Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi kapısı tasarımı

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Xaenin said:

Feamer said:

bir çoğunuz anlamamış, anlayanların da işine gelmemiş... aynen devam çok süper böyle, mükemmel

gerçi "hayvan severler" ile makul tartışma ortamı bulunmayacağı varsayımı atlayarak naif davranmak benim hatam, pardon

Anlatsana abi rica ediyorum. Şöyle anlat:

Benim canım kadar sevdiğim hayvanım bir gün merak edip dışarı bakarken pencereden düşerse, o korkuyla sokakta koşturmaya başlayıp ilk defa sokak gördüğü için panik olup bir daha evi bulamazsa, tırnaklarını çıkarmayı bile bilmediği için sokaktaki hayvanlar tarafından sürekli kovalanıp benim onu bulamayacağım bir yere kaçarsa, ağzı burnu dili olmadığı için çok çok istiyor olmasına rağmen evini bulamamaması ve eninde sonunda açlıktan ölmesi ya da başka bir hayvan tarafından öldürülmesi mi etik değil?

Yoksa senin kafandaki gibi benim onu böyle bir durumda bulabilmemi sağlayacak teknolojiye sahip olmama rağmen kullanmayıp bu durum başıma geldiğinde hayvanımı bile bile ölüme terk ediyor olmam mı aslında etik olmayan?

Gönülden rica ediyorum argümanını bana bu sorularımı cevaplayacak şekilde sun lütfen.

bi kere yazılan şeyi anlamaya çalışmıyor, yazıyı okuyor ve kafanızda ki kurgu ile cevap yazıyorsunuz...

kediye çip takmak faydasızdır, işe yaramazdır, vahşettir vb. gibi bir şeyler mi yazmışım da bana çip taktırmanın faziletlerini saldırgan bir biçimde yazıyorsunuz

dediğim şey basit, canlı varlıklar üzerinde hangi amaçlar için olursa olsun, genetik, biolojik ve çip gibi teknolojik şeylerin kullanılmasını doğru bulmuyorum. çünkü insanlara bir kere bu yolu açarsanız sonuçlarının nereye varacağını öngöremez siniz diyorum.

söylediğim şey bu, yoksa fi tarihinde kaybolan köpek veya dışarıda kalıp acıkan 10 tane kedi umurumda değil, umurumda olan kfc tavukları gibi olacak ucubeler.

ayrıca düşünce sisteminize ters olabilir ama gelecek olasılıkları da düşünmemiz lazım

bir senaryo, çip falan gibi implantları taktırmak moda oldu, az kişi karşı çıkdı, bizim nesil bahsettiğiniz gibi naif duygular ile hareket etti ama çocuklarımız zamanında bu o kadar olağan bir uygulama oldu ve karşıt sesler o kadar azaldı ki, zamanla kozmetik genetik değişikliklere ve sonrada organları için insan çiflikleri açmaya kadar gitti işin boyutu çünkü, bir kere bu işin önünde ki etik engelleri kaldırmış bulduk...

alın bir senaryo, bunun ön görünün gerçekleşmeyeceğine beni ikna edin, ihtiyacı olan bir kediye "çip" parasını ben karşılayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

bir senaryo, çip falan gibi implantları taktırmak moda oldu, az kişi karşı çıkdı, bizim nesil bahsettiğiniz gibi naif duygular ile hareket etti ama çocuklarımız zamanında bu o kadar olağan bir uygulama oldu ve karşıt sesler o kadar azaldı ki, zamanla kozmetik genetik değişikliklere ve sonrada organları için insan çiflikleri açmaya kadar gitti işin boyutu çünkü, bir kere bu işin önünde ki etik engelleri kaldırmış bulduk...

adam hayvanı kabolmasın diye çip taktırmak istemiş, konu nereye gelmiş, frekanslar çok farklı :)
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Xaenin said:

Feamer said:

bir çoğunuz anlamamış, anlayanların da işine gelmemiş... aynen devam çok süper böyle, mükemmel

gerçi "hayvan severler" ile makul tartışma ortamı bulunmayacağı varsayımı atlayarak naif davranmak benim hatam, pardon

Anlatsana abi rica ediyorum. Şöyle anlat:

Benim canım kadar sevdiğim hayvanım bir gün merak edip dışarı bakarken pencereden düşerse, o korkuyla sokakta koşturmaya başlayıp ilk defa sokak gördüğü için panik olup bir daha evi bulamazsa, tırnaklarını çıkarmayı bile bilmediği için sokaktaki hayvanlar tarafından sürekli kovalanıp benim onu bulamayacağım bir yere kaçarsa, ağzı burnu dili olmadığı için çok çok istiyor olmasına rağmen evini bulamamaması ve eninde sonunda açlıktan ölmesi ya da başka bir hayvan tarafından öldürülmesi mi etik değil?

Yoksa senin kafandaki gibi benim onu böyle bir durumda bulabilmemi sağlayacak teknolojiye sahip olmama rağmen kullanmayıp bu durum başıma geldiğinde hayvanımı bile bile ölüme terk ediyor olmam mı aslında etik olmayan?

