Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birdman (2014)


horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

said:
İşçilik ve teknik açısından harika bir ürün olduğunu düşünsem de film olarak gayet vasat buldum.

şuna katılıyorum ben.
oyunculuklar enfes gerçi de hikaye baya bi bayık. gerçi bana, bir adamın eski şöhretini tekrar kazanma isteğinden mütevellit biraz da 'the great buck howard' filmini anımsatmasından da öyle gelmiş olabilir bilmiyorum.
ama yine de en basitinden edward norton olmasaymış filmin ilk bölümünden itibaren çoğu insan sıkılabilirmiş diye düşünüyorum. michael keaton da harika oynamış.

mesela

o kapının kapanıp da micheal keaton'ın dışarıda kaldığı sahne, panikle elinde sigara napıcağını bilememe, bi anlık tabiri caizse mala bağlama o kadar iyi ki.




şuraya katılmıyorum ama
said:
Sanat daima tasarımdır. Gerçeği aynen çekip koymak sanat falan olamaz.

yani bunu genelleyip her şey için söylemek bence doğru değil. gerçekleri tekrar yaşatmak da bir sanattır bence. aklıma direk 2013 yapımı Rush geldi mesela. şimdi o sanat değil de ne?

filmi de puanlıyım öyle gideyim, 8/10.
bu arada benim de en iyi film ödülüm interstellar'a gider sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilker canikligil filmi zerre anlamamış ayrıca bokumu yesin.

"Sanat daima tasarımdır. Gerçeği aynen çekip koymak sanat falan olamaz."

ok. içine de tükür tam olsun. kadrajı, çerçevesi, adı, konteksti olan bir şey bir intent ifade eder. senin demenle olmuyor o işler.


Gerçeğin sanat olduğunun sanıldığı bu saçma dönemin acilen geçmesini bekliyorum! demiş. mike shiner karakteri başta olmak üzere bu filmde işlenmiş bir noktaydı zaten. hayır bi de ahah öyle film ki eleştiremiyosun. eleştirmenlerin eleştirisine katılıyorum diyorsun eleştiri yapıyorsun. film hakkında bir şeyler söylemek istiyorsun filmin ana temalarından biri sıfatların bir şeyi tanımlamak için yetersizliği. çok tatlı ya.



neyse 6/10 film diyeyim beklentileri çok yükseltmeyeyim boşuna mis gibi filmi daha az zevk alarak izlemeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ağzı olanın konuştuğu bir dünyayla (elini atsan eleştirmene yorumcuya falan saplandığın için) taşşak geçen filmin oscara aday gösterilmesi kadar ironik bir nokta olamaz heralde.

gerçi hem atar yapıp hem de gidip karakteri kendisiyle özdeşleştirip yine eleştirmenin gözüne girmeye çalışıyo ya. ne kafalar ne kafalar.


oscarlık değil de ne biliyim cannes lık falan bi film ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

şöle gerizekalı bi yorumda almış
http://www.ilkercanikligil.com/2015/02/08/birdman-neden-kotu-bir-film/
ilker canikligil çatlamış kıskançlıktan heralde


"Critics only write because they cannot act/direct" tarzı bir şey diyordu edward norton, bu laf pis koymuş gibi. :horace:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Film bence harika. Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Abartılıyordur herhalde demiştim ama cidden iyi çıktı. Whiplash'i geçemez diyordum ama geçiyor. Bence daha güçlü bir aday Birdman Whiplash'e nazaran.

Bir kere teknik açıdan kusursuz film. Oneshot sahnelerin hepsi kusursuz. Üstelik hikaye, göndermeler, eleştiriler. üstelik Akademi bu senaryo katmanlarını sever ve tabiki Broadway setting'i tam akademilik. Bağırlarına basacaklardır. Oyunculukta bence çok iyi. Uzun zamandır ilk defa filmin gülünen yerlerinde içten güldü insanlar, bir bağ kuruldu seyirciyle resmen.

Sevdim filmi, beklemiyordum sevmeyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...