Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nijerya'da İş Geyikleri

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Biraz garip oldu başlık, komik hatta asdfsd Böyle bir teklif geldi, daha doğrusu bir arkadaş ilgilenir misin ulaştırayım seni dedi 3 gün önce böyle iş konuşması arasında. Yani gel başla tipi değil, torpil vs. de değil ama işte bilemedim. 2 gündür düşünüyorum.

Babasının bir tanıdığının firması Nijerya'daki kolu için temsilci arıyor. Orada 3-4 Türk varmış zaten kendi adına çalışan da işte bırakmış herif vs... 5000-6000 dolar arasında maaş veriliyor gidenlere dedi. Zaten normal bir para, görevde öyle tecrübe vs. aranmıyor sadece gitmeyi kabul eden adam arıyorlar biraz da donanımlı olacak vs...

Yani Nijerya, çetintaş abi falan da anlatırdı işte nasıl rezil bir ülke olduğunu ve yaşam şartlarını. Milletin gitmeme sebebi ortada.

Burada kurulu düzen var işte e-ticaret sitesi vs. ama onları bırakıp gitmek sorun değil, devrederim giderim ne olacak. Aile vs. sorun ama bazen zaten bu soktumun ülkesinden çekip gitme triplerine de giriyorum. Ha çekip gidilecek ülke Nijerya olmamalı tabii ama direkt Hard da ilk yurtdışı çalışma tecrübesi alınırsa ne bileyim sonrası daha kolay da olur gibime geliyor. Bir de benim böyle sikimsonik ülkelere karşı garip bir sempatim var. Ne bileyim millet Brezilya da Sao Paulo tatili hayal ederken ben Şili görmek istiyordum. Herkes Avrupa tatili düşünürken Iran istiyordum ne bileyim TransAsya ve karayolu ile sikimsonik Asya ülkelerini turlamak istiyorum halen bile.

Bunun yanında 1.5-2 yıllık sözleşmeler yapılıyormuş sanırım, işte ilk sözleşme süresi bitince dönerim vs. diyordum. Ne bileyim hani böyle 5000 dolar desek, gitmeye değer mi. Boko Haram'a meze olma ihtimali lel

Öyle işte, troll serbest, böyle bir imkan geçse elinize dener miydiniz? Yoksa burada 1.5k - 2k alırım rahatıma bakarım mı derdiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

işte o yüzden tecrübesiz, sadece dil ve biraz iş bilen adama o kadar para bağlıyorlar asdfsd

şehrin en güvenli yerinde bile beyazsan kaçırılma tehdidin var diyorlardı mesela, hani Lagos'ta belirli bölgelerde deli güvenlik önlemleri varmış ama kafes gibi bir alanda iyi para alıyorsun diye de uzunca bir süre yaşanmaz ya
Sosyal ağlarda paylaş

birlikte çalıştığım arkadaşım var, eleman nijeryayı öyle bir övüyor ki inanamazsın, kızlar resmen üzerine atlıyormuş ve kralım orda diyordu,

direk git derim ahahaha

1 hafta sonra alışıyorsun zaten güzel para biriktirip dönersin arabanı veya ev taksidine girersin,

burda kalıp 1-2 liraya bişey olamazsın.. 3-4 e de olamazsın,

6-7 den sonra olmaya başlarsın onu da belki 40'tan sonra görürsün, bu yaşlarda böyle bir teklifi reddetmek için kusura bakma ama mal olmak gerekiyor,

+ yurt dışı tecrübesi, geri döndüğünde çok işine yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

aids havadan bulaşmıyor, kimseyle sevişmez veya ne bileyim şırıngasını filan kullanmazsa risk çok yok. ebola da havadan bulaşmıyor, sudan filan bulaşıyor galiba, o konuda dikkatli olmak lazım.

evet, risk taşıyor ama hayatta bazı şeyleri başarmak için riski de göze almak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.lonelyplanet.com/nigeria/lagos/entertainment-nightlife

said:
Dancing bumper-to-bumper, bottles of the hard stuff, lots of ladies – the party does not get better than Elegushi Beach on a Sunday night. Go with a local; there have been robberies. Not for the faint of heart. During the day, pay a fee (N1000) to enjoy the semi-private beach.

Read more: http://www.lonelyplanet.com/nigeria/lagos/entertainment-nightlife/other/elegushi-beach#ixzz3LZSrLSsO

hadi gene iyisin. hem para hem hatun ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...