Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portekiz'e gidiyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yok be Numan. Inan dışı kalaylı ama içi vay vaylı benim iş.
Elbette bu kadar gezince içilecek, yenilecek şeylerin tadına bakıyorum ama inan çok özenilecek iş değil.
Bu arada kafam güzel. Acaip bir beyaz şarap içtim az önce. Şişeyi ben bitirdim sayılır. Yukarıda yazdıklarıma sanki ters gibi ama güzel oldu valla kafam.
Mesaj tarihi:

Bunu akşam içtim.
Green wine (Vinho verde) diyorlar.
Yeşil şarap yani.
Muhteşemdi.

Bu arada bir şey öğrendim. Porto şarapları(kırmızı olanlar) hep tatlı oluyormuş. Bizim damak tadımiz daha ziyade dry wine tarzı. Ben de neden bunlar kırmızı şarap istediğimde hep böyle şekerli şarap iciriyorlar diyordum.
Mesaj tarihi:
Sıkmış olmıyım da, Porto şaraplarına vermut ekliyorlar bildiğim kadarıyla. O yüzden o kadar tatlı ve yüksek alkollü oluyorlar.

En azından benim arkadaşın yazın Portekiz'den getirdiği öyleydi :P
Mesaj tarihi:
fakir bir öğrenciyken gitmiştim
porto ve lizbon efsaneydi ama şu majestic cafe ye gidememiştim :(

sintra harikaydı 1günü komple orada geçirdim herhalde.
ve sonra porto da şarap mahzenleri CALEM iyidi zaten hepsinde fado music var.

yine porto da ara sokaklardaki barlar...
Mesaj tarihi:
döndüm gençler.
i.ne almanlar yüzünden güzelim porto şarapları yalan oldu.
frankfurt aktarmalıydı uçak.
tırstım almanlar şaraplara izin vermez istanbul uçağına binerken diye almadım valla şarap.
Mesaj tarihi:
ikimizin forması da yalan oldu ama üzülmesin kermit. bu sene geçen yılların aksine bol portekiz, almanya, yunanistan, bulgaristan,ispanya...kısacası avrupa seyahatim var. bir daha ki sefere alacağım. harbiden kendime vakit ayıramadım. hiç yalnız bırakmadı adamlar beni. havaalanından diyordum, portekizliler aynen 12-13 sene önce ki gibi, çok yeto millet, sabah 5te duty free kapalıydı. uçakta 6daydı. netice olarak duty freeden alma hayalim de söndü. yoksa hem bana, hem kermite forma alacaktım.
  • Yeni Oluştur...