Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun dönemli hedeflerinizde motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet sorum başlıktaki gibi. Uzun dönemli bir hedefiniz varken örneğin 20 kg vermek, araba almak vs. motivasyonunuzu nasıl koruyorsunuz? Hedeften kopmamak için neler yapıyorsunuz? :)-D
Mesaj tarihi:
Hedefler çok overrated bir konsept bence. Hayatta benim temel prensibim mutlu olmak. Hedef uzaklardaki dağlara göz dikmek olduğundan dolayı yol esnasındaki mutlulukları kaçırabiliyor insan. Kanserin çaresini bulmak gibi hedeflerim yoksa niye kendime para kazanmayı vs'yi hedef edineyim ki.
Mesaj tarihi:
ilk gazla bi süre devam ediyorum, sonra bu kadar sabrettim artık bırakmak olmaz deyip biraz daha devam ediyorum. Sonra da bırakıyorum.
Mesaj tarihi:
Şaka yaptım. Asla bırakıyorum, sabrediyorum çalışıyorum. Kendime sürekli hedefimi ve hedefime ulaştığımda ne kadar mutlu olacağımı söylüyorum. Çalışmaktan asla asla vazgeçmiyorum.

Ancak zayıflar vazgeçer.
Mesaj tarihi:
küçük hedeflere bölüp onlarla uğraş

20 kg vermek istiyosan mart'a kadar 5 haziran'a kadar toplamda 10 kilo vermeyi, 2015 boyunca haftada en az 3 gün spora gitmeyi hedefleyebilirsin önce misal.
Mesaj tarihi:
En başta herkesin hedefleri en azından istedikleri şeyler vardır ancak ben kendimi şu hedefim diye hiç koymadım ve koymuyorum.

Üniversite sınavına girerken derlerdi ya sen odtüye çalış onu hedefle başka yer tutsun. Böyle şey olmaz bence..

Ben her zaman elimden gelenin fazlasını yaptım sonuçlara göre de kararlar verdim.

Ha motivasyon apayrı bir konu. Şu an çalıştığım iş mesela motivasyon olmadı mı yandın. Ancak onu da olumlu ruh hali ile zinde tutabiliyorsunuz. Hayatınızı, yaptığınız işi sevmek ya da sevmeye çalışarak. Aksi takdirde imkansız gibi.

Olumlu düşünün her zaman sonuç olumlu olacaktır :)
Mesaj tarihi:
hedefle ilgili olmayan ne varsa onla mesgul olarak.

parametreleri dogru ayarladigin vakit kendiliginden gidiyorsun zaten hedefe, sadece zaman gecmesi gerekiyor. o zamani da alakasiz ne varsa onunla olduruyorsun. yavas ama etkili.
Mesaj tarihi:
yazıda denileni yaptım demin, şimdi moladaydım iyi denk geldi :D
yazı çok güzel terazine abandım (tu)
said:
In summary, motivation is trying to feel like doing stuff. Discipline is doing it even if you don’t feel like it.
  • Yeni Oluştur...