Apis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Selamlar... Benim yumurcak Khajit sekiz aylık oldu, hala Royal Canin'in Kitten mamasını kullanıyoruz. Bize bir seneye kadar adult mamasına geçmeyin denmişti ama veledin sürekli aynı şeyi yemesi de (arada evde et-tavuk piştikçe veriyoruz o ayrı ama) canımı sıktı. Şimdi siz sevgili Patidaşlarıma bazı sorularım var; 1) Haftada 1-2 ıslak mama verebilir miyim 8 aylık kediye? 2) Adult mamasına ne zaman geçilmeli? 3) Temizmama.com diye bir sitede yerli malı ve taze olduğu iddia edilen kedi mamaları var. Ekşi sözlükte de birkaç iyi yorum gördüm ama bilemedim, burada kullanan var mı bu Bonacibo ve Micho marka mamaları? 4) Bir-iki aya kısırlaştıracağız kendisini (hala içime sinmese de evdeki kediler için çok gerekli deniyor), piyasada kısırlaştırılmış kedilere özel mamalar var, o zaman hayatının sonuna kadar bu mamaları mı kullanmak zorunda kalacak? Kısırlaştıraln kediye bu özel mamalr haricinde ıslak mama verilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 öncelikle kedin erkek mi dişi mi? eğer erkek kedi ise kısır kedi mamasından asla şaşma. dişi kedide biraz daha şanslı olunabiliyor rahatsızlık açısından ama kedinin sağlığını riske etmek istiyor musun bunu kendine cevaplayabilirsin karar vermek için. ben bizimkiler 3 ayı geçtiğinde yetişkinler için olan mamaları vermeye başlamıştım. güvendiğim birkaç kişi o yavru kedi mamalarının çoğunlukla marketing strategy olduğunu söylemişti. sonuçta doğal koşullarda büyüyen bir yavru kedi annesiyle birlikte sokakta bulduğu besini yiyor. annesinin yavrulara özel bir diyet uygulaması söz konusu değil. ben sağlıklı mama sunan bir markayı gönül rahatlığıyla veririm 3 aylık yavruya. bazılarına göre bu yanlış bir karar olabilir. mamanın içeriği güvenilirse sorun yok bence. kuru mamada marka tercihi için drall'ın başlığında yaptığım hesabı buraya da kopyaliyim: said: tabi ben N&D 10 kg çuval aldım 230 TL'ye, hamur'un ailesiyle 5'er kg olarak bölüştük. günde 60 g veriyoruz. kaba bir hesapla 3 ay gidiyor. 5 kg / 60 g/gün = 83 gün 115 TL / 83 gün = 1.38 TL/gün yaş mama dediğin evde arada pişen et-tavuk ise, bazı kısır erkek kediler bunlara bile hassas olabiliyor. halamın bir erkek kedisi var, o öyle mesela. ama kimisinde de hiç sorun çıkmıyor. hazır yaş mamalarınsa çoğunun içeriği çok berbat. genel olarak kedilerine arada yaş mama vermek isteyenlere tavsiyem, alsınlar 1 adet ayıklanmış tavuk göğüs etini 4'e bölsünler. göğüs eti 2 kanattır malum, 1 kanatın yarısından bahsediyorum yani. onu da ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp bol suda haşlasınlar. buzdolabında saklayarak 3-4 gün boyunca 1'er ceviz parçası şeklinde verebilirler. en baba satın yaş mamadan daha çok makbule geçer kedinize. hem de daha sağlıklı bir şey vermiş olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 öyle bi tavsiye verilmemiş tabiki ama siz yine de sadece tavuk haşlayıp onunla beslemeyin kedinizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2015 haşlanmış tavuğu sadece arada bir ödül olsun diye söyledim. yoksa günlük mama rejimine devam, haşlanmış tavuk sadece seyrek olarak ödül. mesela ben 60 g mama veriyorum çamurun kilosuna oranla. tavuk haşladığımda öğle öğünü yerine tavuk verip 60 g mamayı 50'ye düşürüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 60gr az değil mi ya? Kedin büyüktü benim hatırladığım kadarıyla? Benim at yavrusu koca bir kaseyi yiyip yine mutfak kapısı önünde yuvarlanıyor mesela 8 aylık daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Kilo x 20gr olarak hesaplanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 kilo x 20 değil. her mama aynı değil bi kere başta. kediden kediye de fark ediyor. çok şişmansa, kilo azaltmaya çalışıyorsan farklı miktar verirsin. medikal durumu vardır değişik o zaman farklı miktar verirsin. yaş da önemli etken tabi. verdiğin mama paketinin üzerinde yazar kaç kilo için ne kadar vermen gerektiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 60 her şekilde az canım bence. 120 falan yiyorlar genelde. ha mamadan mamaya farkeder de 2 kat farketmez diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 aynen aluriel'in dediği gibi. üst kalite mama markalarının hepsinin üzerinde bir kilo skalası vardır ona göre verirsin. benim verdiğim mamanın üzerinde 4.5 kg kedi için 47-70 g yazıyordu. biz 60 gramda anlaşabildik çamurla. daha düşük kalite mamalarla günde 60-70 g ile kediyi doyuramazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 sabonis, farkediyor abi. biz de bu tarz bir mamaya geçerken ikna olmamıştık başta. bu mamaya ilk geçtiğimizde çamur eski alışkanlıkla miktarı çok yetersiz buldu ilk birkaç gün. zaten veterinerimiz de birkaç gün alışma süreci olacağından bahsetmişti. 3-5 gün içinde 60 gramla doymaya alıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 ben diyorum ki üzerinde yazıyor hepsinin ne kadar vermen gerektiği. sen hala ben şöyle düşünüyorum ık bık diyorsun. al bak mesela normal bi mama Science Plan Feline Adult Optimal Care Chicken http://puu.sh/exR91/f2cb566bdb.png bu da diğer konuda bahsi geçen idrar yolu problemi vs için kullanılan versiyonu Prescription Diet c/d http://puu.sh/exS3N/c095835f2f.png bu da mesela benim diabetli kedime verdiği w/d versiyonu http://puu.sh/exS15/dae4b65cd4.png bu da kilo kontrolü için kullanılan r/d http://puu.sh/exRLz/9db30b77d3.png kedinin kilosuna bağlı olarak değişiyor vermen gereken miktar. 8 kiloluk zaten şişman kediye kilo başına 20 gr vermezsin veya farklı medical problemi olan kediye kafana göre 60 yetmez 120 iyi deyip dayamazsın yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Sufi said: daha düşük kalite mamalarla günde 60-70 g ile kediyi doyuramazsınız. bu kesinlikle doğru. bi de bazı mamaları çok seviyor gibi gözükseler bile eğer dikkatli takip ederseniz o tarz mamaları daha çok yiyip daha çok tuvalete gidiyorlar. sen seviniyorsun ne güzel de yiyor diye ama besleyici falan değil aslında. friskies var aklıma gelen bu tarz mamalardan markette vs satılan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2015 1) Haftada 1-2 ıslak mama verebilir miyim 8 aylık kediye? haftada 1 i kesinlikle gecme, tavsiyem 2 haftada 1. 2) Adult mamasına ne zaman geçilmeli? kisirlastirana kadar kitten mamaya devam. 1 yasindan ufak kisirlastiracagin icin soyledim bunu. bu arada 8 ay kisirlastirmak icin ideal bir zaman. kitten yuksek sayilabilecek kaloridedir ve yaglidir. adult yaglidir ve standart kaloridedir. steril daha dusuk kaloridedir ve idrar yolunda tikanmalara engel olmak icin mineral dengesi farklidir. bir de medikal mamalar var. yuksek kalorili, cok dusuk kalorili, dental vb vb. bu mamalar sadece veterinerlerde satilir. 3) Temizmama.com diye bir sitede yerli malı ve taze olduğu iddia edilen kedi mamaları var. Ekşi sözlükte de birkaç iyi yorum gördüm ama bilemedim, burada kullanan var mı bu Bonacibo ve Micho marka mamaları? yerli mamalardan sadece Benefit iyidir. 4) Bir-iki aya kısırlaştıracağız kendisini (hala içime sinmese de evdeki kediler için çok gerekli deniyor), piyasada kısırlaştırılmış kedilere özel mamalar var, o zaman hayatının sonuna kadar bu mamaları mı kullanmak zorunda kalacak? Kısırlaştıraln kediye bu özel mamalr haricinde ıslak mama verilir mi? kisirlastirinca erkek kedi ise kesinlikle kisir mama, disi kedi ise sen bilirsin. ancak kisirlastirilinca metabolizma yavaslyacak. dolayisi ile disi kediye normal mama verirsen idrar yolu sorunu yasama ihtimali cok cok az ama kilo kontrolun zor olur. ozellikle dolu kap sistemi ile kedi besliyorsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2015 Şunu up'lıyım ben. Benim kedi sanki mamasından sıkıldı. Bu aralar iştahı kapalı biraz, kilo da verdi gibi. Az az yiyor, normalde bayağı oburdu. Mamayı mı değiştirsem diye düşündüm, sonra ne marka alayım karar veremedim. Normalde Proplan Kitten Tavuklu kullanıyorum. Hangi marka iyidir? 1.5 kiloluk olanlarından alıp denemeyi düşünüyorum. (8 aylık, erkek sarman) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Kısır değilse Acana al.Kısır is N&D kısırlaştırılmış kediler için yeni mama çıktı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Kısır değil, Acana bayağıdır aklımda benim de ama bir türlü güvenemiyorum "her yaştan kediye uygundur" ibaresine. Dün o kadar bakındım ettim yine Pro Plan kitten aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Benim kedi de aldı başını gidiyo geçen salı tarttım 1750grdı bu salı 1880 grdı, haftalık kilo alışı güzel şu anda royal canin kitten zımbırtısıyla besliyorum, ama o 2 kiloya kadar kediler için ve elimde 800grlık bi paket daha var. Napsam onu da yedirsem mi yoksa acana deniyesim var o pakedi hiç açmadan acana mı alsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Sen sokaktan aldıydın veledi sanırım, muhtemelen o yüzden hızlı kilo alıyordur. Benimkini bugün tarttım 8 aylık ve zayıflamış hali 4.5 kiloya yakın :P Gerçi benimkisi looooong cat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Yaşını doldurana kadar kitten bu arada. Acana falan nasıl bilmiyorum gerçi de, kitten mamalar hiç bir farkları olmasa yumuşak oluyor. Kolay çiğniyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2015 O zaman paket bitene kadar devam edeyim buna. Yalnız kedi evdeki bütün metalleri yalıyo sanırım denk geldikçe. Mamasına ferrozinc mi karıştırsam kiloyla oranlayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Vete sormak lazım öyle bir şey yapmadan önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2015 normal mamalara kiyasla: kitten mamalar biraz daha yuksek kalorili. yavrular yetiskin kediye gore daha cok kosuyor. steril mamalar mineral dengesi dusuk, kalorisi dusuk. idrar yolu tikamasin ve yavaslayan metabolizma ile kilo almasin diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Şubat 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2015 Acana mı, nd mi, orijen mi, yoksa tavsiye ettiğiniz başka mama var mı? Bu üçünden en ucuz hangisini bulursam onu alayım dedim çok birbirinden farkı olmayacağını düşünerek, ama yerli üretim bi mamayı tavsiye etti bi arkadaşım hatırlamıyorum şimdi adını, onu mu alsam bilemedim. Ama daha dört aylık falan kedi Adresemamadan başka site bilmiyorum bu arada, indirim takip edebileceğim, fiyatları karşılaştırmalı görevileceğim vb bi site var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2015 acana origin aynı zaten. acana wild praire 127 lira 6.8 kilo gg de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Benimkine 5-6 aylıktı sanırım özenerek Orijen aldım. Nette en süpersonic mama bu diye okudum bir çok yerde. Ama benimkine ağır geldi. Ciddi kusma vs olunca vazgeçtim. O zamandan beri Royal Canin alıyorum ama burada bahsedilen ND kısırlaştırılmışı merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar