Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

rusyaya çiçek gönderme sitelerinin %50 si fake


chrome

Öne çıkan mesajlar

sanal kart benimki abi. sadece işlem yapacağım sırada 1dk falan para kalıyor içinde o konuda sıkıntı yok.
ulan şu türk kızları yüzünden çektiğimiz eziyete bak ya. bu kadar ağzımıza sıçmasalardı bu kadar kaprisli olmasalardı ne işim var benim rusyalardan kız kovalıyorum ya offffffffffff gitti lan para
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

credit ise islem direk dispute et

muhtemelen tr bankalarinda da ayni isliyordur sistem diye yaziyorum. credit olan transaction aninda gerceklesmez, authorization alinir ama senin bankadan oraya para gitmesi bayagi zaman alir. pending suresi gectikten sonra yani donem ici islemlerde gordugun an dispute'u cak. american express falan ise her turlu parayi geri alirsin zaten o konuda hic acimiyor amex, visa ve mastercardda da muhtemelen alirsin. bankayla iletisime gec yokus yaparlarsa bagirip cagirip mudurle konus.

debit cardin sanal kartiysa gecmis olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kredi karti isi oyle para gitti hop seklinde degil

visa mastercard amex discover etc. aracilar var. bankalar bunlari kullaniyor.

isin uzmani degilim ama olay su sekilde:

credit ve debit islem olarak iki tipi var. debit oldugu zaman once hesabina authorization konuyor anlik, miktar bloke ediliyor. banka islemi onayladigi zaman para hop aliciya transfer ediliyor bu bir kac gun aliyor. en azindan ben boyle biliyorum

creditte ise olay farkli, auth. yine konuyor ama paranin aliciya gitmesi kimi zaman 60 gunu buluyor. isyerlerine pos sahiplerine falan sorarsan pek cogu 30 gun sonrasinda hesabina alir parayi. durum boyle olunca para henuz transfer olmadigi icin bankanin ve aracinin guvenlik hamlesi yapmasi kolaylasiyor. dispute uygun bulunursa transaction iptal edilebiliyor bu surecte. hem bankalarin hem aracilarin ayri guvenlik prosedurleri var bu konuyla ilgili.

misal benim debit karti kopyalamislar gecen, coca cola makinesinde kullanmislar safsdf. ama credit olarak yapmislar tabii islemi pin numarami bilmedikleri icin. daha ben uyanmadan bankadan bilgi geldi kartinizda supheli islem oldu bloke ettik ona gore diye.

bu sebeplerden islemlerinizi hep credit olarak yapmaya calismaniz yarariniza olur. debit kullandiginiz zaman giden paranin pesinden kosmak cok daha zor cunku. (debit karti da pos makinesinden gecince pin girmek yerine cancel yapip imzalamayi tercih ederseniz credit islem oluyor mesela bu da oyle bir trick) bildigim kadariyla internet harcamalari debitcredit oluyor olmasi lazim, belki 3d secure olanlar haric olabilir bir ihtimal. bilen aydinlatsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

nasıl ya. dün gitti para. 24 saat geçmedi daha. alabiliyor muyuz geri?


abi alıyorsun, direk sanal kart hangi bankadaysan git, dolandırıldım de, hikayeni seni nasıl kandırdıklarını ve nasıl önceden anlamanın mümkün olmadığını ve karşılığında hizmet almadığını bariz şekilde göstericek şekilde anlat.

Sonuç olarak birine para yollamamışsın, iş yeri gibi davranan bir yer tarafından dolandırılmışsın, chargeback iste hızlıca gelir o geri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...