Shean Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 ygs'ye gireceğim ivit, eylem-ek eylem-fiilimsi konularını yapamıyorum. hepsini anlıyorum. konuyu anlamada sıkıntım yok. iş soruya gelince bu konuda çökezliyorum yav. bu konuyu bilen arkadaşlar öneride bulunabilir mi?
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 mesela basit çekimli eylemin ne olduğunu biliyorum. tek kip eki alan kelimeler. endişe bizi günlük işlerimiz bittikten sonra yıpratma eğilimindedir. böyle bir zamanda zihnimiz yüksüz çalışan bir motor gibidir. hızla çalışır ve parçalarını yakar, hatta kendini parçalara ayırır. üzüntünün çaresi yapıcı birşeylerle uğraşıp tamamen meşgul olmaktır. burada basit çekimli eylemler nedir? ve bunları ben nasıl bulabilirim diğer sorularda?
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 fiil + ek = isim ise fiilimsi isim + ek = fiil ise ek eylem fiil direk fiil he ne bileyim şimdi okumaya bile üşendim asoudhasd
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Shean said: mesela basit çekimli eylemin ne olduğunu biliyorum. tek kip eki alan kelimeler. endişe bizi günlük işlerimiz bittikten sonra yıpratma eğilimindedir. böyle bir zamanda zihnimiz yüksüz çalışan bir motor gibidir. hızla çalışır ve parçalarını yakar, hatta kendini parçalara ayırır. üzüntünün çaresi yapıcı birşeylerle uğraşıp tamamen meşgul olmaktır. burada basit çekimli eylemler nedir? ve bunları ben nasıl bulabilirim diğer sorularda? bence boldlar ek eylem kalanlar düz eylem düz eylemler basit çekimli veya düz eylemler +boldlar basit çünkü şuraya baktım bileşiklerde 1den çok zaman eki varmış koşuyordum vs. gibi sdf http://www.edebiyatogretmeni.org/ek-fiil-konu-anlatimi/ :/
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ek eylem olanlar doğru abi. çekimli fiil olanlar 3 tane varmış. cevap öyle diyor.
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 çalışır yakar ayırır o 3ü de o zaman
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 hmm yani basit görünen, yaptı çizdi gibi şeyler basit çekimliye giriyor. tamamdır sağolasın abi. gece boyunca çalışıcam kafayı yedim bitirmem lazım bu konuyu sdfpgj
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 :D ya emin değilim şimdi siteden baktım sdf soruları yapamıyosan çalışma şeklinde bi sıkıntı vardır konuyu okuyup hemen geçme kendin örnek vermeye çalış kitaptaki örnekler dışında çözümlü örnekleri vs okuyup geçince kafada kalmıyor ister not al ister altını çiz fotografik hafızan sağlamsa orası ayrı :)o
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 gördüğümü hatırlıyorum abi. hani şu an yeni yeni aklıma geldi. bu fiil konularında cidden ekleri ezberlemeden hiçbirşey yapamıyor insan. mesela fiilimsilerde mayışmak, anası mezar taşı dikecekmiş gibi cümlelerde ekleri sokmuşlar işte. fıstıkçı şahap gibi. bunları ezberlemeden cidden birşey yapamıyor insan. türkçede ezber yapıyorum ya.
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 söz sanatları vs. vardı bi de sdf kolay gelsin
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 kolay gelsin :D suda dursun burda http://b0.eu.icdn.ru/t/teplydogd/2/14611222EKQ.gif
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 sağol abla ya görende türkiye'de herkes grammer biliyor zanneder dayamışlar tüm sınava hepsini of sdfgj
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Wishmaster said: YGS mi...... yea yok ygs öss'nin yeni sistemi çılgın kedi
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 96 lıyım. daha öncede forumda dedim. açıp okuyaydınız. sdfgs geçen sene girdim ama istediğim yere yerleşemedim. tekrar giriyorum. wish şimdi ne kinlenmişsindir he noyan mevzusundan. sdpgıjsdp
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 yok mezum oldum fistan. tutturamadın "xd"
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Bayramlarda Fistan amcanın elini öp de para versin.
Shean Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 kaç para vereceğine bağlı 20 lere karnım tok
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 mezun olunca da liseli oluyosun bi süre bak mesela escape, pontipati vs...
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Shean said: kaç para vereceğine bağlı 20 lere karnım tok 20 iyi para disarida calissan bir gunde alacagin para o kadar.
Öne çıkan mesajlar