Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Statik elektrikten kurtulma yolları

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Bir haftadır odanın kapı koluna dokunduğumda deşarj olup duruyorum.Kapı koluna dokunamaz hale geldim.Araya kağıt, gömleğin kolu, dirsek .... kapı kolunu aşağı çekebilecek ne kadar zerzevat varsa aracı olarak kullanıyorum.

Bu arada da yer yer tamir amaçlı kasa açıp donanıma el atmam gerekiyor ama 1 haftadır böyle bir müdahale yapmam gerekmedi.Fakat şimdi korkum şu.Ben bir şekilde statik elektrik yükleniyorum.Bunu da genelde kapı koluna deşarj ediyorum ama bende ki bu statik şarj sürekli bir şekilde devam ediyor.

Şimdi bi kasaya el atmadan önce ne yapmak lazım?Gitsem kapı koluna dokunsam dönsem açsam kasayı falan bi şeyleri yakarmıyım?Bu statik elektrik olayını kontrol altında tutmam lazım.Psikolojim bozuldu.Evde kedimi kulağından çarptım dün gece.Böyle bir ekran kartını işlemciyi elimde tutup ızgara etmekten korkuyorum.

Bana bir çare...
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Elini yıka ara sıra...

Abi sık sık yıkıyorum ya.Yıkayıp dönünce gene çarpılıyorum.İşin abzürd yanı son 1 haftadır var bu olay.Kıyafetlerde ayakkabıda bir değişiklik yok.Benzeri kıyafetleri bir süredir değiştire değiştire giydiğim içinde 1 haftadan öncesinde aynı kıyafet kombinasyonunda benzeri şeyleri yaşamam lazımdı ama öyle bir şey hatırlamıyorum.

Kediyi çarptım.Hayvancağız neye uğradığını şaşırdı.Ondan beride bu elektrik atlama hissi histeri gibi oldu.Hayvan bana korkusunu mu geçirdi naaptıysa nereye dokunsam çarpılacam gibi hissediyorum.Çarpıldığım zamanda keyfim kaçıyor. :S
Sosyal ağlarda paylaş

Musluğa dokunacaksın. Kalorifer peteğinin arkasındaki bağlantı ayağına ulaşabilirsen o da olur ama peteğin kendisi boyalı olduğu için petek olmaz.

En güzeli de haftada 1 kez toprakta çıplak ayakla gezmek.

Kağnağını da düşünmek lazım. Yattığın yatağın çarşafı bile yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...