Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bebeğimizin solak olması..

Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

oğluşum 2 yaşına gelmek üzere ve sürekli sol elini kullanıyor ,anlaşılan solak olacak... sağı kullanması için teşvik etmek gerekir mi yoksa hangisiyle rahat ediyorsa diye serbest bırakmak mı gerekir sizce?

doktorun dediğine göre zeka yaşı da ilerdeymiş baya.. solaklar daha zeki oluyorlarmış diye birşey okumuştum biryerlerde doğruluk payı varmıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

oğluşum 2 yaşına gelmek üzere ve sürekli sol elini kullanıyor ,anlaşılan solak olacak... sağı kullanması için teşvik etmek gerekir mi yoksa hangisiyle rahat ediyorsa diye serbest bırakmak mı gerekir sizce?

doktorun dediğine göre zeka yaşı da ilerdeymiş baya.. solaklar daha zeki oluyorlarmış diye birşey okumuştum biryerlerde doğruluk payı varmıdır?

%100 doğru

solağım oradan biliyorum

ayrıca manyak mısınız ya bırak kullansın sol elini alla alla
Sosyal ağlarda paylaş

nolcak yahu bu kadar dert etcek (evlat olunca böyle oluyo heralde) bırakın nasıl rahatsa öyle yapsın.

solak olanlar da ölüyor mu sanki, ne güzel prim yapar ortamlarda solağım ben diye en fazla kurşun kalemle yazarken yazı eline bulaşır o da sorun olmaz o büyüyene kadar osmanlıca ana dil falan olur tam rahat eder.
Sosyal ağlarda paylaş

solaklarin daha zeki olmasinin sebebi bana kalirsa dunyanin saglaklara gore uretilmis olmasi. daha fazla caba harcamaya, beynini daha cok kullanmaya itiyo bu solaklari. mesela bircok seyi sol elimle yaparken ben, mouse'larin cogunlugu saglaklara gore oldugundan oturu sag elimi kullaniyorum. gunluk hayatta da anahtarlar bile saglaklara gore yapilmistir (yerlesim itibariyle).

birakin cocuk solak kalsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Vulcan_Lionheart said:

gerçi artık birçok şey ambi-dexterous olarak üretilemeye başlandı,ilerde zorluk çekeceğini pek zannetmiyorum?

79 doğumluyum hiç bi zorluk çekmedim (yazı yazarken elimin alt tarafı mürekkep oldu hep hariç klsjklasj)

Abi evet, bu çok büyük problem. Bütün elinin yanı simsiyah oluyor, sokak çocuğu gibi hissediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

marauder,fury warrior dolu pati :)

anlamadığım şey eliniz niye mürekkep oluyor solak olunca,sağ gibi tutamıyormusunuz kalemi? bi arkadaşım vardı solak böyle kalemi tepeden doğru tutuyordu bileğini büküp ...solak olunca mecbur böyle oluyor diyordu :) o yüzden boyanıyor herhalde..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...