Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Whiplash (2014)

Laraken

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

horace vs xunn yılın kapışması ama spoiler yememek için okuyamıyorum.
http://3.bp.blogspot.com/-4nd_Y2uhG50/VIaImAHqC2I/AAAAAAAAB-c/vMlKKay91h0/s1600/imgres-6.jpg

bi kapışma yok, horace filmi sevmemiş ve bunu kişisel bir dava olarak görüyor. xunn da türkçe yazıp araya ingilizce kelimeler sıkıştırıp coolgözükmeye çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kapışmıyom lan bana ne. ama izle sonra da yorum yaz sam. bi de cücenin yorumunu ben merak ediyorum asıl. herkes "müzikle ilgili olanların gerçekten seveceğini düşünyorum" falan diyor da nereden biliyorsun olm. ne bileyim swordfish'i izleyip bilgisayarla gerçekten ilgili olanların gerçekten seveceğini düşünüyorum demek gibi bir şey. ne kadar az bilirsen o kadar sevme ihtimalin yüksek. disbelief ihtimalin azalır. immersion yüksek olur. it is pencil.

eğer söylenmediyse film güzel değil.
Sosyal ağlarda paylaş

abi müziklik birşey yoktu filmde ya. ne müzikal bir film ne de bir müzisyenin kariyerini anlatıyor. yani kendimden söyleyeyim jazz sevmem, davul severim de öyle bi gaz alacağım ritm tutacağım sahne bile görmedim.

film tamamen şu

sadist bir hoca ve kariyer yapmak için ruhunu şeytana satmış olan ogrencisinin gerilimli ilişkisi

Sosyal ağlarda paylaş

seru lol.
horacegoesskiing said:

bu arada sam filmde spoilerlık bir şey yok. çocuk dayak yiyor ama ayağa kalkıyor hokage olacam sore wa ore no nindo da diyor. chunin oluyor sonunda da.

ahah trailer da o izlenimi verdi, sinemada gidemeyeceğim gerçi sanırım ama kesin yazarım sonra izleyince.
Sosyal ağlarda paylaş

müzikten anlamaya gerek yok filmin iyi olduğunu anlamak için, filmden anlasan yeter. Beğenmemek ayrı, kötü demek ayrı.

Rocky benzetmesini de fazlasıyla sığ buluyorum açıkçası, filmi benzerlerinden ayıran ufak ama önemsiz olmayan ayrıntılar vardı. Hiç öyle çözümleme vs. yapmaya girmeyeceğim, gerek yok. Film kendi başına eğlenceli ve teknik açıdan da üst düzey.
Sosyal ağlarda paylaş

oscar listesinde görünce merak ettim 1-2 kişi daha izle demişti

ben böyle saatimi yiyipte bana birşeyler katmayan filmlere yönetmenlere gıcık olmaya başladım cok fena

ana karakter çok çig bi kere, öle sempatik takılırken ibnelige vurucak bir bio vermemişler baştan. veletkende calıyomuş üstelik, hırslı olsan 300km vuruşları zaten denemiş olurdun o ellerde ilkkez çalıyomuş gibi nasır olmazdı.

kız karakteride cocuk genç bide kız olsun onuda amacı ugruna terketsin diye. şu klasik supporter eş sendromunda ters köşe yapayım demişler heralde.

şefte push yapıyorda, jazz bateristlerinin usain bolt olması gerektigini bilmiyodum, yani cocuk cok iyi insan kalıbı cıkarıyo diye iyi bir heykeltraş olmuş olmaz , benim müzik anlayışımda yok yada böyle birşey.

ha negüzel oldu dedigim tek şey en son şefin erdemli bi adam cıkıp ana bacı giderken cocugun önünü açması oldu. izlemesemde olurmuş

yada ben iyice hiçbirşeyi begenmeyen yaşlı adam moduna girdim son yıllarda
http://media3.giphy.com/media/aNtt9T8SqGNK8/200_s.gif
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

oscar listesinde görünce merak ettim 1-2 kişi daha izle demişti

ben böyle saatimi yiyipte bana birşeyler katmayan filmlere yönetmenlere gıcık olmaya başladım cok fena

ana karakter çok çig bi kere, öle sempatik takılırken ibnelige vurucak bir bio vermemişler baştan. veletkende calıyomuş üstelik, hırslı olsan 300km vuruşları zaten denemiş olurdun o ellerde ilkkez çalıyomuş gibi nasır olmazdı.

kız karakteride cocuk genç bide kız olsun onuda amacı ugruna terketsin diye. şu klasik supporter eş sendromunda ters köşe yapayım demişler heralde.

şefte push yapıyorda, jazz bateristlerinin usain bolt olması gerektigini bilmiyodum, yani cocuk cok iyi insan kalıbı cıkarıyo diye iyi bir heykeltraş olmuş olmaz , benim müzik anlayışımda yok yada böyle birşey.

ha negüzel oldu dedigim tek şey en son şefin erdemli bi adam cıkıp ana bacı giderken cocugun önünü açması oldu. izlemesemde olurmuş

yada ben iyice hiçbirşeyi begenmeyen yaşlı adam moduna girdim son yıllarda
http://media3.giphy.com/media/aNtt9T8SqGNK8/200_s.gif

şef erdemli değil de, başından beri bunu planlamış gibi geldi bana. hani ilk sahnede kapıyı kapatıp, sondan bi önceki sahnede gitmesine neden olduğu gibi. vazgeçerse olamayacağını, kendi sınırlarını aşamayacağını biliyor. bütün hamlelerini ona göre yaptı gibi geldi bana.

Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

şef erdemli değil de, başından beri bunu planlamış gibi geldi bana. hani ilk sahnede kapıyı kapatıp, sondan bi önceki sahnede gitmesine neden olduğu gibi. vazgeçerse olamayacağını, kendi sınırlarını aşamayacağını biliyor. bütün hamlelerini ona göre yaptı gibi geldi bana.

olabilir valla
benimde aklıma ilk öyle geldi ama sonradan "kan alıcam senden puşt,intikam" modunda hissettim daha cok

Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

Laraken said:

olabilir valla
benimde aklıma ilk öyle geldi ama sonradan "kan alıcam senden puşt,intikam" modunda hissettim daha cok

son sahnedeki sırıtması, herifin orgazmı gibi geldi bana. hani o kadar uğraştım, bi vazgeçmeyen adam olacak buldum gibi. o intikam hadisesini de "hani ulan vazgeçecek mi bakalım hehe" olarak algıladım. sonuçta kanıtlayamayız ama ben öyle sevdim filmi.

Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

ya istediği kadar aklında plan yapsın psikopat. ilk olarak caravan çalıcaz sonra da sen bi solo çalış onu çal demiş olsa daha kötü ne olacaktı sanki? çocukta onu yapacak beceri varsa var, yoksa yok. stres içinde bırakınca ne oluyor yani? bunu iyi bir şey ya da kabul edilebilir bir metod olarak göstermek saçma sapan. kötü çalınca kötü de, iyi çalınca iyi de. yol göster. yaratıcı insanların olduğu ortamda collaboration yapsın. gelişim böyle olur. sandalye atarak sürekli abuk subuk temrin yaparak değil. hele inat yapmakla hiç değil.

o yüzden filmde zaten caz dünyasından bir çok örnek verme gibi bir durum yok. yalan bi charlie parker anekdotu var.

said:
Bird had gotten up there and got his meter turned around,” Ramey remembered. “When they got to the end of the thirty-two-bar chorus, he was in the second bar on that next chorus. Somehow or other he got ahead of himself or something. He had the right meter. He was with the groove all right, but he was probably anxious to make it. Anyway, he couldn’t get off. Jo Jones hit the bell corners—ding. Bird kept playing. Ding. Ding. Everybody was looking, and people were starting to say, ‘Get this cat off of here.’ Ding! So finally, finally, Jo Jones pulled off the cymbal and said ‘DING’ on the floor. Some would call it a crash, and they were right, a DING trying to pass itself as under a crash. Bird jumped, you know, and it startled him and he eased out of the solo. Everybody was screaming and laughing. The whole place.

potansiyel sahibi insanları ortalama olmaya zorlamamak lazım, gelişmelerine müsade etmek lazım evet. ama
1- içten gelen bir şeyi desteklemen lazım. takıntılı bir adamın takıntısına müsade et yeter.
2- dünya ortalama insanlarla dolu. bu kötü bir şey değil. herkes lider olamaz. lider olmak da en güzel şey değildir. aferin demekte hiç bir sakınca yok. amerika'nın bu sıkıntısı olabilir belki ama türkiye'nin var mı abiler? türkiyede yaşayan insanlar olarak bunun nesini beğeniyorsunuz? aferin almaya muhtaç, haset dolu, mükemmeliyetçilikten kıpırdayamayan, girişimci olamayan insanların olduğu bir yerde bizim aferine ihtiyacımız var tam olarak.

ama şu gibi şeyler güzel tabi:

Sosyal ağlarda paylaş

@horace

abi bir kurgu eseri, hikayedeki karakterin kullandığı yöntem doğru değil ya da bu gerçekte olmaz diye eleştirmek bana çok saçma geldi. Bana öyle geliyor ki film seni etkilemiş(olumsuz bir biçimde), kişiselleştirmişsin, objektif bakamıyorsun. Didaktik bir film değil bu sonuçta, isteyen istediği şekilde çıkarım yapmakta serbest ancak filmi eleştirirken kurgu hikayedeki olaylar doğru/yanlış penceresinden bakmak biraz dar açı oluyor. Kurgu zayıf desen anlarım, ama sen kurguya da eleştiri getirmiyorsun, kurmaca bir olay hoşuna gitmemiş o yüzden filmi kötülüyorsun.

Tamamen aklıma ilk gelen örneği yazıyorum, grand budapest görünce. "Bu ne böyle otel müdürünün müşterilerle aşna fişne yapması ne kadar doğru, böyle yapan otel müdürü işinde tutunamaz. Film çok kötü." demek gibi geldi eleştirilerin. Senin dediklerin tamamen doğru olsa bile(tartışılır) bu filmi iyi ya da kötü yapmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...