8.1 ile ilgili bir sorun olabilir mi acep?
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
CS GO'da PC Restart atıyor...
yoo bende kullanıyorum.
i7 3.4
12 gig ram
gt650m ekran kartı
laptop
herhangi bir sorun yok.
i7 3.4
12 gig ram
gt650m ekran kartı
laptop
herhangi bir sorun yok.
Çıkarıp takmayı denedim devam ediyor
Şimdi diycem sorun sistemde ama sadece cs go da res atıyor nalet bilgisayar bi sürü oyun oynadım aldım alalı ve hala oynuyorum ama yok res atma sorunu. bide ek olarak sürekli atmıyor res mesela atıyorum 50 saat oynamışım cs go yu 4 defa res attı maç yüklenirken.
Şimdi diycem sorun sistemde ama sadece cs go da res atıyor nalet bilgisayar bi sürü oyun oynadım aldım alalı ve hala oynuyorum ama yok res atma sorunu. bide ek olarak sürekli atmıyor res mesela atıyorum 50 saat oynamışım cs go yu 4 defa res attı maç yüklenirken.
sende olmayabilir de 8.1 bir programla çakışıyor olabilir... baya sorunlu bence o sürüm...
o zaman msconfig seçmeli başlangıç hedesini dene.
o nedir
Restart olayı ilginç bir olay tabi ki, milyon tane şey neden olabiliyor. Normalde 8.1'in mavi ekranı mevcut, yazılımsal bir sıkıntı olsa mavi ekran alırsın. Benzer şekilde RAM sorunlarında gene mavi ekran veya system hang yaşanacaktır.
Eğer CPU cooler'ın montajında sorun olmadığına eminsen ve anakartın heatsinklerinde yanlış montaj da yapılmadıysa (pc yeni diyorsun) ve sıcaklıkları canlı olarak her an kontrol edebiliyorsan donanımsal sorunlara doğru yelken açabiliriz.
Benim tahminim PSU'nun kalitesizliğinden yük altında anlık fazla voltaj düşmesiyle yetersiz kalıp restarta neden oluyor. CS launchlandığı an mesela CPU ve GPU'nun boostları aktive olacaktır ve anlık olarak güç kullanımı maksimuma çıkacaktır. Bunu en kolay CPU ve GPU'yu aynı anda stress testine tutarak anlayabilirsin, bu şekilde gene sıcaklıkları da kontrol edebilirsin. Tabi farklı bir PSU'yla sistemi kullanmayı denemek daha güvenli olacaktır.
Bunun harici elinde farklı PSU olmadan kısa devreleri egale edebilirsin. Kısa devreleri aradan çıkarmak için PSU bağlantılarının kontrol edilmesi gerekli. Açıkta pin bırakmamak lazm, molex erkek başların uçları sağa sola değiyor olabilir. Gene anakart ayaklarının kasaya montajı düzgün yapılmadıysa buradan da kısa devreler yaşanıyor olabilir.
Eğer CPU cooler'ın montajında sorun olmadığına eminsen ve anakartın heatsinklerinde yanlış montaj da yapılmadıysa (pc yeni diyorsun) ve sıcaklıkları canlı olarak her an kontrol edebiliyorsan donanımsal sorunlara doğru yelken açabiliriz.
Benim tahminim PSU'nun kalitesizliğinden yük altında anlık fazla voltaj düşmesiyle yetersiz kalıp restarta neden oluyor. CS launchlandığı an mesela CPU ve GPU'nun boostları aktive olacaktır ve anlık olarak güç kullanımı maksimuma çıkacaktır. Bunu en kolay CPU ve GPU'yu aynı anda stress testine tutarak anlayabilirsin, bu şekilde gene sıcaklıkları da kontrol edebilirsin. Tabi farklı bir PSU'yla sistemi kullanmayı denemek daha güvenli olacaktır.
Bunun harici elinde farklı PSU olmadan kısa devreleri egale edebilirsin. Kısa devreleri aradan çıkarmak için PSU bağlantılarının kontrol edilmesi gerekli. Açıkta pin bırakmamak lazm, molex erkek başların uçları sağa sola değiyor olabilir. Gene anakart ayaklarının kasaya montajı düzgün yapılmadıysa buradan da kısa devreler yaşanıyor olabilir.
Hocam nasıl stress testine sokacağımı sorsam çok mu cahil kaçarım ?
cpu=prime95
gpu=kombustor
gpu=kombustor
OCCT'de sanırım PSU test diye geçen bir test var hem CPU hem GPU'ya olabildiğince yüklenebilmek için.
Ancak dediğim gibi PSU cortlayıp sisteme zarar verebilir.
Ancak dediğim gibi PSU cortlayıp sisteme zarar verebilir.
işlemci ve ekran kartı sistemini aynı anda başlattım ekran kartı 71 dereceyi geçmedi ve herhangi bi restart olayı falanda olmadı
acaba sorun psu dan olabilir mi 1 aydır psu dan tuhaf tuhaf sesler geliyo tı tı tı tı tı diye
ama kasanın olduğu zemin tam düz değil hafıf sola yatkın mesela kasayı tam sağa doğru hafif kaldırdımmı sen kalkıyor ortadan.
kasanın içinede baktım fana değen kablo yok
ama kasanın olduğu zemin tam düz değil hafıf sola yatkın mesela kasayı tam sağa doğru hafif kaldırdımmı sen kalkıyor ortadan.
kasanın içinede baktım fana değen kablo yok
Ses olayına yorum yapamadım düz yazıdan ama bir bilene göster sene gene kasayı. Dediğim gibi montaj hatası, montaj hatasından kısa devre, PSU veya başka bir parçanın kapasitörleriyle ilgili bir sorun olabilme ihtimali yüksek.
pek bi tanıdık bilgisayarcı yok bu çevrede araştırmam lazım ne diye götürmem gerek kasayı
pek donanımdan anlamam..
pek donanımdan anlamam..
win 7 yapsam acaba restart sorunu düzelir mi ?
Onceki sayfada dedigim seyi yaptin mi?
win8.1de o ayarı bulamadım
windows 8
edit: gerçi bu üstteki ayar updateler için olabilir googledan buldum, ama aynı seçenekler windows 8de de vardır abi arama kısmına "view advanced" yaz, türkçeyse sistem ayarları gelişmiş ayarlar tarzı şeyler yaz çıkar o seçenekler.
edit: gerçi bu üstteki ayar updateler için olabilir googledan buldum, ama aynı seçenekler windows 8de de vardır abi arama kısmına "view advanced" yaz, türkçeyse sistem ayarları gelişmiş ayarlar tarzı şeyler yaz çıkar o seçenekler.
tamamdır hocam otomatik restartı kapattım şimdi tek yapmam gereken restart amasını beklemek mi ?
aynen cs go gir işte restart atıcagı zaman hata verir şimdi.
ayarı yaptıktan sonra bi restart at ama manual olarak hemen etkinleşmiyordur belki.
ayarı yaptıktan sonra bi restart at ama manual olarak hemen etkinleşmiyordur belki.
Atmicak su an.
Oyum sirasinda bi anormallik yasarsan dikkat et onemsememezlik yapma. Sicaklik cok artiyosa mesela takilmalar goruntude bozulmalar yapar ama restarti kapadigin icin reslemez.
Karti yakma.
Gerci mavi ekrana da gecebilir.
Oyum sirasinda bi anormallik yasarsan dikkat et onemsememezlik yapma. Sicaklik cok artiyosa mesela takilmalar goruntude bozulmalar yapar ama restarti kapadigin icin reslemez.
Karti yakma.
Gerci mavi ekrana da gecebilir.
restartı kapattık ama az önce gene cs go da loading de restart attı pc ?
Dediğim gibi sorun yazılımsal olmadığı için...
yazılımsal değil tamamda ayarları kıstım gene attı verify falanda yapmıştım. bf4 vb birçok oyunda hiç atma falan olmuyor ama cs go da (hep değil bazen) restart atıyor pc hep aynı yerde loading de. şimdi restart olayıda olmadığına göre ne yapmam lazım ?
Öne çıkan mesajlar