Pasha Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 malumunuz baba oldum :) su an vw cc var ve cocukla sigamiyoruz. hem bagaji dar, hem cocugu arka kapidan sokarken inanilmaz zorlaniyorum tavanin alcak olmasi sebebiyle. bunlari niye anlattim? mevcut butceyle a4, 3 serisi vs onermeyin diye :) hergun 26 km yolu 1.5-2 saatte gidiyorum ortalama. bu sebepten oturu dizel ve otomatik olsa super olur ama sart degil tabii ki, ozellikle dizel-benzin olayi cok farketmez. otomatik daha elzem ama dedigim gibi sart degil. 120-130 bin tl den daha fazla para harcamak istemiyorum bu ise totalde. simdiye kadar esimin zoruyla nissan qashqai ve x-trail'e baktim. inanilmaz motor sesi aliyolar iceri ve konforsuz geldi bana. honda crv 1.6 dizel cikmis ama onun otomatigi gelmemis daha, mart gibi 9 ilerisi gelecekmis. o cikinca duzleri para etmez ilerde o yuzden onu eledim gibi bisey :) limitimin uzerine sadece 5 serisi icin cikarim ama 1.6 5 serisi almak ne kadar mantikli ve cocukla ne kadar daha rahat olur o tartisilir. onerilere sonuna kadar acigim. citroen, renault, peugeot vs ne varsa mantikli hunharca yazabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 volvo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 marka yaninda model lazim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 passat superb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 eğer 5 serisinin 1.6sı yeni x3'ün 1.6 motorunu kullanıyosa hiç düşünme yapıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 yeni 5 lerdeki 1.6 motor kotu degil de sıkıcı. Performans hic umrumda degil diyorsan zaten aracin konforuna diyecek yok 10 numara. Ama o kadar para verip 1.6 motora binmek pek mantikli gelmiyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Selam, Abi çocuğu araca -koltuklu veya koltuksuz- sokup çıkartırken, hele ki kaldırım tarafından bu işi yaparken, sürekli eğilip kalkmak istemiyorsan eğer mecburen MPV tarzı bir araç bakacaksın. Sana gereken: [list] [*]yüksek oturma pozisyonu (çocuk koltuğu için) [*]arka tarafta yüksek baş mesafesi [*]yüksek bagaj zemini (boyum uzun olduğu için eğilmekten nefret ediyorum bagajın içine) [*]arka sırada geniş diz mesafesi (iri çocuk koltukları ve anne için) [/list] Octavia da arka diz ve baş mesafesinde rahat ettirir ama araç alçak. Hele bir de çocuk büyüdüğünde (benim küçük oğlan 2,5 yaşında) kendi inip binmek istediğinde, normal araçlardaki o kapı eşiği onlar için sıkıntı oluyor. Benim araçta eşik olmadığı için ve geniş diz mesafesinden ötürü koltuk önünde düz bir alan kaldığı için rahatlıkla inip binebiliyor yardım almadan. Eğer araç L kas falan değilse koltuk genelde iniş alanını edebiliyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 cc kalsın cocugu az gezdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 ben skoda superb derdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 octavia fazla küçük bence, superb daha alınabilir bi araç ama o da çok çirkin be abi :( yeni passat variant'a baktım netten şöyle bi, fiyatlar bütçeme uygun ama onu satarken hem çok zarar ettirir hem zor satılır gibi geliyo. c4 picasso grand, scenic vs gibi ucubeler ne olursa olsun istemiyorum. çocuğu kendi alıp oturtsa bile yani :) keşke arabaya biraz daha para ayırabilsemde bi a6 avant alıp işi kökünden çözsem :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Bence senin işini Tiguen ve türevleri görür ancak. Gerçi bagaj hacmi olarak harikalar yarattıklarını sanmıyorum ama cc'den daha geniştir muhtemelen bagajı. Hem Tiguen'i ileride eşine verip kendin c180'e falan geçebilirsin :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 tekrar tekrar bakıyorum, superb rahatsız edici derecede mantıklı bi araba. fiyatı, boyutları, motoru, dsg vb. ama çirkin işte. içime sindiremiyorum bi türlü :) 2013 c180 amg var zaten şu an. asıl hedef 525xd idi ama çocuk planları bozdu işte :) araba bana değil bu sıpaya alınıyo artık :) yarın 520i, superb ve yeni passat'a bakmayı planlıyorum. crossover tarzı araç önerilerine de açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 5.20i bütçenin baya üzerine çıkarır seni. Ama değer diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Selam, O zaman biraz sık dişini; bildiğim kadarıyla Superb yenilenecek ve MQB platformunda çıkacak. Bu da daha düşük ağırlıkla beraber daha iyi tüketim ve performans değerleri olarak dönecek. Passat Variant vs Superb düşünülmeli bence. Ama her koşulda koltuğa çocuk oturturken eğilmek bana göre değil. Senin ufaklık daha küçük; bendekiler 2,5 ve 4,5 yaş oldular. Büyük olan her sabah benimle kreşe gelip gidiyor yaklaşık 3 senedir. Artık sen düşün o oturt/kaldır seromonisini. Ufaklarken pek hissedilmiyor, tüy gibi oluyorlar :) Eğil kemerlerini bağlan falan işkence gibi. seneye ufak olanı vereceğim ve taşımaya başlayacağım büyükle beraber. Ufak 4-5 yaşına geldiğinde ancak standart yükseklikte bir araca dönerim; elbette variant/station/combi formunda olur :D Superb Combi bakmıştım ben de ama araç biraz uzun geldi bana. Gıcık oluyordum Grand Scenic ile park yerine sığmamaya ve gidip kısa Scenic aldım. Her yere rahat giriyor. Düz ve yüksek bagaj zemini sayesinde Polenezköy ve şehir dışı yürüyüşlerde falan rahatça ufaklığı arkaya yatırıp alt bezi değişimi yapılıyor, bagaj kapağı da yağan yağmura siper ediyor kendisini :P Hatta daha ufakken, ön yolcu koltuğunu komple öne yatırıp oraya yatırıp alt değişimi yapıyorduk (tu) Tüm fonksiyonelliğini sömürüyorum ben; koltuk altı çekmecelerde bebek bezi, ayak altındaki gözlerde ise pudra, bebe yağı, pişik kremi, ıslak mendik, çöp torbası falan mevcut B)- Tiguan bence çok saçma bir araç. Ben iç kalitesini =Yeti seviyesinde buluyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 arabanın bagajında bizde değiştiriyoruz altını sıpanın :P dediğin gibi MPV şart ama gözüm alışamadı bi türlü. gidip o kadar para vermek hiç sinmiyo içime. superb zaten kendi bile büyükken superb combiyi düşünmek bile istemiyorum. gereksiz büyük olur hakikaten. cc ile ne kadar sabredebilirim bilmiyorum, bizim oğlanın araç koltuğunun base'i var ve hep sabit duruyo. koltuğunu ona takıp çıkarıyorum, pusete de o koltuk takılıyo hatta. cc'de arka kapılar o kadar yayvanki çocuğun koltuğu sığmıyo resmen. hele bide dediğin gibi kaldırım kenarı vs olursa şekilden şekile giriyorum. bu kadar acele etmemin sebebi o :) ve işin komiği eşim hamile kaldıktan sonra çocuk için almıştım cc'yi. neymiş geniş araçmış :P tecrübesizlik işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Selam, Superb'in düz ile combi versiyonunda boyutlar aynı. Combi bana göre daha güzel duruyor :) Abi o base ile daha çektiklerin birşey değil diyeyim sana :P Babamın Laguna'ya eğilip çocuğu koltuğuna oturturken 'allah'ım keşke dwarf olaydım' diye yalvarıyordum X( Kesinlikle şık ve karizmatik değiller ama işlevsellikleri kullanım rahatlıkları aşikar. Bunu geçiş süreci olarak düşün. Al bir tane MPV, 3-4 sene sonra da sat, kafana göre bir araç al. Benim o geniş diz mesafesinde bile BeSafe'in koltuğunu sokuşturmak zor olmuştu. Laguna'da yolcu koltuğunu öne çekip takıyordum ve ön yolcu koltuğu direkt olarak iptal. Bir de çocukların yan darbelere karşı daha yüksek bir pozisyonda oturmaları bence daha sağlıklı. Hem trafikte etrafı da daha rahat izliyorlar. Sedan modellerde çocuk direkt olarak araçların burun seviyesinde oluyor. Ben Grand Picasso'u da tip ve fonksiyonellik olarak beğeniyorum. Ama ustam 'Citroen alırsan uğraşmam zor olur' dediği için Renault olarak devam ettim. Zafira veya Verso falan da bakabilirsin. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Selam, Ben 20bin km'de 2012 modeline 60bin TL'e verip aldım. 2008 model aracımı aratıyor bana içinin ferahlığı olarak ama yine de idare ettiriyor oyuncakları ve performans farkıyla. Daha sessiz olduğu da bir gerçek Scenic II'e oranla. Geçiş dönemi abi bu. Al bir tane az km yapmış model, azcık idare et ve sat. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Şöyle bi babam olmadı ya lan. Helal olsun OP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 bana çocuk mu cc mi deseler direk cc'yi seçerdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Çocuk olduktan sonra kimse ona o seçeneği sunmamıştır senko :))) Ki zaten çocuktan önce seçmiş işte ccyi :))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 çocuk bir sene sonra büyüyecek zaten, çocuk için o kadar kasmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 o bi sene bu sikintiyi cekmek icin cok uzun bi sure :) ne boynum kaldi ne belim koltukla oturtup cikartmalarda. 520i fena degil hacim olarak, citroen c4 picassoya baktim ama MVPlere araba demeye dilim varmiyo. yarin son kez bi daha qashqai ve yeni passat variant'a bakicam bayiilerde bulabilirsem ve bu haftaici bu isi bitiricem. @paramecium su isi hallettikten sonra cocuk bekleyenler icin guzel bir araba tutosu hazirlayalim derim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 scenic ve c4 picasso muadilleri olarak ford cmax-smax, opel zafira veya mercedes b serisine bakıldı mı? zafiranın içi falan baya güzelmiş şu sayfasında ilk çıkan videoda gördüm bende http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/new_zafira/genel-bakis.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasha Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 opel asla :) mercedes b'ye pazar gunu baktik, 108 tl ye sunroofsuz vardi beyaz sadece. baska secenek yok hazirda ve siparisle mart en erken. 2. el bakiyoruz simdi o yuzden ama hacim olarak bekledigimin ve disardan gorunenin aksine baya baya genismis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2014 Selam, Ne verelim abime (:P) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar