Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 2009 yılından kalma bir bilgisayarım var. Anakartı: Asus P5Q SE RAM olarak 2x2GB şeklinde 4 GB DDR2 kullanıyordum. Son zamanlarda RAM'den dolayı sıkıntı yaşamaya başladım. Sonuç olarak geçtiğimiz günlerde bir şekilde 4 GB'lik (tek halde) yine DDR2 RAM aldım. Bu da benimkiler gibi 800 Mhz. RAM'i taktığımda Bios'ta 8 GB RAM olarak gözükmesine rağmen sürekli bilgisayar restart atıyor. Genellikle ya BIOS sayımı sonrası ya da Windows amblemi ilk oluşum grafiğinde restart atıyor. 1-2 restarttan sonra yine Win başlatılırken "geçen sefer başlamadı, klasik ya tekrar normal başlat ya da startup repair yap" seçeneği çıkıyor. Startup repair dersem mavi ekranla karşılaşıyorum, normal devam et dersem yine aynı yerde restart atıyor. Google'da biraz aradım, benzer sorunla karşılaşan insanlar var ama dişe dokunur bir cevap bulamadım. Burada var mıdır bilgisi olan, tavsiye verebilecek olan? RAM'lerin birbiriyle uyumsuzluğu diyecem amai kisi de DDR2, anakarttaki RAM slotlarında color coding'e dikkat ettim (2 GB'likler sarı slotlarda, 4 gb'lik yeniyi siyah slota taktım) dolayısıyla uyumsuzluk olmaması gerekir diye düşünüyorum. Yeni aldığım RAM'i çıkartınca bilgisayar normal çalıştı. Çalışan şeyi ellememe mantığıyla sadece onu bırakıp kendiminkileri çıkarmayı denemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 bilgisayarın fişe takılı olduğunu kontrol ettiniz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Yerlerini değiştirsene bi RAM'lerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 aynı asnakart bende de var ya zamanı geldi değiştirmenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 4 + ve bi tane 2yi dene. Sonra diğerini dene. Bi de tek olarak 4ü dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 bende de olmuştu aynı sorun, maalesef aynı büyüklükte olmalı ramler. Ben başka türlü çözememiştim makina kafayı yiyiyordu çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Bende de 1+4 gb ram var dünyanın en salak sistemiyle 5gb stock ram takmışlar alete Çok sıkıntılı çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 ben de aynı büyüklükte stickler olmalı diye biliyorum ama donanım gurusu değilim elbet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryzer Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Salakça bir advice olacak ama bios update etmeyi denedin mi hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Zamanında Bios update denerken eski bilgisayarımı sağlam haşat ettiğim için denemedim, o konuda fobim var :) Eski RAM'ler yıllarca artık iyice anakarta sabitlenmiş, çıkartmak için güç harcamak lazımdı, hasar vermeyeyim diye korktuğumdan denemedim de akşam bir öyle deneyecem artık mecbur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Bios update korkulacak birşey olmaktan çıktı yaklaşık 10 senedir,usb ye bios dosyasını atıp update yapmak 1 dakka sürmüyor,,Windows üzerinden de çok rahat yapabilirsin.Elektrik gitse bile(1 dakikalık işlem sırasında elektrik giderse balkondan atla bence) muhtemelen dual bios veya recovery özelliği olduğundan herhangi bir sıkıntı olmaz. Birde yeni aldığın ramlar anakart ile uyumlu olmayabilir.Anakartın sitesinden hangi, marka ramler ile test edilmiş vs bakabiliyorsun Asusta. http://www.asus.com/Motherboards/P5Q_SE/HelpDesk_QVL/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 imamizer said: bilgisayarın fişe takılı olduğunu kontrol ettiniz mi? ya haahahaahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 RamsesII said: bende de olmuştu aynı sorun, maalesef aynı büyüklükte olmalı ramler. Ben başka türlü çözememiştim makina kafayı yiyiyordu çünkü. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2014 Ram saatini CL9 ve 667mhz'ye düşür. Sıkıntın ortadan kalkacaktır muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar