deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 BalisticGel said: Bir şey sorucam, deri dökülmesi sadece saçında mı oluyor yoksa vücudunun başka kısımlarında da oluyor mu? Göğsünü ortasında ve sırtında özellikle. Yok sadece saçlarımda oluyor ama vücudumda da senelerdir bir şeye alerjim varmış gibi kaşıntı ve kızarıklık oluyor ara ara, antihistaminik alınca geçiyor onlar. Bu saçımdaki çok başka bir durum, kaşımaktan yara oluyor kafamın bazı yerleri. Kaşıdığım bölgelerde saçlarım nispeten seyreldi ve sürekli kaşınıyor kafam, şu an bile kaşımaya başlasam mesela 2-3 saat kaşırım sıkılmadan. Kendime engel oluyorum kaşımamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Lectre said: ek bir parça var 75 80 tl, bunu çamaşır makinesinin su alan musluğuna takıyorlar ek aparat olarak, indesit bosch falan var buralarda git sor al bir adet, sonra bunu duş başlığından önce çıkışa monte et. işede yarıyor Aha bu iyi fikirmiş. TY, araştırayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 axedice said: Benim saçım felaket yağlı, duş alırken ilk şampuan köpürtmüyor bile ancak ikincisinde köpürüyor. Buna düz su vurup çıksam yağdan ölmez miyim? Çok sık şampuanla yikadığın için öyle oluyor abi ekstra bi durumun yoksa (bazı rahatsızlıklarda evden ise varana kadar leş gibi yaglaniyor vb.). Bir sure dayanırsan alışıyor birkaç haftada. Ben de her sabah mutlaka iki üç kez şampuanlardım. Akşamına yaglanırdı resmen. Şimdi biraz azalttım üçüncü gün bile pek belli olmuyor şekli şemali kaydığı için yıkıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Güneşin ve tuzlu suyun çok faydası oluyor. Yazın çok rahatlıyorum da kışın büyük sıkıntı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Karı topikleri açmayın plssss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 And the Oscar goes to Sebaroik dermatit. AMK Sabah doktora gittim, bir kamyon ilaç verdi. Konazol, betnovate, rupafin falan. Bir de saçların seyrelmemiş ama sağlıksız, onun için de shen-min, prozinc losyon falan kullan dedi... O ek iki ilaç işe yarıyor mu yoksa palavra mı bilmiyorum ama kel kalma korkusuyla verdim 120 lirayı sırf ikisine. Artık kullandığım tüm sabun vs. ürünleri sebaroik hastası olduğumu düşünerek kullanacakmışım. Yeni bir eziyet kalemi eklendi hayatıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Sebaroik dermatit = bilader senin saclar kepek yapmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Abi kepek değil, çenemde falan da oluyor sakalları uzattığım zaman. Oluşan şey kepek gibi eyvallah da. Yara falan oluyor kafamın için, sürekli kaşınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 kepek dedigin sey zaten olu deri hucresi tabakasi.. dermatit de onun nedeni.. cok takilma dermatoloji de 3-4 tane hastalik vardir cevirir cevirir aynisini soylerler.tedavi ler de genelde aynidir. nemlendir etken varsa antibiotik antifungal basla arada dezenfektan ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 deadwoll said: Abi kepek değil, çenemde falan da oluyor sakalları uzattığım zaman. Oluşan şey kepek gibi eyvallah da. Yara falan oluyor kafamın için, sürekli kaşınıyorum. Sebaroik dermatit senin sorunun. Ben almanyada dermatoliji üzerine ödül almis. sürekli arastirma yapan bir doktora gittim. Adamin bana dedigi bu hastalikla yasamayi ögreneceksin. Bu isin cözümü yok. Sansli isen ilerki yaslarda uykuya yatabilir hastalik (hastalik gecmiyor yani sadece ara veriyor). Doktorun dedigi stresten uzak duracaksin. Oda imkansiz benim icin. Bu hastaliga yeterince önem verilmemesinin nedeni cok az insanda görülmesi ve para getirmemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 deadwoll said: And the Oscar goes to Sebaroik dermatit. AMK Sabah doktora gittim, bir kamyon ilaç verdi. Konazol, betnovate, rupafin falan. Bir de saçların seyrelmemiş ama sağlıksız, onun için de shen-min, prozinc losyon falan kullan dedi... O ek iki ilaç işe yarıyor mu yoksa palavra mı bilmiyorum ama kel kalma korkusuyla verdim 120 lirayı sırf ikisine. Artık kullandığım tüm sabun vs. ürünleri sebaroik hastası olduğumu düşünerek kullanacakmışım. Yeni bir eziyet kalemi eklendi hayatıma. Konazol ve shenmin, testesteronun saç köküne etkisini bloke ediyor ama sakal problemi ve göğüs büyümesine neden oluyor diyenler duymuştum. Bu tarz başka ilaçlar da var saçı dökülenlerin kullandığı ama zarar gördüğü, bir araştır istersen hatta buraya da yazarsan sonucu iyi olur, geçmiş olsun bilirim seboreik illetini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 seboreik dermatit'in çözümü yok. ben tatile çıkınca geçiyor sadece. şehirde yaşadığım sürece kafayı yiyor cildim. Bu arada saç dökülmesi ilaçlarını kullanırken dikkatli olun. Bazıları testesteronu engelleyici şeyler içeriyor bileşiğinde, iktidarsızlık yapıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 "Tatar Ramazan" said: deadwoll said: And the Oscar goes to Sebaroik dermatit. AMK Sabah doktora gittim, bir kamyon ilaç verdi. Konazol, betnovate, rupafin falan. Bir de saçların seyrelmemiş ama sağlıksız, onun için de shen-min, prozinc losyon falan kullan dedi... O ek iki ilaç işe yarıyor mu yoksa palavra mı bilmiyorum ama kel kalma korkusuyla verdim 120 lirayı sırf ikisine. Artık kullandığım tüm sabun vs. ürünleri sebaroik hastası olduğumu düşünerek kullanacakmışım. Yeni bir eziyet kalemi eklendi hayatıma. Konazol ve shenmin, testesteronun saç köküne etkisini bloke ediyor ama sakal problemi ve göğüs büyümesine neden oluyor diyenler duymuştum. Bu tarz başka ilaçlar da var saçı dökülenlerin kullandığı ama zarar gördüğü, bir araştır istersen hatta buraya da yazarsan sonucu iyi olur, geçmiş olsun bilirim seboreik illetini. Konazol zaten 3-4 kez kullanınca yetiyormuş genelde, egzama ve sedef tedavisinda kullanılıyor o; saç çıkartsın diye değil. Sürekli kullanma dedi doktor. Steroid direk, memişler ondan büyüyordur sfd. Shenmin de neyse görücez artık. Almasam saçlarım dökülse üzülürüm, şansımı deniyim öyle dökülsün; denemedim demem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 *icinizdan uydurmayin.. konazol-ketakanazol etken maddeli antifungal ilactir..steroid degildir .topikal kortikostreoidler de meme filan yapmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Betnovate'la karıştırmışım. O steroid olan. Prospektüsünde yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 dana22 said: *icinizdan uydurmayin.. konazol-ketakanazol etken maddeli antifungal ilactir..steroid degildir .topikal kortikostreoidler de meme filan yapmaz.. DHT blocker değil mi bu Shenmin, Konazol falan? rocturne miydi bi tane daha var öyle ünlü saçı dökülenler sürüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 oynamayin hormonlarinizla..gun olur memenizi avuclamakta oldugunuzu farkedersiniz yazik olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 bingildak said: arkadaşlar yazmış ama sudan alakasız olarak şampuan haftada 2 veya 3 kereden fazla kesinlikle kullanmayın. hatta saç çok göstermiyorsa 1 kere kullanın. yıllarca haftada 7-10 arası şampuan kullanıyordum, şimdi 3 e düşürdüm, saç kalitesi direkt arttı. şunu yapmak için köpüksüz waxsız falan güzel duran saç lazım. ya çok kısa olacak ya çok uzun. öbür türlü saçına bir şeyler sürüyorsun illa. sonra da mecbur her gün yıkıyorsun. ben her sabah saç yıkıyorum. aldığım duşları saymıyorum bile sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 uzun saçta sampuanlamadan duramazsın yağdan ya evden cıkmıcan dengeye giricek öyle pis pis. yoksa yağlı uzun saç yıkanmıyor bile haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 bingildak said: ketoral ilaç yahu günlük kullanım için değil Seboroik cildim benim, yıllarca ketoral kullandırdılar :( benim de seboroik kardeşim çok geçmiş olsun geçmese de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 deadwoll said: Saç derisi bayağı hassas olan birisiyim; kıldan, tüyden nem kapıyor ve hemen kepekleniyor, kaşınıyor, yağlanıyor vb. Sonuç olarak da saçlarım dökülüyor. Genetiktir. Oyle sacim ince, sac derim bebek poposu gibi falan diye zaman kaybetme bas minoksili geciktirirsin biraz en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 axedice said: Benim saçım felaket yağlı, duş alırken ilk şampuan köpürtmüyor bile ancak ikincisinde köpürüyor. Buna düz su vurup çıksam yağdan ölmez miyim? olursun. Ortaokuldan beri falan 8 saat icersinde yaglanan bir sacim var simdi 12ye falan dustu sdf. Deri tahris etmeyen bebek pudrasi falan dokup havluyla kurularsan yagi buyuk olcude geciyor (sacin kisaysa) ama zarari var mi bilmiyorum. Bi de tabi sac yikanmayi ayni tepkiyi de veriyor olabilir pudraya emin degilim deney lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 O az sampuanlanma isi de herkeste ise yaramiyor bastan belirteyim. Cok sampuanlanmdan olusan yaglanma ile yagli sac tipi arasindaki fark o zaten sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 konuyu takipteyim, bu seboroid zimbirtisi bende de var. alkol baya artiriyor bi tek onu biliyorum. onun disinda hangi sampuani kullanirsan kullan bi sure sonra etkisini yitiriyor. su an head & shouldersin badem yagli olanini kullaniyorum en azindan 1-2 gun iyi goturuyor. aslinda bu konuda en bilgili olan yigit delikanlimiz oturup bilgilendirse, tam olarak neler tetikliyor ne yapmak lazim vs yazsa cok guzel olur. zira 75 sefer doktora gittim tedavisi yok dediklerinde dinlemeyi biraktim hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Acı, baharat, alkol, stres en çok bunlar azdırıyor ciltteki alevlenmeyi. Sağlıklı yağlardan yemek, çinko, B vitamini takviyesi almak yine cildi besliyor kuvvetlendiriyor. Spor yapmak, temiz havada koşu/yürüyüş yine faydalı. Şampuan olarak prozinc, pirdolin gibi besleyici ve çinkolu şeyler iyi geliyor. Vücut sabunu/jeli olarak ne kullanıyonuz onu da biriniz eklesin ya? bu duj jelleri deterjan gibi kazıyor diyorlar pek farketmedim ben ama, hacışakir kullanıyorum genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar