Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kendini ve işini geliştirmek...

suBzer0

Öne çıkan mesajlar

Vingthor said:

bide sen türkiye'de yaşadığının farkında değil misin neden söylüyosun niçe okuduğunu yani fdh

la orada nasıl geri vites yaptığımı anlatmam lazım :) bi an beynim durmuş, kimlerle konuştuğumu unutmuşum (naifim ya);

-niçe?? why do you read niçe?
-errr, to understand other groups' perspectives, the way of thinking etc. so, i become more prepared for what will come from those sides.

asdhuasfasduh yemedi tabi godoş.
Sosyal ağlarda paylaş

Olm şu Torpil dediğiniz şeyi abartmayın biraz isterseniz...

Torpili kötü amaçla kullanıp suistimal edenler var o ayrı konu...

Torpil şu şekilde kullanılırsa yani bir tanıdığın vardır diğer tanımadığın adam ile aynı kalifiyededir hatta o adamdan daha sonra bile gelse sen o tanıdığını tercih edersin bi yerde. Ha bazı durumlar da tanımadığın adamı tercih etmen daha mantıklıdır ama o başka konu.

Kalifiyeli bir adam var ve onun yerine gidip akraban tanıdığın diye O kalifiyede olman adamı işe almak Torpil değildir.

Ve bunu çok yapıyorlar türkiyede... özellikle kurumsal yerlerde.
Çok büyük firmalarda olmuyor çünkü işe alan kişide işin aksamasını istemiyor... Tabi işe alındığı yerde çok sapa bir iş bölümü değilse... yani o pozisyonda biri çalışsada olur çalışmasada olur bir pozisyon deilse.
Sosyal ağlarda paylaş

abi söylenmiş ama yenilenebilir enerjiyle siteyi çok iyi pazarlayabilirsin. hatta plaketler havada uçuşabilir.

örneğin yeni bir site inşa ediyorsun. güneş enerjisini çok iyi kullan derim. çatılarda paneller eksik olmasın. kapalı yüzme havuzu mu yaptınız. çak tepeye panelleri.

yine tavsiye edildiği gibi profesyonel bir ekip oluşturup site yönetimini oluşturduğun zaman buna bir işletme adı altında tüzel kişilik kazandırmak çok mantıklı. güneş enerjisinde 1 megawatt'a kadar lisanssız üretim yapma imkanın var. öyle olunca bu tüzel kişilik üzerinden geçtim sitenin enerji ihtiyacını karşılamayı piyasaya enerji sunup kar elde edebilirsiniz(hoş bu noktada yasal bir sıkıntı olabilir ama kafana yatarsa söyle bakarım notlardan). ne olur? sitenin ortak giderlerinin site sakinlerine yansıması oldukça düşer. biz ortalama 300-400 aidat ödüyoruz abi aidat diyip geçiyoruz ama ev bizim anasını satayım kiracı değiliz bakma sen insanların gözünde büyüyor o rakamlar.

'falanca konutları sakinleri kendi enerjilerini üretmekle kalmıyor, ürettikleri enerjiyle katma değer yaratıyor!'

bas sloganı. bence rağbet görür. hatta plaketler konfetiler falan. ben olsam verirdim. ayrıca bulunduğun yerde insanların ihtiyaçları da önemli tabi. ne bileyim sitenin özel kreşi olabilir. tabi bu yenilikçi bir düşünce değil uygulanmışlığı çok var ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok enteresan durumlar var.. mesela ben şuan 225 dairelik bir projenin satışına çıktım burda geçen hafta. Şehir geneline bilboard - raket - gazete reklamları yaptım 100k para harcadım. İnanılmaz telefonu çalıyor firmanın ,gelen sayısı çok fazla ofise. ama şuna dikkat ettim , adam buraya geldikten sonra onu etkileyecek 1 tık daha bişey lazım belkide. yani şunun farkına vardım , müşterinin ilgisini sadece firma ismi ile çekebiliyorum ama bir olayın adama daireyi çat diye sattırması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...