Goering Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 nasdaq takip ediyorum ben, correction bekliyorum aşağıya doğrı %8-12 arası. diversity dedim de, ben zaten BIST 30 dışında işlem yapmıyorum. sığ kağıtlarla işim yok... varant / vob bakıyorum onlarda da %5 kuralını uyguluyorum. forex'de de aynı şey geçerli. // tek hissede ne olacağı belli olmuyor, 2 milyar TL vergi borcu çıkarıyolar. alıyosun eline hisseyi: tahtada alıcı kalmıyor, nasıl bir his bilemezsiniz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 ginaly said: nasdaq'ı neyim bilmem. imkb'de tanklarım var benim. bim, ttrak, doco, bfren. parayı boka yatırırım dersen bağfaş da iyi. ytd eheh. Bokun falan mevsimi var abi sdfk, hep yatırmıycan boka. Bir de çok basit bir şey var; borsada spekülasyonlar gerçekleştiği zaman o hisseye para yatırmanın bir olayı yok, tepenin ucundan üç kuruş kazanırsanız kazanıyorsunuz; olay spekülasyonların ne zaman gerçekleşeceğini kestirebilmekte, hisse değeri ivmelenirken doğru noktada satıp başka trene binebilmekte. Bence borsadan güzel para böyle kazanılır. Küçük değil de köylü yatırımcının ve roket'in patladığı nokta bu bence. Ha bir de diversity güzel ama çok fazla diversity de zarar. Neden derseniz takip sektörü takip etme gücünüz azalıyor. Teknik analizle vs. uğraşan, analiz sonuçlarına göre pozisyon alan insanlar için belki bu dediğim geçerli olmaz ama sektör takip edip, şirketlerle ilgili spekülasyonlara (gerçi spekülasyon demek ne kadar doğru bilmiyorum) göre pozisyon alan insanlar için 4-5 sektörden ve her sektörde 1-2 kağıttan fazlasına yayılmak vaktinin küçük bir kısmını borsaya ayırabileni muhtemelen teknik analiz vs. bilmeyen birisi için çok yanlış bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Goering said: Daemir said: paranı yatırdığın şirketin durumunu iyi biliyor, yaptığı işi, o sektördeki durumu biliyor, sektörün ve şirketin geleceğini az çok tahmin edebiliyorsan kumar olmaz. sonuçta kumar dediğin şey tamamen şans faktörünün kontrolünde olan bir olay. evet, ama senin dediğin tek bir tür yatırım şekli. warren buffett style / "value investment" a yakın. bunun dışında yatırım yapmak için sayısız trade sistemi/tekniği var. (en başta teknik analiz / mikro analiz olmak üzere, muhasebe verileri vb. gibi tonla üzerinden işlem yapılır) en beğendiğim: turtle trade okumanızı tavsiye ederim Bu donchian channel nedir, boilinger band'dan farkı nedir ? Formülüzasyonu nedir ? Bilginiz var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 abi mühendislikten kazandığımın 1,5 katını forexten kazanıyorum. sadece scalping yapıyorum. yüksek volümlü işlem açıyorum hareketli saatlerde. genellikle eur/usd tercih ediyorum. 200 400 dolar tırtıklıyorum. her gün böyle en az 20 dalgalanma oluyor. çok temiz abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Goering said: forgiver said: Goering said: yatırımcının en basit kuralı: paranın %5'inden fazlasını tek yere bağlama. (hadi %10 olsun çömeze) mesela GARAN hissen varsa başka XBANK (banka hissesi) alma bence doğru değil nokta atışı yapmak her zaman daha mantıklı paranı dağıtınca 3gün üste üste tavan yapcak hisseye gir çık yapmanın anlamı kalmıyor gir çık diyorsun da, bende 2-3 sene önce HURGZ hissesi vardı. bütün paramla girmiş olsaydım şu an ancak 2-3 sene önceki fiyatı yakalamış olucaktım. %5 karını artırmaz zaten, zararını azaltır aklında olsun. diversity her zaman iyidir. teknik analizi tavan yapıcak hisseyi bulmak için de kullanabilirsin, ben momentum/hacim olucak hisseleri gün kapanışına bakarak bot'a inceletiyorum... al-sat değil aslında dediğim yüksek miktardaki para, yüzdesel olarak olmasa da miktar olarak iyi kazandırıyor batırmayacak hisselerde işini görüp diğerine geçebilirsin borsa günde %2 iniyorsa, ertesi gün %1 çıkabiliyor, bunlara göre bile hareket edilebilir benim öle hesapla kitapla işim olmuyor zaten bu aralar biriktirebildim para, geçmiş yılların acısı çıktı biraz, borsa dibe vurunca al, 80binde sat benim prensip olsa bile yalan yani türkiyede, abuk sabuk hisselere tavan yaptırıyorlar ginaly said: hiç diversity ile işim olmaz. sağlam kağıtlarda dururum, her halükarda vadelinin üzerinde getiri elde ediyorum. ha parayı 3e katladım 5e katladımlık hikayelerim olmuyor. ha sığ tahtalarda gezinenler için diversity şart tabi. yoksa ocaklar söner. gübrelerden açılmış da da konu bende hektaş vardı maliyetine bıraktım artmıyor diye sonra 2 ye katladı ama bu parayal çimentolara girmiştim, temettülerinde sonra bile +da kaldılar 3'e 5'e değil de 2 ye katlamak 1 yıl sabırla bile mümkün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 deadwoll said: ginaly said: nasdaq'ı neyim bilmem. imkb'de tanklarım var benim. bim, ttrak, doco, bfren. parayı boka yatırırım dersen bağfaş da iyi. ytd eheh. Bir de çok basit bir şey var; borsada spekülasyonlar gerçekleştiği zaman o hisseye para yatırmanın bir olayı yok, tepenin ucundan üç kuruş kazanırsanız kazanıyorsunuz; olay spekülasyonların ne zaman gerçekleşeceğini kestirebilmekte, hisse değeri ivmelenirken doğru noktada satıp başka trene binebilmekte. Bence borsadan güzel para böyle kazanılır. Küçük değil de köylü yatırımcının ve roket'in patladığı nokta bu bence. İşte olay kestirmekte bitiyor. Neye göre kestiriyorsun? Her trendde benzer / aynı bir pattern mi mevcut? Eğer mevcut ise zaten bunları bir algoritmaya oturtursun, ben çekirdek çitlerken bilgisayarım trilyoner olur. Mevcut değilse, hepsinde farklı ise yine arkada bi veriye dayanarak vermen lazım kararı. O veri ne? Aklıma yalnızca insider trading geyikleri geliyor. Yani BİM'in önümüzdeki yıl 200 mağaza daha açacak olması hisse senetlerine KESİN bir artış olarak yansıyacaktır. O anda sallıyorum bilmemkimin açıklamaları yüzünden satışa geçen bazı dayılar bunu atlayacaktır, sen bunu biliyorsan ucuzdan alıp yüksekten satma imkanı kazanırsın. Bu da haksız rekabet sonucu doğuruyor ve yasalarca engellenmiş bir şey. Takıldığım konu şu: insider trading diye bir şey var. Yasal değil, etik de değil. Suç. Spekülasyon da suç. Ama ikisinin de yapılması tespit edilemiyor, ve imkanı olan herkes de yapıyor. Bu noktada sağlıklı bir serbest piyasadan bahsedemezsin ki. Ya bi finans master'ı falan yapayım ben, ya da bi MBA kasayım müsait bi ara. Kulağıma saçma geldiğine göre cahilim yani, yoksa bu kadar adam boşa uğraşmaz. Kaçırdığım noktalar olmalı. Sıfırdan başlayacağım, sesli düşünüyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 ben savunma sanayide çalışıyorum mesela ama bizim çalıştığımız firma borsa da değil yoksa çok can yakardım asdaasd mesela fnss le otokar araç ihalesi için teklif verdi ama sonucunu bilmiyorum başka daire bakıyor şu an girilmez zaten uçmuş durumda ama 85ken 90'a çıkartır rahatlıkla bir de kap haberleri her zaman iyiye işaret etmiyor, çoğu yatırım haberi kar'ı düşürecek, etkisini 2-3 senede anca görüceksin son olarak karsan vardı, taxi ihalesi vs. inadına girdim zaten dolandırcı bir firmayıymış borsa zar zor çıktım borusan ın ihalesi vardı, 2 firma kaldı filan o zaman girmedim, kazandı ve fırladı gitti ülkenin gidişatı ve borsanın tavanda olmaması ve biraz firma haber takibiyle çok rahat %50 artıtırsın sermayeni bu işi min 100binle yapman lazım 5-10 için çektiğin strese değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Bu arada cidden bu benim zengin oluyoruz topiklerimden biri değil, yatırımla alakalı her konuda Warren Buffett'ın prensibini uyguluyorum: 'Never invest in something you can't understand' ya da böyle bir şeydi bilemedim tam. Ben anlamıyorsam tahmin ediyorum şu anda borsada 'oynayan' dayıların %90'ı hiç anlamıyor, zira ben bir şeyi anlamak için ciddi çaba sarfedip zaman harcıyorum. Zaten borsa 'oynamak' deyimi de buradan geliyor. Peki bu abiler nasıl cesaret ediyor ve nasıl para kaybediyorlar, onu anlamak lazım. Asıl fırsat onların kaybettiği paraları cukkalamak. Onların kaybettiği paraları da işte anlayan abiler cukkalıyor. Falan filan. Siz tartışın lütfen, bilenden öğrenmek güzel bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 kaybetmek diye bir şey yok gelişmekte olan ülkeyiz o hisseler illa ki artacak ama 1 günde ama 3 yılda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Abi WoT yazdım da, kedi sildi sdlfkhg Spekülasyon suç değil, manipülasyon suç. Insider olayı o kadar basit değil; takip etmesi ve yakalaması çok zor da değil. Zaten verileri okumayı bilen insanlar görüyor bir şeyler döndüğünü; borsada bunun için özel birim var. Ben fii tarihinde İMKB'de stajdayken bayağı bir case study gösterdilerdi. Bir de terimlere ve konuya hakim olmadan borsanın nasıl bir şey olduğuna dair bir kurgu yaratmışsın kendi kafanda; hep o kurgu etrafında konuşuyorsun. Ne bileyim milletin kuantum fiziği hakkında filmlerden gördükleri üzerinden ahkam kesmesi gibi senin borsa üzerine yazdıklarının çoğu :P Çoğu insan için geçerli zaten bu durum. En baştan başlayıp adım adım yürü. En başta sorduğun soruyu da şöyle anlatayım sana, borsada bir olay ve o olayın ne şekilde olacağıyla ilgili bilgiler kesinleşene kadar o olayı değerler; hisseler bu noktada artmaya başlar. O olay kesinleştiği zaman hisse yatırımcı için cazibesini kaybeder. Sonra kar satışları gelmeye başlar falan. Bunu kestirmek için sadece borsayı takip etmek, teknik analiz vs. yeterli değil. Dünya gündemini de çok iyi takip ediyor ve anlıyor olmak lazım. Hatta bence borsada para kazanmak için en önemli şey bu. Misal Goering'in yazdıklarını okursanız aynı anda bir çok değişkenden bahsediyor dolar ve doların geleceğiyle ilgili konuşurken. Yazılıp çizilecek, anlatılacak çok şey var aslında da zerre ilgimi çekmiyor finans artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 forgiver said: kaybetmek diye bir şey yok gelişmekte olan ülkeyiz o hisseler illa ki artacak ama 1 günde ama 3 yılda Onu 14 sene önce içinde patlayan insanlara anlatmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 http://finans.mynet.com/borsa/hisseler/otkar-otokar mesela otokar için yorumunuz ne teknik analizle kim alıyor kim satıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Hisseyi 50-60lardan alıp aşıp birkaç kez satarak takip ettim. Şu an elimde kağıt yok. Ama devamlı takipteyim. Açıkçası son bir ayda çok ani bir yükseliş yaptı bunu da ihalelere bağlıyorlar, sağda solda forumlarda okuduğum küçük yatırımcının acayip heyecanlı hevesli olması ve desteklemesi beni bir miktar daha korkuttu. Bir silkeleme olacağını düşünüyorum. En azından 75-80 arasında düşmeden bir süre almayı düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AtlaraFisildayan Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 ekonomi degil aslinda direk finans basligi altinda incelemek gerekior bu stock bond vs islerini. joca bjnu cok soyledi bu donem belirtesim geldi benimde. soruya gelince bu tip seylerden para kazanmak belli bir pttern ya da portofolio isiyle olsaydi en basta uzmanim diyen herkes parayi gotururdu. kazanmak icin markettekilerden degisik bir bolgiye sahip olman lazim ya da degisik bir taktige. bir de dusuk riskli portfolio olusturacaksan zaten hic girme yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 bireysel yatırımcı olarak forexin vergilendirmesi nasıl bilen var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 forgiver said: http://finans.mynet.com/borsa/hisseler/otkar-otokar mesela otokar için yorumunuz ne teknik analizle kim alıyor kim satıyor tahtasını bildiğim bir kağıt değil, hiç trade etmedim: 87,5 86 arası alınabilir gibi duruyor.yatırım tavsiyesi değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 aldılar bile too late OTKAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 OTKAR için temkinli olun, buralardan "çakabilirler" XU100 86400'lerde, 87000 yarın kolay kırılamazsa fena patlar. (genel piyasa için de geçerli) XU100 - 86300 altı sakatedit: alıcı geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 iyi de abi o çizgileri paintle de çizerim birileri almış birileri satmış edit: son grafikler genel endeksmiş kutuların doluluğu boşluğu(sarı) neyi ifade ediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 ben genel sallıyım bu hafta perşembeye kadar artıcak öğledne sonra hafif düşecek cuma iyice satacaklar önümüzdeki pazartesi de düşecek sonra 87 çıkacak bu olmassa 2 hafta içinde 90'a çıkıp öyle patlayacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2015 Otokar bist100 le çok da paralel giden bir kağıt değil bence. O kutular Mum grafiği diye adlandırılıyor sanırım. Dolu olunca düşüş, boş olunca yükseliş olarak geçiyor. Kutunun en altı kapanışı ( yada açılışı), üstü de açılışı ( yada kapanışı). Çizgiler de en üst ve en alt seviyeleri gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Otkar 97,05 vay arkadaş ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2015 83den satmıştım vay be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 before after http://i.imgur.com/spteIhC.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 iyi gozukmuyor, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar