Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

geleceğin şefleri doktorlardan oluşabilir ya da böyle bir ara meslek


chrome

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'de plazalarda yaygınlaşan bir uygulama. Aylık 2bin - 6bin TL arası bir ücret ödeyerek öğünlerinizin tarafınıza gönderilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Örnek verecek olursak; ABC Securities firmasında Asset/Wealth Bölüm Müdürümüz Janset Hanım'ı ele alalım. Aylık 4.500 TL ödediği Diet&Joy firması, gerekli sağlık testlerini uyguladıktan sonra günde 3 öğün ve 2 atıştırmalık menüyü aylık periodlarla Janset hanıma sunar. Kabul edilmesi akabinde, Janset hanım mutfak masrafı giderlerinden kurtularak, her öğün tarafına gönderilen sağlıklı ve taze besinlerle kilo vermeye başlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olaya iş gözlüğüyle bakayım

kişinin zaten kendisine özel menüsünü hazırlayan bir meslek grubu var,doktora ihtiyaç yok bu konu için,diyetisyenler var.


Bunu restorant halinde hayal edersen,mutfağının ekipman ve malzeme ihtiyacı,normal bir mutfağınkinin 3-5 katı olur,çünkü madem herkes için kişiye özel menü hazırlıyoruz,çok farklı varyasyonlara hazırlıklı olmak adına,elde tutmamız gereken çok fazla malzeme olacak,malzeme sayısı arttıkça ziyan da artıcak doğal olarak.


olaya daha meta yaklaşınca farklı sorunlar ortaya çıkıyor

sadece diyet yapan ve özel ihtiyaçları olan bir gruba hizmet sunmaya karar verdiğinde,çoook fazla insanın gelebileceği,yoğun bir avm'ye fln yönelmen lazım,çünkü çok kişiye hitap etmiyorsun,normal restorana o avm'Ye giren 100 kişiden 1i giriyorsa,sana 1000'De 1 fln kalacak.

normal bi rstoran açıp kenara bi diyet menüsü,sağlılı menü,yok işte çölyak hastalarına uygun ürünler fln diye 1-2 kalem birşey koyunca,hitap ettiğim kesimi bir anda katlıyorsun


bunu,gym gibi üyelik bazlı bir hizmet haline sokabilmen lazım,o da büyük yatırım gerektirir,çünkü insanlar seni farkedip üye olana dek aylar boyunca çok mikro çalışacaksın,hayvan gibi pazarlama reklam yapman lazım.



Yine meta ve sıkıcı yaklaşacam,iş yapmak,para kazanmak istiyorsanız daha garantili trendler var.

gidin,beyaz türklerin yogun oldugu bir bölgedeki avm'ye pink berry açın. Ne aşçıya ne gıda teknisyenine nede saçma sapan alerji ve tripleri olan kıl müşterilerle uğraşmassınız.zahmeti az parası çok misss.


çok paranız varsa,fastfood franchise ı alıp anadoluya açılın,daha önce dominos mcdoanlds burger olmayan bir yere konulun,hatta mc donalds'ı olmayan bir şehrin en dandik avm'sine açacagınız bir mcdonalds,sülalenizi doyurur


yapılmaz demiyorum,böyle bir işe gerekli olan emek ve sermayeyi,daha iyi kullanabilirsiniz diye düşünüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulda yeni açılan restoranların %75i daha ilk yıl içersinde batıp kapanıyor

süreyi 3 yıla çıkardıgında oran dahada korkunç bi hale geliyor

"yemek yapmayı çok seviyom ,damak tadım iyi" fln gibi komik sebeplerle para yatırıyor adamlar,ama bunun bir iş olduğunun ayrı bi sektör oldugunun farkına varana kadar 500bin lirası uçup gitmiş oluyor

sonra o hayvan gibi para saydıgı mutfak demirbaşını,çok komik fiyatlara satıyolar topkapıda

böyle bi sektör bu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

olaya iş gözlüğüyle bakayım

kişinin zaten kendisine özel menüsünü hazırlayan bir meslek grubu var,doktora ihtiyaç yok bu konu için,diyetisyenler var.


Bunu restorant halinde hayal edersen,mutfağının ekipman ve malzeme ihtiyacı,normal bir mutfağınkinin 3-5 katı olur,çünkü madem herkes için kişiye özel menü hazırlıyoruz,çok farklı varyasyonlara hazırlıklı olmak adına,elde tutmamız gereken çok fazla malzeme olacak,malzeme sayısı arttıkça ziyan da artıcak doğal olarak.


olaya daha meta yaklaşınca farklı sorunlar ortaya çıkıyor

sadece diyet yapan ve özel ihtiyaçları olan bir gruba hizmet sunmaya karar verdiğinde,çoook fazla insanın gelebileceği,yoğun bir avm'ye fln yönelmen lazım,çünkü çok kişiye hitap etmiyorsun,normal restorana o avm'Ye giren 100 kişiden 1i giriyorsa,sana 1000'De 1 fln kalacak.

normal bi rstoran açıp kenara bi diyet menüsü,sağlılı menü,yok işte çölyak hastalarına uygun ürünler fln diye 1-2 kalem birşey koyunca,hitap ettiğim kesimi bir anda katlıyorsun


bunu,gym gibi üyelik bazlı bir hizmet haline sokabilmen lazım,o da büyük yatırım gerektirir,çünkü insanlar seni farkedip üye olana dek aylar boyunca çok mikro çalışacaksın,hayvan gibi pazarlama reklam yapman lazım.



Yine meta ve sıkıcı yaklaşacam,iş yapmak,para kazanmak istiyorsanız daha garantili trendler var.

gidin,beyaz türklerin yogun oldugu bir bölgedeki avm'ye pink berry açın. Ne aşçıya ne gıda teknisyenine nede saçma sapan alerji ve tripleri olan kıl müşterilerle uğraşmassınız.zahmeti az parası çok misss.


çok paranız varsa,fastfood franchise ı alıp anadoluya açılın,daha önce dominos mcdoanlds burger olmayan bir yere konulun,hatta mc donalds'ı olmayan bir şehrin en dandik avm'sine açacagınız bir mcdonalds,sülalenizi doyurur


yapılmaz demiyorum,böyle bir işe gerekli olan emek ve sermayeyi,daha iyi kullanabilirsiniz diye düşünüyorum


ben zaten şu an için işlevsel bir fikir olmadığı konusunda seninle hemfikirim. ama şöyle bir 10 15 sene sonra, insanların en az 2 üniversiteden 2 de online üniversiteden mezun olduğu zamanlarda yan dal olarak tıp mezunu çok kişi olacağını düşünüyorum.
bunların bir kısmı yönelebilir bu işe diye tahmin ettim.
ayrıca o yıllarda veri madenciliği de çok daha iyi geliştiği için daha sen restorandan içeri girdiğin anda yüz tanıma sistemi ile kimlik bilgilerin, onaylarsan da medikal geçmişin paylaşılır ve ona göre menün optimize edilir gibi bir düşünceyle söylemiştim bunu. yoksa pinkberry bence de en mantıklı seçenek şu an.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

abi ben anlıyorum seni. ama böyle bir trend var işte. organik tavuğun kilosu 30 lira normal tavuğun 5.
organik ne demek bilmeden aaa organik iyidir diye dalıyorlar insanlar.


var da organik ile normal tavuğun üretim maliyeti aynı değil. gerçekten organik üretmenin masrafı büyük. o yüzden 30.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

chrome said:

abi ben anlıyorum seni. ama böyle bir trend var işte. organik tavuğun kilosu 30 lira normal tavuğun 5.
organik ne demek bilmeden aaa organik iyidir diye dalıyorlar insanlar.


var da organik ile normal tavuğun üretim maliyeti aynı değil. gerçekten organik üretmenin masrafı büyük. o yüzden 30.


masrafı büyük değil, diğerinin kalitesi düşük olduğu için maliyeti az...

yoksa ortalama bir tavuğun maliyeti uygun her coğrafyada aynıdır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Niye fikirlerini paylaşmasın adam? Onun yerine kuddusi gibi darbe içerikli ıslak rüyalarını mı anlatsın? Gümdem e milliyet com dan link mi koysun? Atom fiziği mi bekliyorsunuz "foruma uygun" olması için. Ha bu kadar vizyonsuz adamın olduğu yere fikirlerini koyup yapıcı tartışma beklemek kendi hatası tabi ona itiraz yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:

yem maliyeti var. organik üreteceksen verdiğin yemin de organik olması şart. yoksa sertifika alamazsın, yüksek ücretten satamazsın.

dolayısıyla organik üretmek çok daha masraflı


işte bu bakış açısı yanlış diyorum

organik üretmek masraflı değil, o şeyin insan sağlığına zararı olmayan bir "tavuk" olması için yetişme aşamasına organik diyoruz biz şu anda,

yani olması gereken tavuk o

bunun dışında kalitesiz ve malzemeden çalınmış "tavuk" görünümlü bir ürünün "tavuk" diye anılması bence yanlış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...