Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gezegenler arası internet ağı problemleri.


chrome

Öne çıkan mesajlar

ilerleyen yıllarda artık uzaydaki yapılanmalar artınca belki diğer gezegenlerin birkaçında koloni vs. kurulunca bugün internet dediğimiz şey globalnet falan gibi bir şeye dönüşecek. şu an dünyada veri akışı konusunda problem yaşamıyoruz ama o zaman ışık hızı anlık veri iletişimini yetersiz hale getirecek.

böyle bir durumda benim merak ettiğim şey anlık veri akışı nasıl sağlanacak?
mesela eşlenik elektronlar var şu an ışınlanma denemelerinde kullanılan onlarla mı veri akışı sağlanacak? diyelim ki böyle bir şey yapıldı. sürekli olarak eşlenik parçalıklarla iletişim kurulursa bunun ortaya çıkartacağı radyasyon etkisi ne kadar tehlikeli olabilir ya da böyle bir şey olur mu?

bir de mesela ucuz diye serverı uranüs e kurdular diyelim oyunları laglı mı oynayacağız?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En kötü ihtimalle her gezegen kendi ağını kullanır. Mesajlaşma, bankacılık işlemleri, uzak yerlerden haberler gibi hizmetler gecikmeli hizmet vererek çalışır.

Işık hızının üstüne çıkamadan ışık hızıyla bile ciddi manada delay yapan koloniler kurduysak böyle kısıtları kabullenmemiz gerekir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de cloud olayının daha farklı bir versiyonu olabilir belki. mesela bir alan oluşturulur güvenli izole, eşlenik elektronlar burada bir alan içerisinde sürekli olarak senkron bir şekilde veri akışı sağlar. mesela 4 gezegenin otomasyon içerisinde çalışması gereken bir kontrol sistemi olduğunu düşünelim o zaman nasıl olacak?
bir de bu eşlenik parçacıklar sadece 1 yerde mi olabiliyor acaba. yani bir parçacığın eşleniğini 4 ayrı gezegene koyarak 4 ünde de aynı şekilde değişiklik yapabilmesini sağlamak mümkün olur mu? eğer öyle ise mesela 1 gezegenden gelen data diğerinden gelen başka bir daha ile kombin olup 3.sünde bir işleme dönüşecek ve bu sırada da 4.deki bir parametreyi kullanacak olsa o zaman bu değişimler birbirini nasıl etkileyecek?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...