Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 En önemlisi "saygı duymak gerek" diyorsun ama karşındki insan bir içkiyi kendi sevdiği yöntemle içiyor diye kültürsüz, zevksiz muamelesi yaparak ona saygısızlık yapıyorsun. Ben sana içki adabı ve yöntemini öğretmeye çalışma, bunu yayma demiyorum. Bence de içkinin bir adabı vardır zaten, ben kişisel olarak buna uymaktan zevk bile alırım. Beni ilgilendiren kısmı karşındakine yaptığın saygısızlık. Yani diyorum ki içkiyi "adab" sınırları dışında içen adama saygısızlık etme. Bu zevk meselesidir. Kültürü ayrıdır, zevki ayrıdır. Kültürüne uy ama uymayana saygısızlık etme. O adam uymuyordur bu adaba, sevmiyordur o adabı bu da hakkıdır. Onun bu hakkına zevksiz, kültürsüz deme hakkın yok. İstediği gibi içebilir. İstediği gibi içerken doğrusunu da bilerek bunu yapabilir cahillikle de. Bu da onun tercihidir. Hani viskiyi kolaya katık etmeyi falan geçtim, burada ben X (kaç buzsa artık hiç de olabilir) değil de 3 buz koyana köylü diyen gördüm. Bunları mı savunuyorsun bana? Bu adam mı şimdi kültürlü ve birşeyden anlayan adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Black-ice said: Xaenin said: Sen özenmek diyorsun, ben kültür diyorum. İnsanlar kendi anlamadıkları şeyleri başkalarının anlıyor olmasına bu kadar karşı olmamalı bence. Sen bu konuda fikir sahibi değilsin, ben fikir sahibiyim. Sen başka konularda fikir sahibisin, ben de o konularda fikir sahibi değilim. Ama o konularda fikir sahibi olduğun için sana özenti demem doğru olmaz diye düşünüyorum. Mesela ben photoshop'tan hiç anlamam, sen çok komik Sequo çalışmaları yaptın. Ben sana desem ki, Black-ice da özenmiş photoshop öğrenmiş, bu aralar zaten görsel olaylar çok revaçta, eskiden millet laf sokacağı zaman yazarak sokardı, şimdi bu moda oldu desem bence ayıp olur. Çünkü komik yaptığın şeyler, saygı duymak gerek. Photoshop ile damak tadı çok farklı şeyler. Ekşi sevmeyen adam ekşi sevmez, photoshop bilmeyen adam oturup öğrenir. Bana black-ice özenmiş photoshop öğrenmiş desen haklı olabilirsin, çünkü özenip öğrenebilirim. Ama özenip viskiyi sevemem. Nasıl ki sen normalde elma yemeyi sevmeyen bir adama banane yemezse yemesin diyip karışmıyorsan viskiyi sadece içine soda koyarak içip adama da nasıl isterse içer diyip karışmamalısın. Eğer ki adam hayatında ağzına bile viski sürmemiş direk kolaya karıştırıp içiyosa mesela bu dediğini söylemene hiç karışmam. Çünkü o adamın mallığıdır önce bir denemen gerekir. Hatta ben her fırsatta deniyorum bu sefer sevicem diye. Özeniyorum çünkü kool bi şekilde viski içenlere buna rağmen zevk alamıyorum. Damak tadı, zevk denen şey üzerinden insanların kültür ve damak anlama kapasitesini yargılayamazsın. İyi bir içki servisine sahip olduğunu iddia eden bir bara gidip bunları söyleyebilirsin, iyi bir içki gurmesi olduğunu iddia eden adama gidip bunları suratına vurabilirsin, ama evinde canı viski-redbul içmek istemiş adama gidip bunları söyleyemezsin. Adam viskinin sekken damağında yarattığı acı taddan rahatsız oluyor ancak redbulla tatlandırınca verdiği kekremsi ama aynı zamanda şekerlenmiş olan tad hoşuna gidiyordur. Ve öyle içiyordur. Adam kültürünü alır herşeyini öğrenir ama öyle içmeyi sevmez. Bu yüzden ben viski konusunda kültürlüyüm demek daha baştan yok etmesi kolay bir argüman. Viski kültürü dediğin şey insana viskinin tadından zevk alma özelliği de katabilseydi haklı olurdun. Ayrıca özenmek dediğim şey burada hmm ne karizmatik bende böyle olcam gibi bişey değil. HYPE bu. Bir tek viskide var, eskiden rakıda vardı aydın boysanla beraber azalarak bitiyor işte o da. Elma sevmeyen adam elmanın kekremsi tadını bastırsın diye ekmekle yerse söylersin abi, anasına atladın elmanın, elma öyle mi yenir, sen aptal mısın abi neler yapıyorsun diye. Viskiyi red bull ile içmenin elmayı ekmekle yemekten hiç bir farkı yok diye düşünüyorum. Viskinin tadını sevmiyorsun diye viskiyi mundar edip illa içmek zorunda değil kimse, sevdiğin bir içkiyi içersin. Viski içmeyi, yemek yemek gibi bir kültür olarak gören insan da bir işi doğru yapmanın yolunu yordamını gösterdiğinde onu hakaret olarak değil eleştiri olarak algılarsın, istersen viskini red bulla içmeye devam edersin istersen yaşını başını almış, kafam güzel olunca kızlarla daha rahat konuşuyorum mantalitesini aşmış bir insan gibi içmekten keyif aldığın içkileri içersin. Kimse de karışamaz, sana o konuda katılıyorum ama bir konuda bilgi ve tecrübe sahibi insanları da bu tarz insanları eleştirmekten alıkoyamaz da aynı zamanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Benim portakalı ekmekle yiyen bir büyük teyzem vardı, oradan geldi örnek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 viski içmenin doğru yolu yordamını öğrenmek diye bişey yok en doğru kabul edebileceğin şey üreticinin önerisidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Xaenin said: Elma sevmeyen adam elmanın kekremsi tadını bastırsın diye ekmekle yerse söylersin abi, anasına atladın elmanın, elma öyle mi yenir, sen aptal mısın abi neler yapıyorsun diye. Viskiyi red bull ile içmenin elmayı ekmekle yemekten hiç bir farkı yok diye düşünüyorum. Viskinin tadını sevmiyorsun diye viskiyi mundar edip illa içmek zorunda değil kimse, sevdiğin bir içkiyi içersin. Viski içmeyi, yemek yemek gibi bir kültür olarak gören insan da bir işi doğru yapmanın yolunu yordamını gösterdiğinde onu hakaret olarak değil eleştiri olarak algılarsın, istersen viskini red bulla içmeye devam edersin istersen yaşını başını almış, kafam güzel olunca kızlarla daha rahat konuşuyorum mantalitesini aşmış bir insan gibi içmekten keyif aldığın içkileri içersin. Kimse de karışamaz, sana o konuda katılıyorum ama bir konuda bilgi ve tecrübe sahibi insanları da bu tarz insanları eleştirmekten alıkoyamaz da aynı zamanda. Sen ya dediklerimi çarpıtarak haklı çıkmaya çalışıyorsun ya da hakkaten ne dediğimi anlamadın: Viskiyi sek değil de 2 buzla içene, 2 buzlu değil de 1 buzlu içene, sek değil de bir parmak soda koyana, kokteyl eklentisi olarak içene, herşeyi geçtim redbulla içmekten zevk alıp içene laf ediliyor genel olarak. Adam bunu öyle seviyor ki içiyor. Sevmeden içmekten bahsetmiyorum ki ben. Eleştiri tabi ki getir, ben de olsam öyle içilmez doğrusu budur diyebilirim ama gidip de şunu şöyle içtiğin için malsın, camdan atla demem. Zaten bunu deme diyorum insanlara. Daha önce de dediğim gibi ben votkayı sek ve buzlu içiyorum. Votkanın gerçek içimi de budur. İnsanlara öneriyorum ama içmezse de içmez çünkü bu damak tadıdır ya da damağın sert alkole olan direnciyle alakalıdır. Oturup mal gibi şöyle içen içtim demesin, şu markayı içen camdan atlasın demiyorum. Mesela kafa olacam diye 18 yıllık viskiyi redbula katık eden adama laf edilmesini yine biraz anlarım. Ha ankara viskisini katık etmişsin ha 18 yıllığı, yazık olur viskiye şeklinde mesela. Ama bunu da böyle genel olarak incelersek tabi saçma bu da ama bu kadar derine girmeye gerek yok hani dark knight'da joker'in kendi paralarını yakmasından rahatsız olmak gibi bişey bu. kendi parası değil mi istersen götüne sokar sonuçta. ama insan ister istemez değerli bişey gidince rahatsız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 bence artık konuya "sanat sanat için midir, halk için midir?" sorusuyla devam edelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Black-ice said: Xaenin said: Elma sevmeyen adam elmanın kekremsi tadını bastırsın diye ekmekle yerse söylersin abi, anasına atladın elmanın, elma öyle mi yenir, sen aptal mısın abi neler yapıyorsun diye. Viskiyi red bull ile içmenin elmayı ekmekle yemekten hiç bir farkı yok diye düşünüyorum. Viskinin tadını sevmiyorsun diye viskiyi mundar edip illa içmek zorunda değil kimse, sevdiğin bir içkiyi içersin. Viski içmeyi, yemek yemek gibi bir kültür olarak gören insan da bir işi doğru yapmanın yolunu yordamını gösterdiğinde onu hakaret olarak değil eleştiri olarak algılarsın, istersen viskini red bulla içmeye devam edersin istersen yaşını başını almış, kafam güzel olunca kızlarla daha rahat konuşuyorum mantalitesini aşmış bir insan gibi içmekten keyif aldığın içkileri içersin. Kimse de karışamaz, sana o konuda katılıyorum ama bir konuda bilgi ve tecrübe sahibi insanları da bu tarz insanları eleştirmekten alıkoyamaz da aynı zamanda. Sen ya dediklerimi çarpıtarak haklı çıkmaya çalışıyorsun ya da hakkaten ne dediğimi anlamadın: Viskiyi sek değil de 2 buzla içene, 2 buzlu değil de 1 buzlu içene, sek değil de bir parmak soda koyana, kokteyl eklentisi olarak içene, herşeyi geçtim redbulla içmekten zevk alıp içene laf ediliyor genel olarak. Adam bunu öyle seviyor ki içiyor. Sevmeden içmekten bahsetmiyorum ki ben. Eleştiri tabi ki getir, ben de olsam öyle içilmez doğrusu budur diyebilirim ama gidip de şunu şöyle içtiğin için malsın, camdan atla demem. Zaten bunu deme diyorum insanlara. Daha önce de dediğim gibi ben votkayı sek ve buzlu içiyorum. Votkanın gerçek içimi de budur. İnsanlara öneriyorum ama içmezse de içmez çünkü bu damak tadıdır ya da damağın sert alkole olan direnciyle alakalıdır. Oturup mal gibi şöyle içen içtim demesin, şu markayı içen camdan atlasın demiyorum. Mesela kafa olacam diye 18 yıllık viskiyi redbula katık eden adama laf edilmesini yine biraz anlarım. Ha ankara viskisini katık etmişsin ha 18 yıllığı, yazık olur viskiye şeklinde mesela. Ama bunu da böyle genel olarak incelersek tabi saçma bu da ama bu kadar derine girmeye gerek yok hani dark knight'da joker'in kendi paralarını yakmasından rahatsız olmak gibi bişey bu. kendi parası değil mi istersen götüne sokar sonuçta. ama insan ister istemez değerli bişey gidince rahatsız olur. Bir şeyi çarpıtmıyorum, ben sana hak veriyorum demek istiyorum. Kodumun forumunda biriyle tartışırken karşısındakine hak vermek baya ender rastlandığı için sana garip gelmiş sanırım dsf. Kimse kimsenin neyi nasıl içtiğine karışamaz. Ama bir ürün üretilirken bir amaç ile üretiliyor, sonra bu amaç bir kültüre dönüşüyor. Kendi damak tadına uymadığı için bundan sapan insana kimse HAYIR İÇEMEZSİN diyemez, ama içkinin içine sıçtığını düşündüğü için eleştirme hakkına sahiptir diyorum. Jack Daniel's da viskiyi sadece viski olarak içmek isteyen bir insan için iyi bir seçenek değil diyorum. Red bulla ya da kolayla karıştıran biri için güzel olabilir, ama ağızda çok daha hoş tatlar bırakan zilyon tane viski varken Jack Daniel's tercih edilmesin, eğer gerçekten güzel viski deneyimlemek istiyorsanız biraz daha farklı tatlar arayın demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 kurabiye olsada yoğurtla yesem, konudan aklıma gelen şey bu oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2014 Esh said: bence artık konuya "sanat sanat için midir, halk için midir?" sorusuyla devam edelim. asdhfjk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Bu bardakla viski gider mi hiç sanmıyorum :) Bu fikir Türk'ten çıkmış olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 viskinin votkanın içine camasır suyu koyup içenler alınıp kavga mı cıkarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Xae ve Black arasında geçen konuşmayı okudum da, Black haklı yahu. Edit: Xae'nin son mesajını okumamıştım Xae'de kendi açısından o kadar haksız değilmiş yahu Ama yine de; Zevk işin içine girince yanlışı olmaz o işin. Bir usulü, adabı, tarzı olabilir. Ama "yanlış" diye bir şey yok diye düşünüyorum. "Viskiyi mundar ediyorlar" zaten saçma bir argüman çünkü adam içerken keyif alıyor işte daha ne? Şarap için de geçerli aynı olay. Mesela kırmızı şarabı içmeden önce dolaptan çıkartıp (dolaptaysa) 3 4 derece ye gelmesi, içmeden 2 saat önce karafa dökülüp havalandırılması vs gerekiyor(muş) (tabii bu da türüne göre vs herhal). Ama hayır? Ben buz gibi seviyorum? Direk dolaptan çıkartıp açıp içiyorum diyelim. Mundar mı oluyor şarap? Ben içerken keyif aldığım sürece mundar olduğu yok. Viski, şarap vs bu konuda damak tadı gelişmiş kişiler için jack çok leş bir viski de olabilir. Bizim burada adını duymadığımız 18, 25, 40, 45 yıllık vsvs marka bir viski onlar için gerçek viski olabilir. Ama damak tadı bu konuda böylesine gelişmemiş biri için o bilmem kaç yıllık hede hödö viskiyi içtiği zaman aldığı keyif ile jack içtiği zaman aldığı keyif yaklaşık olur çünkü zaten aradaki farkı kavrayacak kadar detaylı bakmıyordur o içkiyi içerken. Ama bu yüzden birine kültürsüz falan demek de garip geliyor bana tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Herkes kendi içtiği şekilden memnunsa sorun yok tabi ama işi bilen adamın önerilerini de dinlemek lazım, daha çok seveceğiniz şeyler öğrenebilirsiniz bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 onu yapmayan ayrı maldır. bişeyi denemeden bok atıp kendi bildiğini yapan birine 2 katı wot yazarım daha çok sinir oluyorum ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 xaenin hakli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2014 µh said: Herkes kendi içtiği şekilden memnunsa sorun yok tabi ama işi bilen adamın önerilerini de dinlemek lazım, daha çok seveceğiniz şeyler öğrenebilirsiniz bu şekilde. tabii. hani ben mesela viskiyi sek ve buzsuz içmeyi denedim. yok yani gitmio meret. belki x bir marka vardır, içimi daha smooth fln olan, onu öyle içsem sevebilirim de. ama kalkıp "25 yıllık bilmem ne" dendiğinde o viskiye bakıp 300 tl fiyat görüosam, "amaan aç oradan bir jack, koy buzu da gitsin" diyor insan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar