Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YGS-LYS 2015

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bu arada açıklanacakmış ya.

ösym sitesinde şöyle yazıyor

“2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen % 20’si (32 soru) sınavın tamamlanmasından hemen sonra tüm telif hakları bedelsiz devredilerek tüm adayların ve ilgililerin erişimine ÖSYM’nin İnternet sitesinden açılacaktır. Soruların geri kalan % 80’i de sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra, 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden adayların TC kimlik Numaraları ve kişisel şifreleri ile adayların cevap kağıdı görüntüsü, cevap anahtarı ile birlikte adayların kişisel bilgi edinme amaçlı erişimine açılacaktır. Bu sorulara ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiç bir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem başlatılacaktır. 2014-YGS soruları hakkında yapılacak uygulama hakkında ise kamuoyu daha sonra bilgilendirilecektir.”
Mesaj tarihi:
abi köpek gibi çalıştım köpek gibi bak.

şu avradını tınlattığımının hayatında bir kere şans bana gülse nolucak lan.

sınav o kadar kolaydıki sevinçten havalara uçtum ilk. yapamadığım coğrafyayı bile "lan süper yaparım" dedim.

sınava başladım.

-bu arada 01 numaralı sıradayım yani direk öğretmenler masası önünde-

anasını tınlattığımının 2 kadın görevli öğretmen önümde fısır fısır konuşuyor.

1.dakikadan itibaren

lan dedim belki susarlar. 5-10 dakika karışmıyım.

5-10 dakika geçti hala konuşuyorlar. ayağımı yere vurup ses çıkartmaya başladım. anladılar. "susalım artık" yaptılar sustular. yaklaşık 10-15 dakika geçti sanırım. 20.sorulara geldim tekrar fısır fısır fısır fısır.

ya gene vuruyorum offluyorum poffluyorum. susmuyorlar lan! dedim türkçe böyle çözülmez sosyale dön denizhan. sosyalde şak şak yaparken 1 soruya takıldım konuşuyorlar hala bu arada. onu yaparken gene konuştukları için o da yanlış çıktı. en son artık yeter susun lütfen susun artık ya. dedim. yaşlı olan tamam tamam yaptı. genç olan suratını astı lan!?

ve görevlilerin hepsi sınavı gezer. girenler bilir. sınıfı gezmek zorundalar. bu 2 kevaş3 önümde durdu ve 2 saat boyunca kalkmadılar bile. "dur sanada sandalye getireyim" diye boş sandalyeyi alıp verdi arkadaşına hatta.

sınav bitti benim. lan dedim bari kontrol edeyim hazır sustular yanlış yapmışımdır %100 konuşuyorlardı ya. tam sorularımı düzelticem varsa yanlış anasını tınlattığımının bir türbanlısı gelip kağıdı verdi ve tam çıkarken "ay ben bunu yazmadım herhalde yhaaaa" diye bağırdı. doğru yaptığım 2 soruyu yanlış yaptım o sırada. %20si açıklandı soruların baktım oradan.

abi, böyle şansın ben ta ansdfguıosdfhguıohsdfgıopjh
Mesaj tarihi:
anelor sınav inanılmaz kolaydı abicim.

dilfem dershanesindeyim girdiğim tüm denemelerde en fazla 5 yanlış çıkarıyorum türkçeden. en fazla 5 yanlış sosyalden. ki bunlar ygsden daha kolaydı.

yemin ediyorum bak.

hayatımda gördüğüm en kolay ygs sınavıydı ve anasını yok ettiler. tüm sınavımın içine ettiler.

lise 1 çocuğu soksan yapardı sınavı.

fizikte kuvvet nedir sordular resmen lan!?
Mesaj tarihi:
uyardım diyorum abi devam ettiler diyorum

daha da uzatsaydım görevlinin "konuşuyorsun yüksek sesle" diyip benim kağıdımı alıp sınavımı geçersiz sayma ve 2 sene ösym sınavlarına girememe ihtimalim var.

evet, yanındaki öğretmeni şahit gösterip bunu yapabilir.
Mesaj tarihi:
elinle sus işareti yapsaydın abi

ben insanlarla iletişimi problemli bir insanım , yine de bir şeyler yapardım yani.

sınav başladıktan sonra aşağıdan bir kavga sesi geldi , çıkınca sordum vatandaşın biri ehliyetle gelmiş son dakikada, almamışlar tabi. kimliği alıp gelene kadar da yarım saat geçmiş yine almamışlar içeri. Kendisi anlamak istemeyince zorla çıkarmışlar okuldan, onun gürültüsüymüş.
Mesaj tarihi:
abi yazdıklarım okunmuyor mu offladım puffladım konuştukları anda direk rahatsız edecek şekilde önlerindeyim zaten her konuştuklarında ayaklarımı vuruyordum yere daha konuşmıyım diye uyarmak için

ayrıca aynı bok bende de var. insanlarla iletişimim 0 ve harbiden eksikliği böyle oluyor böyle konularda. migrenim tuttu ya. yeni yeni geçiyor.
Mesaj tarihi:
Mustafa Kemal, “Devlet idaresinde bütün kanunlar,
nizamlar ilmin çağdaş medeniyete temin ettiği esas ve
şekillere, dünya ihtiyaçlarına göre yapılır ve tatbik edilir.”
demiştir.
Mustafa Kemal’in bu ifadesi ile aşağıdaki ilkelerden
hangisi tanımlanmıştır?
Laiklik
Halkçılık
Devletçilik
Milliyetçilik
Cumhuriyetçilik
14.
A)
B)
C)
D)
E)
15.
16.
Diğer sayfaya geçiniz.
15
DO
Ğ
RU CEVAP: A

nası laiklik lan bu
Mesaj tarihi:
orada hukuk kanunlarını düzenleyen bi halkçılık bi laiklik var

çağdaş seviye diyorsa halkçılık değil laiklik ön plana çıkıyor ama soru inanılmaz kafa karıştırıcı.
Mesaj tarihi:
abi ben cevaplara bilerek hiç bakmıyorum. bekleyin sonuclar gelsin öyle görün sinir bozmaya gerek yok

edit : o soru eğer laiklikse o soruyu hazırlayanın ben geçmişini silkeyim şimdi gidiyorum anitkabire atatürke direk bire bir sorucam ak paşam sen burda ne demek istedin diye.

hurriyet
Mesaj tarihi:
forgiver said:

halkçılık la cumhuriyetçiliği karıştırıp laikliğe batırsan sorunun cevabı anca çıkar

ben de cumhuriyetçilik yaptım medeniyet, hukuk çağdaşlık vs diyince direk aklıma o geldi ben de yanlış yaptım.
Mesaj tarihi:
Ne demek sinav kolaydi? 2010'dan beri test cozmuyorum, yetistiremedim belki ben cok paslanmisimdir ama, o zaman matematigi feni silip 0'dan bidaha cozup uzerine zaman birakiyodum.

Hic sanmiyorum sinavin kolay oldugunu, zaten mufredat degismis LYS gibi olmus biyoloji kimya anasini satayim.

Bi burs icin girdim ama derece olmasi imkansiz gozukuyor sosyalin yarisi bos olarak :(

Ayrica laiklik gencler hangi sik olmasini bekliyordunuz, tanik oldugum nadir sosyal sorularindan biriydi ahaha
  • Yeni Oluştur...