Gönülden rica ediyorum argümanını bana bu sorularımı cevaplayacak şekilde sun lütfen.

bi kere yazılan şeyi anlamaya çalışmıyor, yazıyı okuyor ve kafanızda ki kurgu ile cevap yazıyorsunuz...

kediye çip takmak faydasızdır, işe yaramazdır, vahşettir vb. gibi bir şeyler mi yazmışım da bana çip taktırmanın faziletlerini saldırgan bir biçimde yazıyorsunuz

dediğim şey basit, canlı varlıklar üzerinde hangi amaçlar için olursa olsun, genetik, biolojik ve çip gibi teknolojik şeylerin kullanılmasını doğru bulmuyorum. çünkü insanlara bir kere bu yolu açarsanız sonuçlarının nereye varacağını öngöremez siniz diyorum.

söylediğim şey bu, yoksa fi tarihinde kaybolan köpek veya dışarıda kalıp acıkan 10 tane kedi umurumda değil, umurumda olan kfc tavukları gibi olacak ucubeler.

ayrıca düşünce sisteminize ters olabilir ama gelecek olasılıkları da düşünmemiz lazım

alın bir senaryo, bunun ön görünün gerçekleşmeyeceğine beni ikna edin, ihtiyacı olan bir kediye "çip" parasını ben karşılayacağım.

Ben sana saldırgan bir şekilde hiç bir şey yazmadım, etik değil diye bir argümanla kendini ortaya attın, ben de neden etik neden etik değil, etik olan nedir diye sana karşı argüman sunmaya çalıştım elimden geldiğince.

Bir kere söylediğin şeylerin birbiriyle hiç bir alakası yok. KFC tavuklarının genleriyle oynanmasının, benim hayvanımı rahat bulabilmem ile alakasını kurabilmiş olmana gerçekten hayret ediyorum.

Canlı varlıklar üzerinde genetik, biyolojik ve teknolojik (?) şeylerin kullanılmasını doğru bulmuyor olman zaten büyük vizyonsuzluk göstergesi. Bu cümleyi kurmanı sağlayacak birikimden fazlasına sahip olsaydın zaten kurmazdın. Canlılar üzerinde genetik, biyolojik ve teknolojik şeylerin kullanılmasına dahil edebileceğimiz şeylerin arasında pacemakerlar da var, tıkanan damarlara takılan stentler de var, kalp ritmini dinleyerek olası bir kalp krizine karşı uyarı verebilen teknolojiler de var. Benim kısıtlı bilgim ile takip ettiğim canlı varlıklar üzerinde yapılan genetik, biyolojik ve teknolojik deneyler sayesinde ortaya çıkan atılımlardan bir kaçı böyle. Yakın zamanda senin benim içime ufak makineler yollayıp küçük ameliyatları da bu şekilde halletmeyi düşünüyorlar. Bu gibi gelişmelere karşı seni çocuklarına aşı yaptırmayı reddedip ölümlerine sebep olan ailelerin yanına yakıştırıyorum.

Zaten bu topicte fi tarihinde ya da yakın zamanda kaybolan köpek veya dışarıda kalıp acıkan 10 tane kedi ve benzeri konulardan bahsediyoruz, çip olayına da buradan gelindi. O yüzden bence eğer bir konu hakkında bir fikir beyan etmek istiyorsan önce o konu hakkında birinin bir yorum yapmasını bekle, ondan sonra fikrini beyan et. Kendince mantıklı bir fikrin olması, alakasız yerlerde çıkıp bunu beyan etmeni gerektirmiyor. Bu topicte benim kedime takmak istediğim çipten bahsediyoruz, senin yemek istemediğin tavuktan değil. Benim kedime takmak istediğim çip senin yediğin tavukla alakalı değil. Bu iki farklı ürünü üreten şirketler aynı sektörde bile çalışmıyorlar, birbirleriyle herhangi bir alakaları yok. Komplo teorisylenliği yerine üç beş bir şey bilmek isteyen bir birey olmaya çalışsaydın bunları da bilirdin.

Böyle fikirlere sahip olarak kendini çok vizyoner ya da çok ileri görüşlü biri gibi görüyor olabilirsin, hatta kendince mantıklı argümanlar üretiyor da olabilirsin ama hayvan genetiği hakkında bilgin kfc tavukları ile sınırlı olduğu ve hayvanlara çip takılmasıyla bir alakası olduğunu düşündüğün ve GDO'lu ürünlerin de dünyada açlığa son vermek üzere üretildiğini düşündüğün sürece ben senin yerinde olsam fikirlerimi kendime saklardım ve biraz daha kitap, makale vs okuyup kendimi geliştirmeye çalışırdım.

Bu halde yalnızca 3-5 konu hakkında 10'ar dolarlık fikir sahibi olup hepsini bir araya getirip bir argüman sunduğunda insanların seni zeki sanması gerektiğini düşünüyorsun, öyle olmadığını biri sana açıkladığında da "yazılanları okumuyor, anlamıyorsunuz" diyorsun.

Haksızsın ve hakkında yazdığın konular ile ilgili yeterince bilgi sahibi değilsin. Yazdığıma muhtemelen karşı bir şeyler söyleyeceksin, ben olsam ben de söylerdim ama bir önceki mesajınla aynı kurguya sahip olursa ben sana cevap vermeyeceğim çünkü tartışabilmek için önce karşımdakinin bilgi sahibi olmasını beklerim, senin bilgin forward mail içeriğini cümleleştirmekle sınırlı benim gördüğüm kadarıyla.

Bu saldırgan bir mesaj değildir, tekrar edeyim. Keşke yakın bir arkadaşım böyle fikirlere sahip olsaydı da oturup düzeltebilysedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Robert_Poche said:

Feamer said:

adam hayvanı kabolmasın diye çip taktırmak istemiş, konu nereye gelmiş, frekanslar çok farklı :)

olan "el yapimi kedi kapisi" projesine oldu asil. ben konuyu alakali bir sekidle biraz dagitmistim, sonra uctu buralara geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...