Mino Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 İlk önce her haltı İstanbul'a yığmaya çalışan politikacıları yokedelim, her şey düzelir sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 dana22 said: Rewendor said: Ama insanlar da İst'e gelmeye mecbur bırakılıyor, çünkü tüm ekonomi burada. is hayatindaki butun vergileri % 50 arttirirsin i..sehre ozel butun hizmetleri % 100 e katlarsin ..dava mi acilacak ankarada dava acma odemeleri 100 lira mi tutuyor ver bunu 300 liraya istanbula .. ha bunu yapan siyasetciler kendi sonlarini hazirlar ama ? malum milletvekillerinin altida biri istanbuldan Bunun son kullanıcı yani sosyal versiyonu zaten mevcut. Restoranda yediğin yemeğinden bakkaldan aldığın suyuna manavındaki meyvesinden gittiğin sinemasına, aldığın ceketinden ayakkabısından ev kirasına kadar her şey zaten iki tık daha pahalı İstanbul'da. Esas olay o değil ama, bunu kurumsala taşımak. Devlet "sen İstanbul'da x vergi mi veriyosun, git balıkesire kayseriye kur, x/4 daha az vergi ver" dese adamlar bunu gayet ciddi düşünür. Yeni mezuna soruyosun, "lan Trabzonlu değil misin sen, okulunu Ankara'da okumadın mı, ne işin var İstanbul'da?" diye, "Abi napiyim Trabzonda bu sektör yok, Ankara'da da bulamadım iş" diyor. "Bana ne ne okuduysan sektör yoksa git tarla sür Trabzon'da" diyemezsin ki adama... Firmalara sorsan "Trabzon'da Kayseri'de Balıkesir'de çalışacak adam bulamıyorum" diyor, çalışana sorsan "Firmalar İstanbul'da o yüzden oraya geliyorum" diyor. Döngüye binmiş, kırmak için yatırım, esneklik, teşvik şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 o tersvikler acaip somurulmustu zamaninda..bir ilde tesvik var vergi avantaji mesela..adam o ilde merkez buro kuruyor geri kalan butun faaliyetleri eskiden urettigi yerden yapiyor satisi vs tesvikli yerden gosteriyor gibi birseydi.. senelerdir gdoguya doguya cilgin tesvikler olur deli para akar ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 İşte onun denetimini de adam gibi yapmak gerekiyor, rüşveti engellemek gerekiyor falan filan. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 istanbulun belli bölgelerine arabayla girmeyi ekstra vergiye bağlasar bile bayağı bişiler çözülür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 ING Bank teşvikten faydalanarak Operasyon Birimini Kahramanmaraş'a taşıdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 çalışanlar için feci olmuş tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Dworgian said: belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var Nedir mesela bu gelirin sınırı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 dana22 said: o tersvikler acaip somurulmustu zamaninda..bir ilde tesvik var vergi avantaji mesela..adam o ilde merkez buro kuruyor geri kalan butun faaliyetleri eskiden urettigi yerden yapiyor satisi vs tesvikli yerden gosteriyor gibi birseydi.. senelerdir gdoguya doguya cilgin tesvikler olur deli para akar ama.. 1 yıl boyunca istanbulda ikamet edip sivasta çalıştım ben mesela. İşe nasıl gidip geldin diye sormuyo devlet denetlemiyo demek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Dworgian said: belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var belli bi gelir elde edemeyen zaten sürünüyo ama razılar demek ki buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 eskinin almanci terimi gibi simdi bir de istanbulcu lar var..hikaye ayni esasinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 aktiftablet said: Dworgian said: belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var belli bi gelir elde edemeyen zaten sürünüyo ama razılar demek ki buna çöpleri kim toplicak, garsonluk amelelik kim yapıcak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 istanbulu istanbul yapanlar varoş milyonları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 RamsesII said: aktiftablet said: Dworgian said: belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var belli bi gelir elde edemeyen zaten sürünüyo ama razılar demek ki buna çöpleri kim toplicak, garsonluk amelelik kim yapıcak... Sanki fakirlerin hepsi çöp topluyo şehir bal dök yala olurdu öyle bişey olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 adam öyle bişey dememiş ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Seele said: nefret ettim su sehirden. piskolojim bozuldu. 3 günde sinir hastasi oldum. yanimda adamin kafasini cama vuran iett söförü gördüm. küfür kavga girla. istanbullar ne igrenc insanlarmis. İETT şoförü demişsin. Anımı paylaşayım. Sene 1993... Aylardan Temmuz. Mecidiyeköy'de Maslak'a gidecek otobüslerden birisini bekliyordum. Otobüs durağında en ön sıradaydım. Yaz okulunun sınav zamanı. Otobüs göründü. Geldi. Benim önümde durması gerekirken 20 metre geride durdu. İçindekileri indirdi. Ve sıranın arkasından insanlar otobüse binmeye başladı. Ben mal gibi kaldım sıranın en başında ve ağzına kadar dolmuş otobüsün karşısında. Elimi 2 yana açtım ve camdan beni gören otobüs şoförüne "ne yapıyorsun?" dedim. Baktım şoför çıldırdı. Önce sağ elinin işaret parmağını bana doğru ileri geri sallamaya ve bir şeyler söylemeye başladı. Ben küfür ettiğini anladım. "Vay lan, adama bak, hem durakta durmuyor ve hem de bana küfür ediyor." diye söylendim adamın gözlerine bakarak. Herif ani bir hareketle otobüsü harekete geçirdi ve geldi yanımda durdu. Ön kapıyı açtı ve "Ne diyorsun lan uzaktan el kol falan?" gibilerinden bir şeyler hönkürdü. Ben de "45 dakikadır durakta bekliyorum bu sıcakta ve sen otobüsü durakta durdurmadın. Bu duruma tepki gösterince de bana hakaret ediyorsun." dedim. "Ulan artist artist konuşma, i... kılıklı, a...kodumun anarşisti.(çok uzun saçlıydım, üzerimde yazlık kamuflaj mont, ayaklarımda postallarım vardı). Seni ..... elimde kalacaksın "deyiverdi. O andan sonra ben o otobüsün basamaklarını nasıl atladım, o şoföre nasıl daldım, sonra o şoförü otobüsten aşağı indirip ağzını burnunu nasıl dağıttım, bu sırada benim üzerime hangi ara 3 tane İETT şoförü çullandı? Bilmiyorum. Geri zekalı şoförü bayıltana kadar dövdüm. Tabi ben de bayıldım çünkü arkadaşları da sırtımda ve kafamda iyi çalışmışlar. (Öyle ki sırtımdaki morluklar 2 ayda ancak geçti, annemden saklamaya çalıştım bir süre fakat kadıncağız bir gün atletimi değiştirirken gördü ve o kadar ağladı ki anlatamam.) Gerisi karakol, benimle birlikte karakola gelip benden yana tanıklık yapan 1 amca ile 1 teyze (otobüs yolcuları) , babacan bir komser (siktir çekti şoförlere) ve aynı komserin bana nasihati (oğlum, burası İstanbul, okuluna git gel, kimseye bulaşma). İstanbul böyle bir yer işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 o sinavdan kaldin tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Wishmaster said: Dworgian said: belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var Nedir mesela bu gelirin sınırı? benim gelirin üstü onu biliorum asdlkasj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 B)- o sınavdan ve sonraki 3 sınavdan (giremedim çünkü ne o günkü sınava, ne de sonraki 2 günkü sınavlara). 2 gün aralıksız uyudum ya da baygın yattım evde. Kardeşimi de tembihledim anneme, babama "abim finallere çok çalıştı, birkaç gün uyur" gibilerinden bir şeyler uydurttum. Okulu 6 sene de bitirdim. Bizim İTÜ'de 5 senedir standart. standart dışına çıkma sebebim o şerefsizdi. Sağlık olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 @kuddusi'nin hikaye Sinirim bozuldu ulan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 aktiftablet said: Dworgian said: belli bir geliri elde edemeyenleri istanbul'dan ihraç etseler de işe yarayabilir bence. ama tabii "nereye gidecekler" durumu var belli bi gelir elde edemeyen zaten sürünüyo ama razılar demek ki buna ben gitmeye debeleniyorum misal. istanbulda yaşamak, insan gibi yaşamak için gerekli parayı kazanırsam dönerim geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 ehe ehe bir de o zamanlar belediyede bilmem ne olanlar simdi sahbaz oldu takla atti tabi..dusunsene zamaninda giristigin adamin tayy a yakin olup da simdi bir yerlerde trilyoner vs oldugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 hahahahah. valla hiç bu açıdan düşünmedim. hakikaten olabilir ya. ama yolda görsem tanımam namussuzu.hatırlamıyorum herifin yüzünü. ahahahah, belki de herif arada tvnda ya da gazetelerde gördüğümüz müdürlerden, belediye başkanlarından, danışmanlardan birisidir. olur mu olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Kuddusi abi, senin bayrağını ben taşıdım itü'yü 6 yılda bitirerek. İçin rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar