Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2015 bingildak said: off işlemci de nasıl bir şeymiş öyle. vaktin olursa iki cümle karala gsync deneyiminle ilgili. yapmaktan kacınacagım cunku eski işlemci ve anakartı masa ustu çıkarıp karsılastırabılmek icin onları da kurmam gerekir. bir de her iki sistemde de eski ve yeni monitoru tak cıkar yapmam ve karsılastırmam gerekir. screenshotlar, ingame videolar. bunları yapabilecek sabrı olan adamları çok taktir ediyorum. gonullu incelemeler yazıyorlar. bazıları gerçekten cok kaliteli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2015 650ti var tam da benim :) gsync ne hicbir fiklrim yok ama. Islemci cok dandik amd x3, source neredeyse sadece islemciye bakiyo, az gpuyu da gor be kardes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2015 bu yazdıklarımda iddiali degilim. agırlıklı mantık yurutuyorum. çürütmekten çekinmeyin: normalde 60hz bir monitor yaklasık 58-60 kare cizebiliyor. 144 hz bir monitor icin bu rakam 141-143 fps civarı. dolayısı ile monitorun hz si yukseldikce daha kuvvetli bir sisteme ihtiyacın var. 60 hz lik 1080p ve 1 ms lik standart bir TN panel için konuşalım: eger 60 fps nin altında bir performans alıyorsan, ornegin 40 fps, monitor ve ekran kartında bir senkronizasyon sorunun oluyor. monitor gosterecek kare olmadıgı icin goruntuyu gec guncelliyor. cunku sistemin monitorun hızına yetisemiyor. cross hair falan yavas kapanır zannedersin bu yuzden. goruntude kucuk atlamalar olur. 60 uzerinde bir fps aldıgında ekran kartının ürettigi kareler bir buffera gonderiliyor. monitorun kendi panel gecikmesi de hesaplanarak bu bufferdan bazı kareler secılerek gosteriliyor. dolayısı ile bu sefer de monitor sisteme yetisemedgi icin aralarda bazı kareleri atlamaya baslıyor. "oyun akıcı degil" sikayeti genelde bu yuzden çıkar. ayrıca goruntude kırılmalar, bozulmalar vb gozleniyor. eger 300 den bir anda 150 ye iniyorsanız, ikisi de 60 ın uzerinde olmasına karsın bu sefer buffer da stabilite olmuyor, dolayısı ile bu sorun artıyor. 300 fps ye cıktıgı andaki kareler bufferı domine ediyor gibi dusunun. dolayısı ile bu sefer de secilerek cizilen karelerin atlama varmıs gibi gozukmesi artıyor. yani butun haritayı baştan aşağı 300 fps çizebilen bir sisteminz yoksa burada da fps kararsızlıgı dogru ve güncel görüntü almanıza engel oluyor. tek sorun yırtılmalar degil yani. en kotusu ise monitorun 60 fps altına ve ustune sık sık inip çıktıgın durumlar. ozellikle uc sınır ve alt sınır cok yuksekse. cunku once 60fps uzerine cıkıp bufferlıyorsun sonra bir anda 60 altına dusup monitoru bekletiyorsun. oyun bir nevı benzetme olarak soylenirse "maymuna donuyor" Vsync dedigimiz teknoloji cok eski olup, bilgisayarın ekran kartını monitorun gosterebilecegi performansa dusurmesi demek. oyunu 60 fps ye kilitliyor yani. ancak bunu sadece monitor tabanlı yapıyor. yani sisteme "o kareyi cizme beklet, monitor hazır olunca gonder" diyor. bu goruntude atlmalara, kırılmalara ve lag e engel oluyor. ancak bu da input lag dedigimiz gecikmeyi yasatan olay.yani sen bir hareket yaptıgında mouse la, bu bir miktar gecikmeli yansıyor. o yuzden insanlar vsync kapalı oynamak istiyorlr. ayrıca 60 fps yi gecen durumlar icin sorunu cozuyor ancak 60 fps nin altına inen durumlar icin bir cozum uretmiyor. gysnc, vsync eger tek yonlu bir otobansa, bunun cift yon gidiş geliş olan versiyonu. Monitor beklemesi gerekirse onu bekletiyor, sistem beklemesi gerekirse onu bekletiyor. yani her iki yon icin de calıyor. ayrıca tek yaptıgı bu degil. amac cizilen her karenin en az bekleme süresi ile olabilen en hızlı goruntulenmesini saglamak. her durumda saglıklı ve minimum buffer mantığı ile çalışıyor. eger monitorun gosterebileceginin uzerinde kare ciziliyorsa, fps nin cok yuksek oldugu sahnelerin goruntuyu domine etmesine engel oluyor. dolayısı ile kırılma bozulma ve goruntude atlamalara engel oluyor ve tum oyunu kesintisiz ve akıcı goruyorsun. ne olduysa o anda onu goruyorsun yani. (baglantın iyi ise tabi) ozellikle bir anda cok dusuk fps lerden cok yukske fps lere çıkan kararsız donanımlarda daha iyi sonuç veriyor. dolayısı ile cok cok az bir input lag yaratıyor. Ancak oyunu maksimumum guncellik ile oynuyorsun. ne olduysa oldugu gibi akışında gormeni saglıyor. ancak input lag sıfır degil. burda iddia input lag miktarinin, buffer daki kararsızlıklar nedneiyle dogru gosterilmeyen akışa göre cok daha ufak bir sorun oldugu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Silphatos said: gsync ne hicbir fiklrim yok ama http://www.youtube.com/watch?v=fghQh0Y4oA4 http://www.youtube.com/watch?v=5Ey-KObDABI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 lightboost dene Namessar said: dun asus un gsync monitorunden aldim. hayal kirikligi. 144 fps uzerinde her durumda sabit verebilren bir sisteminiz varsa gsync aynen vsync gibi input lag yapiyor. fps si cok hizli inip cikan sistemler icin gene fena degil. 300 den bir anda 120 fps ye inip gene 300 e cikan bir sisteminiz varsa monitorunuzun tazeleme hizi uzerindeki bu rakamlar bile lag e sebebiyet verir. ama bunu gsync bir monitor almak yerine vsync kapatip fps yi konsoldan 120 ye fixleyerek halletmeyi tercih ederdim. gysnc fps si monitorunun refresh rate i altina inip cikan sistemler icin cok cok daha uygun gibi. 150 fps den bir anda 40 fps ye iniyorsaniz ve monitorunuz 60hz ise bu sizin icin bicilmis kaftan. gordugum kadariyla 144hz lik monitorde sabit hep 144uzerinde fps aliyorsaniz, gsync acikken fps limiti 130 da tutarsaniz konsoldan input lag kayboluyor. eeee onu ben zaten gsync yokken vsync kapatip kendim de yapabilirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 G-sync'in input lag miktarı V-sync'e göre bir seviye daha iyi ancak FPS < Refresh Rate olduğu durumlarda da bir o kadar gereksiz. Hani 144Hz, 144-200 fps alabiliyorsanız açabilirsiniz ancak 144 hz 90-150 fps alıyorsanız da bir o kadar gereksiz. Lightboost da yerine göre color bleed yüzünden baygınlık geçirtebiliyor, ben normal VG248QE'de açmıyorum mesela o yüzden. Input Lag azaltılmak ve mouse'tan tam verim alınmak isteniyorsa G-sync monitörden önce yapılacak milyon tane ayar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2015 Esh said: lightboost dene 120 hz a inmem ve gysnc kapatmam ayrica OD yerine ULMB mi kullanmam lazim bunun icin? kulaga daha iyi gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2015 hilecileri report layınca dikkate alıyorlar mı, boşuna mı report luyoruz yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 oyundan soğutuyorlar, mg oyunda silver adam tüm zevki kaçırıyor. http://www.youtube.com/watch?v=QaZQ9Dg0z_0 http://i.imgur.com/r9S2Oar.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 off çok fena ahahaha, iyi ki bırakmışım lanet oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 nasıl bıraktın ya dün oynuyodun ahuehuea http://www.youtube.com/watch?v=BwRXjOTxLJI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 hileciler sanirim ya temizlenmis ya da ust rutbelere gecmis 2 gundur temiz maclar dondu, nova 3 e kadar dusmustum mg 2'ye ciktim bugun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 dota'daki gibi reportladığın adama bişey uygulandığında oyun içinden mesaj geliyor mu reportladığınız kişilerden birine yaptırım uygulanmıştır vs. tarzı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Silphatos said: nasıl bıraktın ya dün oynuyodun ahuehuea http://www.youtube.com/watch?v=BwRXjOTxLJI olm 2 haftadır steami açmıyorum nasıl dün oynuyodum ya? heçeklediler mi naptılar herhangi bi sorun gözükmüyor hesapta, en son maçımı 11 şubatta yapmışım ana hesabımla sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 sen değildin o zaman karıştırdık asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Xenocide said: dota'daki gibi reportladığın adama bişey uygulandığında oyun içinden mesaj geliyor mu reportladığınız kişilerden birine yaptırım uygulanmıştır vs. tarzı? hayir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 aa dotada öyle bi şey mi var, çok güzelmiş lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tori Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 dotada birini reportlarken accepte basınca giyotin sesi bile geliyor VALVO BIZE BOHMIYIR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2015 dotada hek mi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 source motoru olup da hack olmayan bir sey mi var daha dogru olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Xenocide said: dota'daki gibi reportladığın adama bişey uygulandığında oyun içinden mesaj geliyor mu reportladığınız kişilerden birine yaptırım uygulanmıştır vs. tarzı? Geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Yine yazışını yaptın la editör. 1000 tane report cakmışımdır overwatch çıktığından beri, gelmedi hiç öyle bişey ki 500ü banlanmıştır min. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Lan haha pardon dotada geliyormu ookumuşum mobilde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 ne zamandır vidya yapmıyordum, here you go. 1v5 taze yedi pişirdim http://www.youtube.com/watch?v=cvPZ3D6XXvU&feature=youtu.be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 karşı çok amatörmüş, ağlamışlar bi de hile diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar