Masticore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Adını hep haberlerde duyuyorduk gözle görene kadar inanmamıştım (yav hehe diyip geçiyordum). Malumunuz Mehmetçik-1 piyada tüfeği ve nicelerinin örneği var... http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27404461.asp Hurriyet'te , Atak'tan manevra şov adlı video'yu gordum oha lan bu helikopteri biz mi yaptık şimdi dedim. Sonra haberi okumaya başladım ki ne göreyim. said: gustaWestland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak milli aviyonik ve silah sistemleri ile teçhiz edilmesi sonucu ortaya ATAK helikopteri çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 izin almadan istediğimiz ülkeye satamıyoruz bile şuanda. geliştirdiğimiz tank da aynı şekilde. esasında olayda bir yanlış yok doğal olarak bir yerden başlamak gerekiyor ama basında milli üretim şeklinde milletin keklenmesi tamamen akp kafası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 bayaa bayaa milli sayılabilecek durumda. son yıllarda üretebildiğimiz tek adam gibi ürün. obama ile rte'nin arasının ilk açılmasının sebebi olarak gösterilen helikopterin, el altından iran, pakistan ve suudlara satılacağı, ödemenin ise dolar değil altınla yapılacağı söyleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 amerikan şirketinin yaptığı motoru kullanan aleti el altından nasıl satacaksın abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Abi bir de iran , rusya ve çin dururken bizden niye abd malı helikopter alsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Bi ara akp afişlerinde "MİLLİ UÇAK" falan vardı noldu o sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Ne güzel, insan öldürebileceğimiz yeni bir şeyler daha üretmişiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 bu helikopterin son halinin italyanların son halinden çok ilerde, kimse o helikopteri almak istememişti, bizimkiler talip oldu... hatta motoru, yine iptal olan commance helikopteri için geliştirilen ve şu anda boşta kalan bir motor olması lazım dı işin özü, gerek motor ve gerek helikopter, biz bu işe başlamadan önce çöptü, şimdi değer kazandılar The RAH-66 was powered by two LHTEC T800 turboshaft engines T-129'da, Rolls-Royce ve Honeywell'ın ortak üretimi iki adet LHTEC CTS800-4A motoru kullanıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Kullanıcı ülkeler Türkiye (51 adet sipariş, +41 adet opsiyon) Azerbaycan (60 adet için anlaşmaya varıldı)[20] Alım teşebbüsleri Güney Kore (36 adet için ihale aşamasında kaybetti)[21] Pakistan (17 adet için görüşme aşamasında)[22] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 µh said: izin almadan istediğimiz ülkeye satamıyoruz bile şuanda. geliştirdiğimiz tank da aynı şekilde. yanlış bilgi. hatta o kadar yanlış ki agusta'ya lisans bedeli bile ödemeden satabiliyoruz 3. ülkelere çatır çatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 yanlışın var abd lisans için izin vermezse satamıyor türkiye hiçbir yere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 tankıda zaten g.kore ile yapılıyor, daha önce fırtına obüsleri de yapılmıştı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 iyide abd lisansı bu helikopterin neresinde var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 motor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 yapımcı firmanın biri ingiliz biri amerikan http://en.wikipedia.org/wiki/LHTEC_T800 dediğim gibi bu motor, RAH-66 Comanche için geliştirildi ve o proje iptal olunca boşa çıktı diye hatırlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 said: According to news reports Azerbaijan,[28] Bahrain,[29] Jordan, Malaysia, Pakistan,[30] South Korea,[31] The Gambia,[32]United Arab Emirates, and the Philippines have shown interest in the T-129.[33] In 2011, Saudi Arabia asked Turkey to enter a tender to produce attack helicopters for the Saudi Air Force.