Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim sapıttı

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Benim velet 6 aylık oldu, son 2 aydır diş çıkartıyordu dişleri falan tamamlandı. İşte ne olduysa o dişler tamamlandıktan sonra oldu...

Isırmayan, tırmalamayan hayvan ayaklarıma ellerime saldırmaya başladı; sürekli bir yerlerden atlayıp zıplıyor, duşakabinin tepesine çıkıyor, eline geçirdiği her şeyi parçalıyor, sürekli miyavlıyor, kitaplığımın üstüne çıkıp kitapları yere atıyor, dişliyor vs.

Özellikle iki üç gündür sürekli kavga halindeyiz. Kedi oltasını falan kırdı, toplarıyla oynamıyor, benim sağımı solumu parçalamak için gücü yettiğince ısırıyor. Dün bayağı dövüştük (aslında dövüşmemiz onun benim kolumu sarıp parçalamasından benim de elimi ağzına itmemden ibaret, bir de ayağıma atlayınca ayağımdan silkeliyorum). Seviyim istiyorum elimi ısırmaya çalışıyor.

Ciddi anlamda canım sıkılıyor bu hallerine, karı mı istiyor ne istiyor anlamadım gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak ergenlik, bir de kedinin huyu yani. Bizim de iki tane yavru kedimiz vardı abi, biri inanılmaz sakin ve sevgi manyağı bir şeydi, işten gelir gelmez kucağımdan/omuzlarımdan inmezdi yatana kadar (o kadar ki artık sevmekten sıkılır oluyorduk :D ) bir diğeri de aynı anlattığın gibiydi. Ben o sürede hep yara bere içinde gezdim çünkü onunla öyle oynaması çok keyifli. Fazla yemek yemesin, mama= enerji kafası, alması gerekenden fazla alınca duramıyordu bizimki, öyle durumalrda ben kendim yoruyordum onu baş parmağımı feda ediyordum sırt üstü yatırıp sürekli oynaşıp baş parmağı emzik gibi ağzına tutturuyordum artık ben yorulana kadar kendisi yorulmuş olup sıkılıp vazgeçiyordu bir süre, 2-3dk bekledikten sonra pc başında falansam kafama çıkıp kafamı ısırmaya çalıştığı bile oluyordu :D ama çok kısa bir dönem bu, bir süre sonra geçiyor ya da sadece ihtiyacı kadar yemek verirsen, o kadar enerjisi olmuyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimki dediğin kadar şiddetli değil ama diş değiştirdiğinden beri eğer 2 3 gün içinde oynayıp yormamışsan köşelere sinip yanından geçerken avlıyor. İlk dönemlerde ne yaptığını algılayamadığından dişini tırnağını geçiriyordu. Sonra farketmeye başladı. Artık saldırırken tırnağını çıkarmıyor. Isırırken de dişini batırmıyor.
Kedinin oynayıp deşarj olması önemli. Yoksa jeneratör gibi yıldırım saçabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Oynuyorum abi, her ayağa kalktığımda koşturuyoruz evde hatta, günde temiz 1 saat ben koşturuyorum.

Hayır puşt bir de keyfi gelince melek gibi. 1 saattir klavyenin üzerinde yatıp gitar çalışımı dinliyordu; ayaklandı şimdi. Gırtlağımı yalıyıp yere atladı.

Bu arada can acıttığını biliyor çok iyi, çünkü keyfi yerinde diş tırnak geçirmiyor. Can acıtmak istediğinde geçiriyor sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

abimler sokaktan yavru kedi almışlardı tekir mi ney diyolar. ilk başlarda sakindi dediğin gibi. sonra hayvan bi azdı kısırlaştırmak bile fayda etmedi. 2 yıldır evde hayvan daha bi gün olsun sevemedim. ya dişliyo ya tırmalıyo. hadi beni geçtim abimi yengemi bile parçalıyo hayvanogluhayvan. 6. kattan düştü mal gene akıllanmadı. veteriner bu tür 4 kediden 1 asabi olur demiş bu da onlara denk geldi
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle, ama bazen bu asabi abiler birine ısınıyor, onunla mırç mırç diğerlerine jaguar gibi oluyor :D
agresif atarlı bir karakteri var işte abi. hepsi bir dönem öyle oluyor ama bazısı ölene kadar böyle yırtık oluyor, öyleleri sokakta kalınca ya hemen ölüyor ( o sebeble iyi ki eve alınmış) ya da sokakların kralı modunda takılıyorlar kendi çöplüklerinde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aynısı benim kedi de oldu. Tekir kediler böyle oluyor. Scottish fold vardı. Yavruluğundan beri mülayimdi. Sadece oyuncakları ile oynarken deli gibi koşup duvarlara tırmanırdı.

Tekir 2-3 ay sakin takıldı. Sonra 4-5 aylık iken başladı ısırarak oynamaya. Şuan da 8 aylık ayaklarım ve ellerim küçük diş izleri dolu. Severken bir anda ısırmaya başlıyor. Böyle deşarj oluyor. Umutla ergenliğin geçmesini bekliyoruz. Belki durulur 2 yaşına doğru.

Ambush favori oyunu. Hep ayağıma veya bacağıma bir yerden uçuyor.Ama ben köpek gibi eğittim bu azgınlığı sayesinde. Kağıttan top yapıyorum. Attığım zaman geri getiriyor. Uzak yerlere atıyorum deli gibi koşup alıp geri getiriyor. Epey enerjisini alıyorum bu sayede. Bir de lazer çok işe yarıyor. Deli gibi yoruyorum lazer ile.

Ancak ısırma huyu geçmiyor. Tekir kediler hard seviyor oynarken.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de tekir kedim var ama bir kere bile ısırmadı hatta tırnağının bile çıktığını görmedim şanslıyım o zmn baya. Siyam ise küçükken ısırıyordu oynarken, ben de her ısırdığında abartı bir acı çekiyor numarası yapa yapa vazgeçti huyundan.
Sosyal ağlarda paylaş

1-ev kedisi oldugu icin sokak kedisi teorisini dışarda bırakıyorum. sokak kedileri genel olarak cinsiyetten bagımsız hırçın olabilir. ancak seninkisi ev kedisi ve sokaktan erken donemde alınmış bir kedi. bunu eledik.

2- ayrıca bazı turler daha hırcındır. melezler (sokak kedileri de melez) bu konuda biraz daha kotu sicillidir. burdan bir bonus kazandın.

3- kedinin kendi karakteri de etkili tabi. bazı kediler hırçın ve yabani, bazıları uysal ve sessiz karakterlidir. seninkisinin karakteri yeni oturmaya basladı. burdan da bir ihtimal bonus kazandın.

ancak genel olarak bakarsak, anlattıkların ortalama bir erkek kedide normal. hırçınlaşması için illa da kızışması gerekmiyor. büyüdükçe, serpildikçe erkek kediler daha sert bir mizaca bürünürler. buyudukce de devam edecek bu süreç. karakteri çok uysal olanlar bundan o kadar etkilenmeyebilir ama cogu ortalama erkek kedide durum boyle seyreder ve normaldir. yine karakter istisnaları olabilir ancak erkek kedi büyüdükçe sahibi de erkek ise aranızdaki bağ zayıflar. dişi kedide durum tersidir.

dedigim gibi 8-9 ay bandında kısırlaştır. hormon seviyesi dusunce (tekrar ediyorum, hormonlar karakteri de etkiler ve sadece kızışmada etkin degil) davranışları da biraz düzelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...