Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de Blog Kültürü

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Bir konu hakkında blog/haber sitesi kurma düşüncem var. Konuyu söylemeyeyim heyecanlı olsun ama Türkiye'de popüler olan veya tam olarak yapmış yok. Aslında genel de bir konu ama bu konuyu barındıran siteler o sektörle alakalı her konuyu yazarken bu konuya da yer veriyorlar. Ben ise tamamiyle bu konu üzerinden ilerleyeceğim.

Ben şu anda işsizim ve günün 8-10 saatini hatta uyuma hariç bütün zamanımı bu işe harcayabilecek durumdayım. Siteyi sosyal medyaları falan herşeyi ayarladım sadece içerik girmeyi fazlalaştırmak ve trafik arttırma yollarını bulmak kaldı. Ben bu sitede birşey satmayacağım sadece sektörle ilgili haberler/yenilikler vs.vs. hakkında yazacağım. Bu siteden olsa olsa reklam geliri olur adsense veya birisi reklam verirse ordan para kazanabilirim. Sitenin kitlesi Türkiyedeki internet kullanan herkes olabilir.

Her türlü planı yaptım, gelir modeli olsun ilerleme süreci olsun ben taraflı planlanabilecek herşeyi planladım içimde güzel hisler var ama bazen sorgulamak zorunda kalıyorum çünkü şu anda bir işe girip çalışabilecekken ben burda risk alıp geleceğimi farklı bir yoldan götürmeyi planlıyorum.
Tabii ki sonuçta bir iş yapmak bir risk almaktır tutar tutmaz şans ve çalışmayla orantılıdır ama konuya rasyonel bakıp bakmadığım konusunda sizlerden fikir almak istedim. Sonuçta bazı gerçekler vardır kimi işin tarihi geçmiştir modası geçmiştir yapsan da tutmaz yapmasan zaten tutmaz.

Merak ettiğim şey şu;

Bununla uğraşmaya değer mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

abi madem yapılmayanı yapacaksın, o zaman makaleyi insanlara nasıl rahat okuturumu düşün. mesela blog değil ansiklopedi aç. ne bileyim aralıklı konu başlığı feedle sosyal mecralara.

blog karman çorman bir şey. ben bilgi anlamında efektif bulmuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Son yıllarda aslında blog kültürü bence Türkiye'de yaygınlaşmaya başladı. Eskiye oranla pek çok farklı konuda Türkçe içeriğe ulaşabiliyorsunuz ama yeterli değil. Özel bir alana eğileceğini belirtmişsin bana göre uzun vadede başarılı olup olmayacağı buna bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada yazılanlara göre kararını verme bir kere.

Bak adamın biri boş bir şey demiş, bir diğeri blog eskisi gibi değil demiş. Hangi bilgilere dayanarak bunu söyledin birader desen cevap veremez.

Ciddi anlamda trafiğe sahip bloglar var Türkiye'de...

Blogun tutması için ilgi çekici ve okutması lazım. Okutmak için de güzel ve doğru yazman lazım. "Şey"i ayrı yazmak gibi mesela. Ya da düzgün noktalama işaretleri kullanımı vs.

Bir de durmadan içerik üretmen gerek. İşe girdiğinde yazmayacaksan o blog patlayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...