[34] In July 2012, it was report that the Philippines received an offer from Italy for AgustaWestland attack helicopters (either A129 or T129).[35] In January 2013, a media report stated that South Korea's attack helicopter competition had the T129 in the final three bidders with the Bell AH-1Z Viper and the Boeing AH-64 Apache.[36] However, the AH-64E Apache was chosen in April 2013.[37] Media reports in February 2013 indicated Azerbaijan had ordered 60 T-129 helicopters, however it was later denied by TAI.[38][39] TAI hopes to launch talks for the sale of the T-129 to the Libyan National Army.[40] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 motor dışarıdan tasarım desteği alındı evt uçak-helikopter tasarımı yapabiliyor tusaş paller de dışarıdan sanırım ya teknik veri paketiyle tr de yaptırılıyor ama pal konusunda arge projesi başlatıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 ginaly said: bayaa bayaa milli sayılabilecek durumda. son yıllarda üretebildiğimiz tek adam gibi ürün. obama ile rte'nin arasının ilk açılmasının sebebi olarak gösterilen helikopterin, el altından iran, pakistan ve suudlara satılacağı, ödemenin ise dolar değil altınla yapılacağı söyleniyor. aramız hava savunmadan dolayı açıldı o işte daha çok para var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 son olarak bütün savunma sanayi ürünlerinin hiçbiri %100 milli değil en önemli komponentler hep yurtdışı bunlar millileştiriliyor fakat en alt sistem bile 100 çeşit parça içerebiliyor, bunların da teknolojik/ekonomik açısından değerlendirilmesi gerekiyor mesela bir helikopterin, füzenin elekontriğini yapabiliyoruz sorun kullanılan programlar, donanımlar milli değil bir diğer örnek tankın motor üretiminine/tasarımına tümosan(konya da bir traktör firması) girdi jenaratör, ağır araçla vs. bürsürü kullanım alanı var yoksa bu devirde tank yapmak büyük mallık zırh malzemesi tasarımı/üretimi yine tr de yapılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 TAI'de 4 ay staj yaptım, son 1 aydır da part time olarak devam ediyorum. Tamamen yerli bir helikopter olmadığı kesin. Ancak daha önce de dendiği gibi bir yerlerden başlamak gerekli. Bir keresinde TAI içerisinde kuvvet komutanlarına şov yaparken izleme fırsatı buldum. Gerçekten çok güzel bir helikopter. Yazılımı %100 yerli, yapısal parçalarının çoğu burada üretiliyor. Geçen hafta da Ankara çevreyolu üzerinde uçarken gördüm ve gurur duydum. Politik sebepler olmasa çok satılabilecek bir helikopter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Yazılımın %100 yerli olması cok onemli birşey ama nedense inanasım gelmiyor ya. Bir de kullanıldıgı zaman görücez arıza verip vermediğini. O yüzden şuanda kimsenin alacağini sanmiyorum bu helikopteri tr'den. Azeriler olabilir evet ama kore gelip almaz şu aşamada bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 italyanlar'dan almıyor muyduk ya? ne ara amerikan oldu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Masticore said: Yazılımın %100 yerli olması cok onemli birşey ama nedense inanasım gelmiyor ya. Bir de kullanıldıgı zaman görücez arıza verip vermediğini. O yüzden şuanda kimsenin alacağini sanmiyorum bu helikopteri tr'den. Azeriler olabilir evet ama kore gelip almaz şu aşamada bence. inanabilirsin eski helikopetler i aselsan yazılım ve donanımsal olarak yeniliyor. -- motor da orijinal tasarım da italyan agusta ama tasarım da değişikliğe gidildi en basitinden pal sayısı değiştirildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calvaria Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 ataktan manevra şov videosunda helikopter sadece sağa sola gidiyor, biraz komik geldi bana ama bir şeyler üretmeye başlanması güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Rerore said: evt uçak-helikopter tasarımı yapabiliyor tusaş Hürkuş + A350 Aileron + A400M Spoiler/Tailcone/Aileron + Anka O kadar uzun boylu değil henüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar