gerekiyomuş vs. nelere dikkat etmek gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 aşıyla kendine alıştırıyor ne lan sdfjg götür veterinere iç dış parazit yaptır kuduz yaptır mama kabı al mama al yeter bi de tarak ve kum he bi de kum için leğen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 aroyin veriyolarmış kediye sdfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 dfsdf veterinere bak ilk 1-2 doz bedava. kedi sonra karısını satmaya başlıyo.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 kozalak said: panpalar sokak kedisi alıyorum bi tane. şimdi kedi 3 aylık falan ve aşı vs yapılmamış. 2 ay annesinin yanında durmuş. pet shoptan alet edavat alırken "abi veterinerden önce getir biz de bi bakalım ona göre sana yardımcı oluruz, veterinerler aşıyla vs kediyi kendine alıştırıyor" dediler. önce bi iç dış parazit bakımı varmış. sonra eğer anne sütü yeterince almadıysa süt tozu varmış ondan vermek gerekiyomuş vs. nelere dikkat etmek gerekiyor? 2 ay annesini emen kediye süt tozu falan gerekmez. yavru kedi maması alır verirsin. aşıyla veterine alıştırıyorlar da nasıl bi aptallıktır ya. o petshopdan uzak dur bence, ayak üstü yalan söyleyip kandırmaya çalışmış seni. dış parazit bakımı dediği pire damlası. kendin de yapabilirsin bunu ama ilk veterinere götürdüğünde yaptır orda bi kere diğer aşılarla birlikte sonra ileride tekrar gerekirse kendin yaparsın. silica kum almamanı tavsiye ederim. yutma vs durumlarında ciddi sıkıntılar çıkabiliyor. topaklanan kumlardan alabilirsin, ince taneli olanlarından al ama kalın olanlar iyi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 ya ne bilim işte aşı mı başka bişe mi bilmiyorum da sürekli veterinere götürmen gerekiyo falan dedi. kum ve mama almadım, kalan ihtiyaçları tamam. kumu topaklanandan alacam. mamayı da bişe demişlerdi ama kağıda bakarım yine. haftada bi ıslak mama vermek gerekiyomuş bağırsakları düzenlemek için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Yok öyle haftada 1 ıslak mama. Bizim kediler sadece kuru mama yiyip su içiyorlar. Kırk yılda bir tavuk, taze kaşar, süt falan veriyorum. Şimdiye kadar 1 kez ıslak mama yedirdim ödül olarak. Bir de doğumgününde yedireceğim :P Aşılar da sadece evde yaşayan kedilerde ilk yavruluk dönemi atlatıldıktan sonra bayağı azalıyor. İlgi, sevgi gösterdikten sonra bakımı çok kolay; maddi yükü de yoktan hallice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 ben ne zaman ıslak mama yedirsem LEŞ GİBİ OSURUYO hayvan. ya hatun beni kandırıyo osurup osurup suçu kediye atarak, ya da kedi fısır fısır osuruyo. inanılmaz kötü kokuyo ama. kalite kuru mama (acana, nd falan) ve arada bi tavukmuş kıymaymış artık ne pişirdiysen baharatlamazdan evvel ona da biraz ayır. bi de rakı sofrasıdır, kahvaltıdır vs peynirinin etinin artanı onun göz hakkıdır sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Baytar olarak şu petshopun adını merak ettim. Petshoptaki bilgisizlik ve pislik ortamdan sonra veteriner hekime gidip doyurucu bilgi, ilgi görünce doğal olarak veterinere gidersiniz demek istemiştir o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Drall said: ben ne zaman ıslak mama yedirsem LEŞ GİBİ OSURUYO hayvan. ya hatun beni kandırıyo osurup osurup suçu kediye atarak, ya da kedi fısır fısır osuruyo. inanılmaz kötü kokuyo ama. kalite kuru mama (acana, nd falan) ve arada bi tavukmuş kıymaymış artık ne pişirdiysen baharatlamazdan evvel ona da biraz ayır. bi de rakı sofrasıdır, kahvaltıdır vs peynirinin etinin artanı onun göz hakkıdır sdf ucuz islak mama degilse bir kac aya gecer bu olay. ya da ucuza kaciyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 marketten alıyoduk ama 4buçuk lira olanından alıyoduk şimdi hatırlamıyorum adını. ama artık almıyorum ya. çok gereksiz bence ıslak mama, üşenmeyip bişeyler pişir ver daha mantıklı. ıslak mamanın üzerinde insanların yemesi için uygun değildir yazıyo abi. kediye niye uygun olsun yazık değil mi hayvana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Ultimates gibi çok kaliteli, içeriği temiz mamalarda var. Ben arada veriyorum. Daha ambalajını açarken deliriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 işte tavuk ciğeri pişerken de delirdiği için sıkıntı yok :) dolabım dev dipfirizli nofrost dolap olsa evimde kıyma makinesi vesaire koyacak yer olsa mamasını bile kendim hazırlıcam ama mini buzdolabında ne saklayabilirim ne de evde mamayı hazırlayabilirim. paketli şeylere kılım ya. kendim gofret çikolata vesaireyi bile neredeyse hiç tüketmiyorum. kedinin hayatını ambalajlı paketli gıdalara endekslemek üzücü geliyo bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2015 Haklısın ama bir yandan eve alıp pişirdiğimiz şeylerin bile ne kadar doğal olduğu tartışılır. Her gün başka haberler. Çok fazla takılınca ucu yok mevzunun. En azından içeriği daha düzgünleri seçmeye çalışıyorum kendimce. Linklediğim örneğin. http://www.ultimatesindulge.com.au/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Doğru diyosun tavukların gıdakladığı bile şüpheli sdf Bi deniyim bu mamayı da bi ara ödül olarak. Hatta klozet eğitimi vermeye çalışıcam, onda ödül niyetine mi versem öğrenmesi için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Drall said: marketten alıyoduk ama 4buçuk lira olanından alıyoduk şimdi hatırlamıyorum adını. ama artık almıyorum ya. çok gereksiz bence ıslak mama, üşenmeyip bişeyler pişir ver daha mantıklı. ıslak mamanın üzerinde insanların yemesi için uygun değildir yazıyo abi. kediye niye uygun olsun yazık değil mi hayvana market maması = lağım hayvanın sağlığı söz konusu olduğunda ucuza kaçmayın. özellikle supermarket mamalarının hepsinden uzak durun. Drall, aşılama konusunda ilginç, garip ve kendince bir mantiga oturttuğun ancak kedine zarar vereceğini farketmediğin söylemlerin dikkatimi çekmişti. şimdi benzer bir durumu yukarıda okuyorum. Evde yapıp verme olayı doğrudur. Kuru mama dışında bir şey yemeyen bir kediye haftada 1 gün evde yapılan mamayı/yemegi vermek fena olmaz. Katkı olmaz, jel destegi olmaz, koruyucu olmaz. Ancak haftada bir gün degil, her gün evde hazırladığın mamayı vereceksen, o zaman iste her ev yemegi olmaz, kediye özel besin dengesi tam karışımlar pişirmek zorundasın. Kuru mamalarda mükemmel denge söz konusudur. O besin dengesini ancak hayvanın yemegini her gün bizzat ve dikkatle hazırlarsan tutturabilirsin. Cogu insanin zannettiginin aksine saf protein yüklü tüketim kediye daha iyi degildir. Kediye özel ev yemegi yapamıyorsan, yaş mamayı dogru bir marka verirsen haftada bir ya da iki gün yedirebilirsin. sindirim sorunu da yasatmaz. Hills ve royal canin in, ozellikle hills in yaş maması iyidir. ancak pahalıdırlar ve kuru mamadaki durumun aksine yerli üretimden çok çok bir üstünlükleri yok. Tabi bakanlık düzenli numune aldıgı için petshop a ya da veterinere gelene kadar ki saklanma hijyeni biraz daha iyidir. Bir tane de daha ucuz ama gene kalitesi fena olmayan turk üretimi yaş mama vardı. markanın ismini hatırlayınca yazarım buraya. *MARKET MAMASINDAN UZAK DURUN! Veterinerler de sonucta bir ticaret hane, tabi ki size bazıları en kar ettigini onerecek ama yine de veterinerinize yaş mama tavsiyesi sormaktan çekinmeyin. Sonuçta önerdiği market mamasından çok daha iyi olacaktır. *ASILARINI EKSIKSIZ YAPTIRIN! NASILSA DISARI CIKMIYOR DIYEREK ASIDAN TASARRUF YAPMAYA CALISMAYIN! aşı takviminde aksaklık ve aşıdan kendince tasarruf ozellikle kedi sahiplerinde en çok görülen şeylerden bir tanesi. Kuduz, fiv, lösemi enjeksiyonlarını çoğu kedi sahibi yaptırmak istemez. Hata ediyorsunuz. Ayrıca düzenli iç ve dış parazit bakımları sizin sağlığınız için de önemlidir. Sahte aşı olayları var geçmişte yaşanmış, benim semtimde bile oldu bir tane. ancak unutmayın ki onları yakalayan da yine diger namuslu ve meslegine sahip çıkan veterinerler oluyor. Yoksa sizin ruhunuz duymazdı. Tüm meslek grubuna "ticari kaygı ile hareket ediyorlar" diye kendinizce güvensizlik inşaa ederek kedinizi riske atmayin. *DİŞİ KEDİDE SADECE TÜP BAGLANAN YUMURTALIK CIKARILMAYAN KISIRLASTIRMA YAPTIRMAYIN! maliyeti daha düşük olabilir ancak hayvana uzun vadede sağlık sorunları için bir potansiyeli içeride bırakıyorsunuz. *Daha kaliteli olduğunu zannederek yüksek protein bazlı mamalara abanmayın! Kendiniz sabah akşam sadece pişmiş et vermeyin! Kapitalizm tabi ki fazla üretim kota fazlası mısırını ve patatesini mamanın içine gömüyor. Kapitalizmin süper iyi bir şey olduğunu hiç birimiz iddia etmiyoruz. Kediler bunları da sindiremiyor. Bu da doğrudur. Fazla üretimden bu şekilde kurtuluyorlar, bu da doğrudur. Ancak saf protein yüklenmiş mamalar zannettiginizin aksine kedinin saglığı için daha iyi değildir. O kedinin sindiremediği filler lar dengeyi sağlıyorlar. *bir de canınız gibi sevdiginiz bir hayvanın saglığı soz konusu oldugunda illuminati ve uzaylılar teorileri yazan adam haline gelmeyin rica ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 yaş mamaların çok büyük kısmı çok kötü. iyi olan birkaç marka var onlar da çok pahalı. ama şu var ki kediye yaş mama almak gerçekten çok anlamsız geliyor bana. evde diyelim ki hiç birşey pişmiyor, yemek işi hep hazır veya dışarıdan... bu durumda bile 1 parça göğüs tavuk alsanız 3-4 tl max. onu da 4'e 5'e bölüp buzluğa atsanız, haftada 1 kez bir parçasını duru suda 15-20 dk haşlayıp 2 gün peşpeşe ödül boyutunda (ceviz kadar) birer kere verseniz en az 2 aylık yaş mama işiniz hallolur. ben o kadar bile uğraşamam diyorsanız niye kediniz var diye sorarım o zaman da. namessar demiş zaten, marketlerden asla mama almayın, ne kuru ne yaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2015 Yaş mamayı toplumsal algılar yüzünden ben de ilk bir iki ay verdim, sonra düşünüp saçma olduğuna karar verip tavuk ve et vermeye başladım ben de zaten. Ayrıca kuru mama MÜKEMMEL oranlara sahip ne demek abi. Yaşamın tanımıyla bağdaşmayan bi cümle kurmuşsun. Hills, proplan, royal canin falan trde vet maması olabilir ama avrupada amerikada onlar da market maması. Nd, acana gibi mamaları sunsan bana tamam dicem de, dediğin mama da royal canin sonuçta. Ki acana ve nd tarzı high-end olduğu söylenen markaları bile mutlak bir gerçek gibi savunmak bile yanlış. Ayrıca benim konumda paylaştığım linkleri hiç incelemediğin çok belli. Aşı konusunda da, her gün yemek hazırlamak konusunda da. Zaten bitkiden kemiğe her şeyi barındıracak şekilde hazırlamaktan söz ediyor o konuda da mamayı. Dengeli, ama "mükemmel" değil. Aşı konusunda da karma aşının koruyuculuk düzeyindeki titresi 7 sene sürüyor. Sonrasında araştırma durdurulmuş. Bu çalışmanın detaylarını araştırmadım henüz, nasılsa yaptırdım bu sene diye. Tek resmi guideline olarak ulaşabildiğim bilgi yine WSAVA 2010da karma aşının üç yılda bir yapılmasını söylemiş. Aşı firmalarıyla davalar vesaire olmuş, bunun üzerine ifadeyi 1 to 3 year diye değiştirmişler. Ama yine de core vaccines 3yılda birden daha sık yapılmamalıdır demişler. Hatta tam olarak şu: "Vaccines should not be given needlessly. Core vaccines should not be given any more frequently than every three years after the 12 month booster injection following the puppy/kitten series, because the duration of immunity (DOI) is many years and may be up to the lifetime of the pet.". Boş bi vaktimde araştırıcam iyice 7 sene meselesini de. Felv ve fivin aşısını yaptırmadan önce testini yaptırmazsan hayvan önceden hasta idiyse bir daha asla anlayamazsın, testi yaptırdığında da hemogramına da baktırmazsan eğer hayvan lökopenikse test false negative çıkmış olabilir demektir(ki seni bilmem ama ben bunu canım gibi sevdiğim dostuma yaptım). Kuduz konusunda risk faktörlerini değerlendirip hareket etmezsen vaccine associated sarcoma kavramının farkında olmadan senede bir vurur durursun aşıyı, annemin kedisinin ensesinde 5inci aşısından sonra çıkan adenomun sarkoma dönüşüp dönüşmeyeceğini merak ettiği gibi edersin bir yerden sonra. Aslında kuduz aşısının kasa mı vurulması gerekiyormuş? Aaaa bunu bana benim veterinerim dememişti dersin. Ama kendini %100 teslim ettiğin kutsal sektör muhteşem bilgili baytarlar yetiştirdiği için sıkıntı yok. Ha bu arada 2010da WSAVA kuduz aşısını çekirdek aşı programından çıkarmış mı? Afyonda bi çiftlikte değil de beyoğlunda cihangirde yaşıyosan hele aslında kedinin kuduza yakalanma riski, kuduz aşısına bağlı sarkom geçirme riskinden düşük müymüş? Neyse onun da bi önemi yok pek ya. Sonuçta mükemmel aşı firmaları ve mükemmel kuru mama firmaları var. İki ayda bi kedimde pire istilası olsa da olmasa da pire damlası yaparım, araştırdım mı? Hayır. Gerek var mı? Yine hayır. Veterinerim öyle dedi çünkü. Pire damlasını yaptıktan sonra evdeki tüm halıları ve koltukları süpürüp yıkamadıktan ya da sağlam silmedikten sonra, kedinin kumunu değiştirmedikten sonra tam o ara, temas edilebilecek ve bir pire yumurtasının tutunabileceği perdeler dahil her tür bölgeyi süpürmedikten/yıkamadıktan/silmedikten sonra iki haftaya kalmaz kedin yine pirelencek, bi önemi var mı? Yok. Pire damlası aslında böcek ilacı, hem de net, bildiğin böcek ilacı. Raid gibi bişey. Gerçi raidi, off'u, sinkovu falan bile üstünü okumadan kullanıyo insanlar, o ayrı da şu pire damlasını böylesi sık kullanmaya alışmak çok sıkıntı. kronik etkileri görmezden gelmek, benim babam da sigara içiyordu ama akciğer kanseri olmadı demekle aynı şey Tek ricam var, araştır. Benim dediklerimi de araştır, veterinerin dediklerini de. Ben de tıp fakültesinden mezun oldum olucam, ve dönemimden mezun olacakların en az yarısına herhangi bir canlıyı emanet etmem. Durum tıpta bile böyleyken her muayenehane açan veterinerin her dediğini doğru kabul etmek, ASLA kabul etmeyeceğim bir şeydir. oturduğum yerden sallayan bi adam değilim, görüyorum, içindeyim ve araştırıyorum. Bu işin guidelineları var, daha da ötesi guidebookları var, journalları var en kolay ulaşılabilir olarak. Araştırıcak bin tane şey var blog ve forum harici. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2015 arkadaşlar. daha önce de fotolarını paylaştım. 2 adet 2 aylık erkek yavru var. bunları kızımın bir arkadaşına verdik ama şimdi annesi yan çiziyormuş. 1 tanesine bakabilirim sadece diyor. annelerini biz eve aldık bu kedilerin. ama gri renkli ve inanılmaz tatlı olan bu yavruya sahip arıyoruz. ne olur biriniz sahiplenin. ACİL!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2015 resim koyarsan yeni evli bir arkadaşım istiyordu yönlendirelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2015 adını EFE koyduk. Gri olan. Çok hem de çok tatlı. bu resmi kızım 10 gün kadar önce çekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar