pulkas Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Bir haftadır odanın kapı koluna dokunduğumda deşarj olup duruyorum.Kapı koluna dokunamaz hale geldim.Araya kağıt, gömleğin kolu, dirsek .... kapı kolunu aşağı çekebilecek ne kadar zerzevat varsa aracı olarak kullanıyorum. Bu arada da yer yer tamir amaçlı kasa açıp donanıma el atmam gerekiyor ama 1 haftadır böyle bir müdahale yapmam gerekmedi.Fakat şimdi korkum şu.Ben bir şekilde statik elektrik yükleniyorum.Bunu da genelde kapı koluna deşarj ediyorum ama bende ki bu statik şarj sürekli bir şekilde devam ediyor. Şimdi bi kasaya el atmadan önce ne yapmak lazım?Gitsem kapı koluna dokunsam dönsem açsam kasayı falan bi şeyleri yakarmıyım?Bu statik elektrik olayını kontrol altında tutmam lazım.Psikolojim bozuldu.Evde kedimi kulağından çarptım dün gece.Böyle bir ekran kartını işlemciyi elimde tutup ızgara etmekten korkuyorum. Bana bir çare... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Ben de bu durumdan şikayetçiyim, sürekli sağı solu çarpıyorum, tesla coil gibiyim resmen. Bi olduruverin :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GenjuroXXX Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 çıplak ayakla gez biraz? bu değilmiydi doğrusu? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 kalorifer petegi yada musluga dokun kasayi acmadan once direk noturlersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Elini yıka ara sıra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 havuzda mermerin üstünde seviş, kesin çözüm!!1 3ü 1arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 evin bahçeliyse yada toprak varsa çıplak ayak ona bas 5 dakka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Remus said: Elini yıka ara sıra... Abi sık sık yıkıyorum ya.Yıkayıp dönünce gene çarpılıyorum.İşin abzürd yanı son 1 haftadır var bu olay.Kıyafetlerde ayakkabıda bir değişiklik yok.Benzeri kıyafetleri bir süredir değiştire değiştire giydiğim içinde 1 haftadan öncesinde aynı kıyafet kombinasyonunda benzeri şeyleri yaşamam lazımdı ama öyle bir şey hatırlamıyorum. Kediyi çarptım.Hayvancağız neye uğradığını şaşırdı.Ondan beride bu elektrik atlama hissi histeri gibi oldu.Hayvan bana korkusunu mu geçirdi naaptıysa nereye dokunsam çarpılacam gibi hissediyorum.Çarpıldığım zamanda keyfim kaçıyor. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Kışın çok oluyor. Kalın lastik tabanlı botlar-ayakkabılar giyindiğimiz için şarj falan yapıyor galiba. Hele köpek falan severken bildiğin thor geliyor resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 http://img.focalprice.com//860x666/ER/ER1910/ER1910L-3.jpg Dokununca statik elektriği boşaltıyo gülen surat çıkıyo adamın resminde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Ne diye aramak lazım bunu?Nerede satarlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 gülen adam statik elektrik alıcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 AHHHAHAHAHAHAHAHHA https://www.facebook.com/video.php?v=1392535797637240 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 yünlü birşeyler giyiyor musun? kazak bere eldiven vb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 http://www.nakliyesibizden.com/urun/sofor-icin-anti-statik-anahtarlik-lcd-ekranli-statik-desarj-anahtarlik-gumus/433 Bu arada siteyi hiç bilmiyorum. Anti statik anahtarlık diye geçiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Yünlü bir şey giymememe rağmen bende öyleyim, cızırtıyı çevredeki insanlar bile duyuyor o kadar elektrik yüklüyüm. Birine denk gelicem mazallah kalbi falan varsa direk duracak... Son of ZEUS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 statik elektriği alan bileklikler gördüydüm. böyle bilgisayar ile uğraşanlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Var var PCB kartlarla vs çalışanlar için ama onu da toprağa bağlaman gerekiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Ha evet; http://www.amazon.com/Belkin-Anti-Static-Wrist-Adjustable-Grounding/dp/B00004Z5D1 http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/425564/using-a-anti-static-wrist-band/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Musluğa dokunacaksın. Kalorifer peteğinin arkasındaki bağlantı ayağına ulaşabilirsen o da olur ama peteğin kendisi boyalı olduğu için petek olmaz. En güzeli de haftada 1 kez toprakta çıplak ayakla gezmek. Kağnağını da düşünmek lazım. Yattığın yatağın çarşafı bile yapabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Battaniye varsa o da yapar yada prizlerden birinde kaçak vardır onada bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 RamsesII said: Yünlü bir şey giymememe rağmen bende öyleyim, cızırtıyı çevredeki insanlar bile duyuyor o kadar elektrik yüklüyüm. Birine denk gelicem mazallah kalbi falan varsa direk duracak... Son of ZEUS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 En temizi toprak. Sal kendini parklara bahçelere, kalmaz bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Topraktan kablo cek, bauhaustan paslanmaz levha al kabloya lehimle, klavyenin altina koy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2014 Valvyn said: Battaniye varsa o da yapar yada prizlerden birinde kaçak vardır onada bak Olm götünüzden element uydurmayın. Priz kaçağından statik elektrik mi olur lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar