Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

update yaptıktan sonraki pil problemi

kermit

Öne çıkan mesajlar

Telefon xperia z
Normalde sabah 100% ile evden çıkar, 2 saat boyunca müzik dinler, gün içindede rahat 2 saat telefondan bişilere bakardım. Watsapa zaten sürekli bakıyorum. Eve döndüğümde %40ın altına düşmezdi şarj.
5 gün önce telefona bi güncelleme yaptım baya erteliyodum, artık dolu dolu kullanmaktan korkar oldum. Eve döndüğümde %10 u görüyorum çok sık kullanmamama rağmen. Hatta dün gece 100% şarj varken uyudum, sabah kalktığımda kullanılmayan telefonda %53 şarj vardı.
Android prosu değilim çok kurcalamadım ama vardır bi pisliği. Ne ayarı çekeyim buna ben
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

4.4.2 mi kurdun?
İlk çıktığında problem vardı. Google Play Hizmetleri kapatınca düzelmişti.
Donanım haberde yazmışlar c/p yaptım direk.

google play hizmetleri

Bilindiği üzere yakın zamanda Sony Xperia Z modeline android 4.4.2 sürüm güncellemesi geldi.Ancak tüm dünyada güncellemenin çok büyük bir sıkıntıyla gediği,kullanıcıların geri bildirimlerinden anlaşıldı.

Android 10.5.A.0.230 sürümüyle gelen güncelleme ile telefonda aşırı derecede pil tüketimi olduğu ortaya çıktı.

Görünüşe göre, asıl sorun Google Play Hizmetleri kaynaklanmakta ve Sony Mobile sorunu kabul etmektedir.

Sony Mobile “Sorunu araştırdık ve bu kök nedeni Google Play Hizmetlerini (4.4.52) son sürümü ile ilgili olduğunu tespit ettik,” şeklinde açıklamada bulundu.Soruna kalıcı bir düzeltme oluşturmak için Play Hizmetlerinin yeni bir sürümünün yayınlanması bekleniyor.

Sony Mobile desteği Google hizmetleri için yeni bir sürümünü yayımlayana kadar sorunu çözmek için geçici öneriler sundu.

1.. Google Play Hizmetleri son güncelleştirmeleri kaldırın. YouTube,Google+ gibi Google uygulamalarında sıkıntılar ve uyarılar meydana gelecektir.Uygulamalar konumunda bu uygulamalar üzerindeki güncellemeleri de kaldırarak veya uygulamayı devre dışı bıraraka sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

2.. Ayarlar> Google Hesabı> Reklamlar gidin ve reklamları kapatın.

3.. Google Hesabı için veri yedekleme devre dışı bırakın. Ayarlar> Yedekleme konumundaki yedeklemeleri kapatın.

4.. Google Play Hizmetleri için güncellemeleri kaldırmada Xperia akıllı telefon veya tablet üzerinde sınırlıdır ve engelldir,Ayarlar> Güvenlik> Cihaz yöneticileri> “Android Aygıt Yöneticisi.” devre dışı bırakıldığında sorun çözülecektir.

5.. Google otomatik olarak güncellenmesi konusunda Hizmetleri engellemek için Google Play Store ayarları menüsünden de içerde otomatik güncelleştirmeleri kapatın.

6..GPS i kullanacağınız zaman açın sonrasında kapatın.

Şiddetli pil tüketimini Xperia Z cihazlar için Android 4.4.2 KitKat bulunan bilinen tek sıkıntı değil. Bazı raporlara göre kesin bir neden olmadan yavaş performans gösterdiği, yeniden başlatma sorunları ve ani aşırı ısınma sıkıntıları olduğu açıklanmaktadır.

Sosyal ağlarda paylaş

Pilde de bi sorun olabilir, battery grafiğine bi baksana, eğim nasıl gidiyo

böyle mi

http://cdn.appstorm.net/android.appstorm.net/files/2011/03/graph.jpg

yoksa böyle mi

http://www.team-bhp.com/forum/attachments/gadgets-computers-software/561453d1308220420-android-thread-phones-apps-mods-xmntxsdcardxshootmexsnap20110616_155714.png

olmadı servis yolları taştan, sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

rootunuz varsa mttqpush servisini disable edip greenifyla uyutun zaten mis gibi siz bakmak isteyince bakıyorsunuz. böylece bataryayı parçalayan buglarıyla baş etmek zorunda kalmıyorsunuz.

bende de bir defasında dolu bataryayı bir saatte %5'e kadar indirmişti üstün çabalarıyla. ekran açıkken oyunlar bile yapamıyor lan bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
olm vaktim olsa şuna atıcam formatı fabrika ayarlarında kullanıcam
ne lanet bişimiş
şimdide adam bana 22:42 de mesaj atıyo watsaptan mesela, hiç bi ayar yapmamama rağmen şu anda eğer watsapa girmezsem gelmiyo o mesaj. gece 12de bakıyorum mesaj atmış ama ben girmediğim için gelmemiş falan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...