Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kışlık skill önerisi


neutrino

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bu kış pc başında bolca boş vaktim olacak. Yeni şeyler öğreneyim istiyorum C, html, java falan gibi. Ama bu konular kariyerimin dışında olduğu için nereden başlasam bilemedim.

Öyle bir şey önerin ki, pc başında kendi kendime tutorial falan kasarak öğreneyim, sonradan kendimi geliştirip komple kariyerimi değiştirebileyim. Artık programlama mı, web tasarım mı ne olursa. Bi de avantajlarını, dezavantajlarını falan da yazsanız iyi olur.

Troll arası güzel yorumlar da okumak isterim.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmeyen varsa söylemiş olalım, Scala öğrenmek için çok uzağa gitmeye gerek yok. Direkt olarak yaratıcısından (aynı zamanda Java'ya generic'leri getiren adam, Martin Odersky) beleşe öğrenmek varken: https://www.coursera.org/course/progfun

Bu bittikten sonra bi de reactive programming öğrenip rahatlıkla ?? level ile gezinilebilir sağda solda. Dersi veren adamlar arasında Erik Meijer ve yine Hz. Odersky var: https://www.coursera.org/course/reactive

Protip: Sertifika alınca kızlar teklif ediyomuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

JVM üzerinde çalışabilen, Java'daki tüm class'ları %100 uyumlulukla kullanabilen, hem object-oriented, hem de fonksiyonel bi programlama dili. Dolayısı ile nerde kullanmak istiyosan orda kullanabilirsin.

Genel kullanım alanı aslında Play Framework ile beraber, kısa sürede işletilebilecek çok sayıda paralel işin yürütülmesi gereken web uygulamaları. Ne bileyim Twitter falan gibi şeyler yapmak işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...