Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bitki çayı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
baya meşhur bi çay markasının üretiminde çalışıyordu arkadaş, earl gray'lere bidonla aroma kattıklarından, aslında normal çay olduklarından bahsediyordu.

ama bitki çaylarını sormadım, neden onlarda da olmasın
Mesaj tarihi:
icinde dogala ozdes aromalar diyorsa zaten islemden gecmis seylerden bahsediyordur..mesela limonda sitrik asit bulunur.bildigin eksi tad..

hammadde

Sitrik asit meyvelerde ve özellikle turunçgillerde büyük miktarlarda bulunmaktadır. Meyvelerden sitrik asit izolasyonu çok pahalı bir yöntemdir, bu nedenle ticari olarak bakteri ve mayaların yardımıyla şekerden elde edilir.

bu da kibarca meyveleri aldik bir yerde curumeye terk ettik filan gibi birsey..
Mesaj tarihi:
abi doğadanın bitki çaylarının içeriğinde sırf bitki isimleri var başka bir şey yok. bu kedi, köpek mamalarının içeriklerinde çok üçkağıtçılık dönüyor mesela ama kaliteli markaların bitki çaylarında böyle bir durum olduğunu sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Rerore said:

ekmeğe niye karkı maddesi koyuyorlar
zaten 1 günde bayatlıyor
niye kasıyorlar o kadar

Ben 10 yasindayken sokaktan almayin Simite,ekmege sizi alistirmak icin uyusturucu katiyolar demisti yengen. Bende demistim uyusturucu onlardan daha pahali degil mi ? Cvp verememisti asdfad
Mesaj tarihi:
sonrasında posasını çıkar at falan zor oluyor. hazneli bardaklar var ondan yoksa üşeniyorum ben.

http://2.bp.blogspot.com/-oy2mcCcOBug/TuoCiUnQvtI/AAAAAAAACQk/HzuzQkUe7b8/s1600/IMG_0548.JPG
Mesaj tarihi:
Fin said:

bitki çayı yapmak zor değil ya alın aktardan lipton falan hikaye

lipton da bitki var sadece daha faydasız yerlerinden daha fazla koyuyorlar bitkinin
2 poşetle demle aynı hesap
Mesaj tarihi:
ya ne biliyim hic rizeden cay yapragi getirtip de demleyeniniz var mi..eninde sonunda ne satiliyorsa onu aliyoruz..ha saolsun kayinpederde ihlamur agaci filan var ..bir suru aromatik bitki veriyor ama..yine de poset kullaniliyor iste
Mesaj tarihi:
bişey sorucam
adaçayı hastasıyım ben ama kahvehanelerdeki gibi yapamıyorum ya bi türlü

her türlü şeyi denedim olmuyor anasını satayım o tadı vermiyor
soramadım da bi kahveciye de

sırf bunun için dışarda işim olunca pis dumanlı kahvehanelere oturup adaçayı içiyorum bardak bardak okey taşı sesleri eşliğinde (günde üç bardaktan sonrası zararlı)

nasıl yapıyolar lan
  • Yeni Oluştur...