Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maaş dönemi, zamlar nasıl,kim mutlu,kim mutsuz?ve bir "kovulma" hikayesi

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Remus said:

İstanbul Ticaret Odası (yanlış hatırlamıyorsam) İstanbul'da enfilasyonu %11 gibi bir şey açıkladı.

Yıllık enfilasyonu tuik %7.3 açıkladı.

Burdan çıkan sonuç %7.3'ün altını zaten vermemesi gerekiyor patronunuzun. Ha Patron biraz delikanlı ise maaşınızın erimemesi için min %11 vermesi gerekiyor. Kısaca %11'in altı direkt maaş eritip kaarı yükseltmek anlamına geliyor.

Yapılacak, eğer kıdem çok yüklü değilse yeni iş arayın.

Aynen remuscuğum. Malum döviz yükselince piyasalar da duruyor, sadece o sıkıntı var biraz...
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Bu iki sene memura çok acı girdi btw. Sendikalar fix rakamlara okey dediler geçen sene. Sonra enflasyon, dolar falan aldı yürüdü. Uçan kuşa zam geldi.

Memura da bu ocakta %3 enflasyon farkı.

geçen sene eflasyonsuz anlaştı mallar
sendikaya dava açıldı, hakkımız yedin diye
kazanılırsa efsane olur

bu sene %3+%3
+enflasyon farkı

hesaplaması da aylık enflasyona bakılıyor
%3ün üstünde kalan kısmı 6. ayda ödeniyor.

htat bu değişmiş
yıllık orana bakılacak
http://www.memurlar.net/haber/398062/
Sosyal ağlarda paylaş

sabah-akşam işe gidiş-geliş yolum uzun olduğu için radyo dinliyorum arabada haliyle.
dün sabah cnn turk'te adının esra olduğunu öğrendiğim kadına sorulan soru:- enflasyondaki düşüşe rağmen dar gelirli neden bunu hissetmiyor?
esra'nın cevabı:-çünkü dar gelirli gıda harcamasını daha fazla yapıyor ve enflasyonu daha fazla hissediyor.

:S:)o8-)(td)(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

sabah-akşam işe gidiş-geliş yolum uzun olduğu için radyo dinliyorum arabada haliyle.
dün sabah cnn turk'te adının esra olduğunu öğrendiğim kadına sorulan soru:- enflasyondaki düşüşe rağmen dar gelirli neden bunu hissetmiyor?
esra'nın cevabı:-çünkü dar gelirli gıda harcamasını daha fazla yapıyor ve enflasyonu daha fazla hissediyor.

Power FM dinle bu arada :> . Arabada haber dinleyerek gitsem en yakın duvara bodoslama girerim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi istatistik biliyorsunuzdur, enflasyonun hesaplanması kullanılan kalemlerin hepsi aynı ağırlıkta değil. Enflasyon hesaplamalarında bir sıkıntı yok hatta öyle diyim. Esas hile hesaplamalarda yapılmıyor.

Temel maddeler var ağırlıkları çok yüksek olan ama bütçemizdeki yeri küçük olan (bkz. ekmek) işte devlet böyle ürünlerin fiyatlarına müdahale ediyor. Dikkat edin ekmek, un, yumurta vs. fiyatları pek artmaz. Ya da ürün çeşitlendirmesi yaparlar; baz ürün özelliksiz olandır onun fiyatı değişmez ama satın alınanların fiyatları kol gibidir ve artar (bkz. organik x y z).
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

benim böyle derdim yok bu sene.

kasımda iş görüşmesi esnasında x lira şimdi, yılbaşında da olumlu giderse y lira dediler. ben y lira vermezseniz byby diye rest çekip y ile başladım. seneye inş...

konuştuğumuzu unutmuşlar herhalde, y'nin üzerine dün bi %10 zam daha çaktılar asdfg. bide bu oranla ilgili yorumun var mı dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Perşembe akşamı dedim "noldu bizim zam işi? "
Gülerek "zam yok.zarar ediyoruz."dedi.
Uygun dille bir çalışan bir patrona ağzına geleni nasıl söylerse onu söyledim.
Döndüm arkamı çıktım.
Dün baktım. 120 Lira zam yapmış.
Akşam eşimle gittik, yiyip bitirdik o zammı.
O kadar sinirliyim ki buraya bile giresim yok 2 gündür.
Bu patron milletine ne demeli? Ne yapmalı?
Sosyal ağlarda paylaş

aynen

bükemiyorsak bileği,öpelim

patronların kaprisinden kurtalamadık,gelin aga ortaklaşıp biz patron olalım

manifaturacı olmak istiyorum ben,kumaş kokusunu çok severim

çalışanlarımıza zırnık hak vermeyiz,ssk'ları minimumdan yatırırız,parasız mesai yaptırır,kendimize cip alırken onlara yol parası vermeyiz

yaşasın kötülük!
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

E haklı. Hangi dar gelirlinin tek çocuğu var? Büyüsün bize baksın diye her batında ürüyor. Gıda kol gibi ondan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...