Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hassas Cilt Sert Sakal

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Flassh said:

benimkide philips 3 başı işte
senin önerdiğine çok benziyor fakat benimki eski modeli falandır baya yıl oldu çünkü alalı

fiyatı uygunmuş alıp denemek lazım
benimki zaten şarj sorunu yapmaya basladı
boyun kısmından hiç umutlu değilim de genelde düzgün traş olsun diye jiletten sonra makine ile geçiyorum yanakları bıyıkları daha bi temiz yapıyor fakat işte boyna değdirdiğim an paramparca kediler tırmalamış gibi oluyo

eski philips bende de vardı o yüzden bırakıp bıçağa geçmiştim
Mesaj tarihi:
Sinek kaydi gozukmek icin tersten almak ve ayni bolge uzerinden kazir gibi birden fazla gecmek cildi en yipratan hareketler.

Benim cilt de hassas; BlueII kullaniyorum, kopuk random. Bicak tikanik kullanilmadigi muddetce cok da bastirmadan tek seferde sakal yonune uygun indiriyorum bicagi...mis.

Makinayi sadece sakal cok uzamissa, jilet oncesi inceltme icin kullanirim.
Mesaj tarihi:
üniversite son sınıf öğrencisiyim, yurtta kalıyorum. yani öyle istediğim zaman tıraş olmak için kaynar su bulamıyorum. tıraş makinesini de denedim daha kötü yaptı, resmen kesmedi, yoldu sakallarımı. bilmiyorum belki bana dandiğinden denk geldi.
yüzümü kesmeyi hadi kabullendim ama şu batıklar çok rahatsız edici.
Mesaj tarihi:
http://herseyburadaucuz.com/image/cache/data/0015-300x300.jpg

gerçekten farkediyor sıcak suyla
bir de jiletin yüzeyi hep parlak olmalı
ters yönde kolunun iç yüzeyine sürterek parlatabilrisin
Mesaj tarihi:
Istari said:

bilmiyorum belki bana dandiğinden denk geldi.

Tıraş makinelere en çok fark yaratan etmen. Dediğin gibi mal kaliteli olmayınca resmen yoluyor sakalları ancak düzgün bir ürün ise kayıyor takılmadan.
Mesaj tarihi:
Madem yeri gelmiş yazalım(Sanırım başka bi başlıkta daha yazmıştım ama olsun).

Yanlız değilsin OP. Benim de ciltte deli gibi sakal çıkmasına rağmen acayip hassas. Eğer ard arda 2 gün traş olursam, o traş seansı kan seansına dönüyor. 14ümden beri traş olurum daha bikere suratımı kesmedim ama tahriş kanaması en berbatı. Neyse, konumuza dönelim.

İhtiyacın olanlar:

Liste

[list]
[*] 3 bıçaklı kaliteli bir traş bıçağı
[*] Nivea Anti-Irritation köpük
[*] Bir çift küçük boy el havlusu ya da mutfak havlusu(hijyenik olacak)
[*] Orta boy kap, kacak
[*] Kaynar su
[/list]

Öncelikle yüzünü duş aldığı su sıcaklığı su ile bigüzel yıkayacaksın. Sakallarını yukarı ve aşağı yönde sıvazlayarak sıcak suyun iyice sakal diplerine nüfuz etmesini sağlayacaksın.(Bu progressden önce eğer sakalların çok uzun ise elektrikli saç traş makineleri ile 2-3 numaraya kısaltacaksın). Biraz dinlenmeye bırakacaksın.

Daha sonra yukarıda bahsedilen orta boy kap kacağa kayna suyu koyup hijyenik hale getirdiğin havlulardan bitanesini bastıracaksın. Bırak orda kalsın 1-2 dakika. Bunun yanında diğer havluyu da buzdolabı poşetine koyup buzluğa at. Onu da traş boyunca orda beklet.

Yüzünü bahsettiğim gibi yıkadıktan ve sıcak sudaki havluyu beklettikten sonra çıkar. Yüzüne koyabilceğin sıcaklığa gelene kadar bekle ve yüzüne güzelce sar. Doğru olan budur çünküsünü aşağıda açıklıyorum. Sakal olan ve olmayan heryere deysin. Burdaki genel amaç yüzün tamamının derisini yumuşatıp GÖZENEKLERİ AÇMAK. Daha sonra yine yukarıda bahsettiğim Nivea'nın(bu benim tercihim ve sadece tavsiye ediyorum) traş köpüğünü dilediğin miktar sıkıp iyice üzüne yedir. Yedirirken masaj yapar gibi tüm bölgelere yedirmeyi ve sakallarını yine aşağı yukarı sıvazlamayı unutma. Az önce açtığımız gözeneklere bu anti-irritation köpüğün nüfuz etmesi önemli. Sonra bildiğin gibi traş ol. ANCAK(!) yukarıda da milletin uyardığı gibi sakal yönüne dikkat etmen çok önemli.Sİnek kaydı olacam diye senin tipindeki bir ciltte ters alman batık ve kıl dönmelerine yola açacağı gibi, tahriş olmayacak yeri de tahriş edebilirir. Traş bitti mi? O zaman şimdi bi sonraki adım olan yüzü SOĞUK SU İLE yıkama adımına geçiyoruz. Bi güzel soğuk su ile yıka. Şimdi o az önce açtığımız ve rahat traş olmanı sağlayan gözenekleri kapatma vaktimiz geldi. Yıkaman bitince şuan buzdolabında unuttuğun o diğer havluyu çıkartıp az önceki yöntemlerin aynısı ile yüzüne sarıp iyice kapa gözenekleri( bunu yaparkan cildinin kuru olması çok önemli)

Hadi geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
abi sizin ne kadar zamaninin oluyor oyle her seye ya

ben kalktigimda isemek-yuzumu yikamak-dis fircalamak- tras olmak icin toplasan yarim saatim oluyor, iste 5 dk falan max braun cruzer 3 ile catir catir kesiyorum boyle. ha cilt icin cok super bir sey degil farkindayim, hemen ardindan krem surmezsem pul pul dokuluyor suratim ama asiri cabuk oluyor. kopuk surup jilet vurmak falan bile asiri uzun zaman alacak bir is su an yani. paldir kuldur makineyi vurup sinekkaydi ise gidebiliyorum oysa.
Mesaj tarihi:
Flassh said:

nivea o kadar iyi mi?
ben arko jel kullanıyordum hep
şu nanelilisinden

havlu falan uğraşmak yerine duşta/duştan sonr traş olun

Ben uzun süredir onu kullanıyorum çok memnun kaldım ilk kez. Neler eskitmedim ki.
Mesaj tarihi:
askere git. orda öğretiyolar adama.
her sabah tahriş olmuş derine soğuk su vurup köpükleyip bi güzel traş oluyosun hem de en fazla 2 dakika süren var.

ilk hafta cildin depresyona giriyo sonra o da alışıyor.
Mesaj tarihi:
Ben de önce sıcak suyla sakalları iyice yumuşatıp daha sonra traş oluyorum bayağı fark ediyor. Gerçi benim ne cildim hassas ne sakallarım sert ne de sakalım çok gür sdlj

Havlu işini berber yapıyor bu arada, sıcak suya göre bir artısı var mı bilmiyorum ama çok hoşuma gidiyor özellikle kışın.
  • Yeni Oluştur...