Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ucakta namaz kilmak.

Seele

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:

Adamlar sıkıntılı yerlerde başkalarına şov yapmak amacıyla herkesin rahatsız edilmemesi için seferi olmak diye bir şey çıkarmışlar.

kolaylık var ama seferi olmak kılmamak anlamına gelmiyor
savaş sırasında bile terketmiyorun: http://meal.ihya.org/kurandan-ayetler/kuranda-gecen-savasta-namaz-ile-ilgili-ayetler.html

abdest yerine teyemmüm
rekat sayısını azaltmak
kıyam rükü secde yi de yapabildiğin kadar
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

ya niyet önemli olan, isterse amuda kalkacak yönde kılsın sorun değil. ayrıca koltukta ellerini dizlerine koyarak az öne eğilerek falan kılıyorlar işte, bu kadar abartıp tepki gösterecek ne var, kılan kılsın kime ne ak

ben kilmasin demedim ki caiz mi dedim. bilmedigim bir seyi soruyorum, sen niye gaza geldin.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

Bu olay caiz midir. normalde kibleyi bulman gerekli. yine gördüm bildigin yanimda ki ucak seyir halindeyken kildi. Ucak habire dönüyor nasil olacak o is. var mi bu konuda bilgisi olan.

google soru: "hareket halinde namaz kılmak"

gelen cevap sitelerden biri: http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2872

Vasıtalarda namaz

Sual: Vasıtalarda namaz kılınır mı?

CEVAP
Sağlam bir kimsenin, gemi, tren, uçak ve otobüs gibi vasıtalarda, farzları oturarak kılması caiz değildir. Ancak teyemmüm yapmak için gereken özürler varsa caizdir. (Halebi, Redd-ül Muhtar)

Sual: Uçakla giderken bir namaz vakti çıkacak olsa, ne yapmak gerekir?

CEVAP
Uçakta namaz kılınır. Uçakta kılma imkanı olmayıp vakit de çıkacak olsa, diğer üç mezhepten birini taklit ederek, iki namazı cem ederek takdim veya tehir ile kılmak gerekir. Sabah namazı cem edilmez. Eğer sabah namazı girince uçağa binip inince güneş doğacaksa, namazı kazaya bırakmak haram olduğu için, uçağın arkalarında bir yere gidip kılmalı. Ayakta mümkün olmazsa oturup yere secde ederek kılmalı. Secde etme imkânı da yoksa, ancak o zaman îma ile kılınabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...